Zdravím. Mávam migrény s aurou, cca raz za jeden mesiac. Už šiesty deň ma trápia bolesti celej ľavej polovice hlavy, domnievam sa, že to bude mať čo dočinenia s tou migrénou, bolí to rovnako, avšak troška inde a keď pokrútim hlavou, tak to nie je až také ako u migrény. Celý čas ma to bolí a je mi nevoľno, priam na vracanie...mám pocit akoby ta aura bola nikede v hlave kam ju nevidím, kedže sa mi tak oko trochu chveje. Nemá s tým nikto skúsenosti? ....a čo sa týka tých migrén s aurou, dá sa to nejako liečiť, čo vám pomáha?
Migrény s aurou
Ahoj, mám časté migrény už cca 20 rokov, rôzne lieky, injekcie, hospitalizácie, nič nepomohlo, na nič neprišli.
Len ležať v tme, v tichu, snažiť sa zaspať, prípadne nejaké to analgetikum. Niekedy mám migrénu aj tri dni. Ukrutná bolesť. Vraj to môže byť aj z krčnej chrbtice. Nikto nevie. CT a MRI vždy v poriadku.
Ja mávam migrény s aurou a mala som aj status migrenosus. Veľmi nepríjemné a už polroka sa liečim aj antiepileptikami, až teraz mi je lepšie. Myslím,že treba vyhľadať dobrého neurológa, ja som zmenila a tento naozaj skúšal triptany - vymieňať ich a nakoniec mi dal antiepileptika, najprv nižšiu dávku a terz zvýšil a konečne ju mám menejkrát. Predtým aj 2-4x za týždeň, teraz tak 1x za jeden dva týždne. Tie bolesti takto dlhodobo ako opisuješ sú skôr od krčnej chrbtice a to ti vyvoláva bolesti podobné migrénovým (môže bolieť aj za okom, aj oko pri pohybe). Určite zájdi za neurológom čo ti rieši aj migrény.
Migrén s aurou existuje mám ju tiež mne pomáha pitie kamilkoveho čaju s medom
Aura je predzvest migreny prestanes vidiet na jedno oko ,vidis tozne farebne cikicaky ciary - skotomy .potom pride bolest hlavy..ja to mavam 3 krat do mesiaca chystam sa vymenit neurologa ...niekedy mavam len tu auru bez bolesti hlavy neviem co to sposobuje ...ja som aj po operacii chrbtice mozno aj preto ...skusala som aj zmenu stravy ,nepomohlo .....vacsinou ju vdak mavam ked mam ovulaciu a tesne pred menzesom takze asi sa jej zbavym ked bydem mat 50 rokov v prechode aspon tak mi povedal moj neurolog aj preto ho chcem vymenit napiste nieco viac kto mava tu auru dlho patram ako sa jej zbavit no neviem