Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Tabletka PO

Príspevok v téme: Tabletka PO
martina225

Dobrý deň. Viem, že je toho tu už dosť a viem, že ani nikto mi nepovie na čom som ale nedá mi to. Takže mala som nechránený PS a vzala som tabletku PO. Keďže menštruáciu som mala naposledy 22. 9 tak si ešte zopár tých dní musím počkať ale som v neskutočnom strese. Z tej tabletky som nevracala ani žiadne bolesti hlavy ale mám nejaký biely výtok, neviem či to je z tej tabletky alebo z čoho..prosím hoďte sem nejaké rady alebo skúsenosti s tou tabletkou..

escap

Levonorgestrel (výrobný názov: Postinor alebo Escapelle) je gestagén, ktorý môže zabrániť ovulácii, ak sa podá v predovulačnom období, inak zabraňuje uhniezdeniu už oplodneného vajíčka vo výstelke maternice – má skorý abortívny účinok = potrat v skorom štádiu.

Ak pred užitím už došlo k uhniezdeniu oplodneného vajíčka, je levonorgestrel neúčinný.

Na to, že následkom sexuálneho styku môže dôjsť k počatiu dieťaťa je treba myslieť pred stykom a nie po ňom. Ak nechcem deti, tak budem sexuálne zdržanlivý alebo prijmem prípadné následky, pretože ak už došlo k počatiu dieťaťa, nemám právo vziať mu život. O to strašnejšie je to, ak život deťom berú ich vlastní rodičia, ktorí boli určení na to, aby deťom život dávali.

Nielen tabletka po ale aj hormonálna antikoncepcia má potratové účinky. Je nezodpovedné mať sex a potom (v prípade HAK aj pred a počas) to riešiť tabletkami či potratom. Je jedno, či usmrtím niekoľkodňové alebo niekoľkomesačné dieťa v prenatálnom období, výsledok je rovnaký - nedostane šancu narodiť sa a žiť.

Ak si počas styku nemala plodné dni, nemáš byť ako tehotná. Ak áno a nebudeš tehotná, už sa nedozvieš, či si naozaj neotehotnela, alebo si otehotnela (počala) a tabletka po "zaúčinkovala".

Keďže ide o život, pouč sa z tohto do budúcnosti a viac nedovoľ, aby si sa vystavila riziku zodpovednosti za smrť svojho dieťaťa.

martina225

Ahoj, tak tú tabletku som vzala asi cca 30 hodín od toha PS. A čo sa týka môjho menštruačného cyklu tak to je ako kedy...niekedy to príde o 2 dni skôr inokedy neskôr...a práve toho sa bojím, že potom som si uvedomila že som vlastne v strede toho cyklu tak sa strašne bojím teraz....a čo sa týka toho výtoku, tak na druhý deň po tej tabletke dosť zapáchal ale teraz už nie. Je to v poriadku? Menzes by som mala dostať 20. 10. 2015 a už sa aj tak cítim ako by som to mala dostať ale neviem, či si to celé nenáhováram :/

odpovedam583

Ahoj Martinka. Kedy si tú tabletku vzala? Aký dlhý máš menštruačný cyklus? Lebo z toho,čo píšeš,tak teraz si približne v polovici cyklu,takže teraz by si mala mať plodné dni a ovuláciu. Nedefinovala si o aký výtok sa jedná.Svrbí? Zapácha? Ak nie,je to len bežný výtok,ktorý naznačuje v akej fáze cyklu sa nachádzaš.Skús si na nete o tom prečítať toho viac. Je to veľmi zaujímavé. Tabletka PO je vhodná vtedy,ak vieš,že máš mať ovuláciu a podlné dni,lebo ona tej ovulácií zabráni. Inak nie je potrebná ak poznáš,že či si už mala viac ako 3 dni po ovulácií, čiže v tom období si neplodná. Ale záleží to od množstva faktorov,kedy sa ovulácia spustí a presnejšie to budeš vedieť pomocou hlienu(výtoku) a meraním bazálnej teploty. A hlavne sa nabudúce chráň,lebo z toho,čo píšeš si mladá žaba.:)