Nedostavenie svedka na sud

Mojo Mitrík

Ale veď to je predsa logické a nemožné pre sudcu, aby sa väzeň mal dostaviť z väzenia, resp. cely na súd, nech doručí prokuratúre nejaké písomné odôvodnenie, že z akých príčin, oni to predsa pochopia, tak je to docela logické si myslím ?

Neskutočnýýý

Prikláňam sa k tomu čo písal/a BB000, určite to musí mať písomnú formu.
Pracoval som viac rokov v podateľni a neviem kde by sme sa boli dopracovali, keby každý volal sekretárke a prosil o diskrétnosť.
V prvom rade súd nie je o prosbách a v druhom rade na súde sú im ukradnuté vaše obavy.

Marcela_002

Je to tak ako píše BBB000. Tá pani ak je pracovníčkou súdu, tak musí dodržiavať mlčanlivosť a ak nie, tak sa o tom nedozvie, lebo súd dôvod ospravedlnenia na pojednávaní neoznámi.
Jednoducho si napíšete ospravedlnenie neúčasti a zanesiete do podateľne, príp. si zavolajte sekretárku sudcu/sudkyne na tel. č. čo je na predvolaní a oznámte jej skutočnosti.

Skrutka8

Ide o to aj, ze sa trosku, ako rodina , hanbime, ze tam je a kvoli jeho dcere, ktora chodi do skoly a ktora ani nevie, ze otec je vo vazbe, povedalo sa jej, ze len je pracovne v zahranici, by sme ani neboli prilis radi, keby sa o tom niekto dozvedel. A na tom sude bude pritomna aj ista pani, ktora je dost klebetna a ta by to hned roztrubila po meste...preto by ma zaujimalo, ako to decentne poriesit tak, aby sa verejne nepretriasalo, kde brat je. On dostal len premenu podmienky za nedbalostny precin a domov by sa mal vratit uz o par mesiacov, ale ako to nejako uhrat, dakujem za odpoved.

BBB000

To je jedno kto ho označil ako svedka. Jednoducho treba napísať oznámenie a podať ho v podateľni na príslušnom súde. Uvediete spisovú značku, napíšete dôvod prečo sa nedostaví na pojednávanie, príp. doložíte doklad o tom.
Ak je Vám niečo nejasné, kľudne sa pýtajte, alebo Vám pomôžem napísať oznámenie.