Surová alebo varená? Ako najlepšie uchovať vitamíny v zelenine?

Táto diskusia patrí k článku: Surová alebo varená? - ako najlepšie uchovať vitamíny v zelenine
Surová alebo varená? - ako najlepšie uchovať vitamíny v zelenine

Zelenina je neoddeliteľnou súčasťou zdravej výživy, no aj napriek tomu je veľa ľudí, ktorí hľadia na zeleninu „cez prsty“. Ako keby sa ju jednoducho nenaučili jesť. Pri správnej príprave a kombináciách jej však odolá len málokto.

kajomija

ja mam najradsej surovu, v polievkach napriklad zeleninu velmi neoblubujem. ako vidim, tak aj pri tomto plati, ze sto ludi, sto chuti :D

Niktonic

tiez nejak cerstvu zeleninu moc neoblubujem... jedine take, ze rajcina, paprika, uhorka, ale inak preferujem skor upravenu tepelne...

darienka

snazim sa prijimat ju 50:50. ale napriklad taka mrkva za suroveho stavu mne absolutne nechuti, neviem sa prinutit ju jest :D ostatne mi vobec nevadia.

78xavier67

pokial je moznost, tak u mna surova. pripadne robena na pare. ale tak keby bola aj varena alebo pecena... stale lepsie ako ziadna.