Otazky ohladom anorexie - seminárka

Príspevok v téme: Otazky ohladom anorexie - seminárka
Vdacna

Ahojte, chcela by som poprosit o pomoc uz vyliecene anorekticky. Robim seminarku do skoly (studujem osetrovatelstvo) a chcem nou zdvihnut povedomie, varovat dievcata no hlavne zistit aky pristup okolia je pri liecbe ten spravny a ako mozeme my pomoct..Dievcata co ste tak silne ze ste tuto chorobu porazili, prosim pomozte aby sme aj my vedeli ako najlepsie vam mame pomoct...su to len 3 otazky, staci mi odpoved 2-3 vety :)

1. Ovplyvnilo vznik a liecbu vasho ochorenia prostredie, v ktorom ste zili? Zohravali nejaku formu aj media?
2. Stretli ste sa pocas liecby s nevhodnym, posmesnym spravanim okolia alebo neeticky pristupom zdrav. personalu? Ak ano ako vas to ovplyvnilo?
3. Co by ste odporucili blizkym ludom choreho cloveka, aky pristup mu najviac pomoze?

Velmi dakujem! :)

Vdacna

Dakujem vam velmi pekne za odpovede dievcata!! :)
Zelam vam este vela sil vydrzat a nech sa vam dari! peknu sobotu ;)

andie66

Ahoj,

1. chladný vzťah s otcom, jeho absencia prejavu emócií, takmer žiadna komunikácia alebo spoločne strávený čas. Následná hyperprotekcia matky. Nemám súrodencov.
Média tiež zohrali úlohu. Motiváciou k prvému pokusu schudnúť bol článok o našej moderátorke, ktorá mala pri mojej výške 47kg a cítila sa úžasne. Tak prečo by som to neskúsila aj ja...?? Ale ja som bola už "nakopnutá" k nejakej závisloti, či ubližovaniu si...

2. Nie. Ja som v liečebniach nevedela vydržať. Myslím si, že mám všeobecne problém rešpektovať autority.
A áno, ľudia si ma obzerali na ulici, v robote. Už som sa aj hanbila dať si tričko s krátkym rukávom, tak mi trčali žily... .

3. Na to musí každý prísť sám. Skúsiť, drbnúť na nos, nejako sa pozviechať a znova. Všetko je cesta.., niekam. Počúvať samého seba, byť egoista a kašľať na ostatných. Dovoliť si robiť, čo JA chcem. Naučiť sa byť odporná, priečna, papulnatá..., dávať emócie von. Vnútri každej z nás je odpoveď:).

gabi2252

Ahoj. Vznik choroby u mňa určite okolie ovplyvnilo. Na začiatku všetkého bola šikana a problematický vzťah s mamou. Média rozhodne žiadnu úlohu nehrali.

Ja by som blízkym doporučila, ak je ich dcéra už dospelá, aby sa jej (pokiaľ jej nejde ešte skutočne o život) do liečby ani jedla nestarali, pretože akákoľvek poznámka okolo jedla u mňa viedla len k väčšiemu vzdoru.