Skleroza multiplex - zle po infuziach

Príspevok v téme: Skleroza multiplex - zle po infuziach
momom

Mama má sklerozu multiplex. Teraz bola na 10 dní v nemocnici na infúzie, brala kortikoidy. Doktorka hovorila, že sa jej tým rozhádže celý organizmus. Už je týždeň doma a je jej stále zle, zvracia, je unavená... Má tu niekto s tým skúsenosti? Ako dlho po tých infúziach vam bolo zle? Zbavili ste sa ataku, kvôli ktorému ste boli v nemocnici?

mind

Tiež neverím, že ide o autoimunitné ochorenie. Lekári len riešia následky, ale po príčine máloktorí pátrajú. Dôkazom je aj to, že diagnózu niekedy stanovujú len na základe MRI, pričom tie ložiská môže spôsobovať minimálne 100 ďalších ochorení. A diferenciálna diagnostika im nič nehovorí.Nasadia lieky, ktoré len triafajú a to dokonca s vedomím, že ak sa aj trafia, progres choroby spomalia možno o 40 percent, samozrejme s rôznymi vedľajšími účinkami, s ktorými idú ruka v ruke ďalšie vážne ochorenia. Sama neurologička mi to povedala a dokonca tvrdila aj to, že o 10 až 15 rokov sú už lieky zbytočné.

RNG

SM je velmi casto spojene s roznymi chorobani ako borelioza, chlamidie pneumoniae, rozne mykoplazmy a L-formy. Ked boli tieto adresovane extraktom z olivovych listov(3 x 300 mg oleuropeinu) a kvapkami samento counamda a banderol(2 x 15 kvapiek0, dlhodobo, tak aj SM a rozne "autoimunne " choroby sa znizili az dokonca zmizli.
Kedze menovane choroby sa velmi casto nedaju poriadne diagnozovat beznymi lekarskymi testami, tak ich lekari zatial este stale trvaju na "autoimunnych " .

smko

ahoj autorka je to normal reakcia robili jej este nieco? moja mama bola na jar tohoto roku tiez hospitalizovana davali jej kortikoidy a mala presne taku istu reakciu ma sm prveho stadia... a je pravdou že kortikoidy zaberaju este velmi dlho nielen pocas jej pobytu v nemocnici ak ti mozem doporucit tvoja mama nech ked ma sm prijima vela vitaminu D rybi olej a podobne vyborna pri sm je kurkuma mamina si ju dava do kazdeho obedu denne ku ryzy zelenine rybe ci masu a naozaj jej je lepsie!! drzim palce

N-ika

Mind- zaberaju stale. Neviem o tom ze by neucinkovali. Poznam ludi co ich beru aj 30 rokov-na striedacku pulzy a v obdobi kludu nizsie udrziavacie davky...
konkretne ja ich beriem cez 10 rokov...

mind

Ja by som zopár rád prijala, keďže všetky fóra už mám preštudované. A hlavne by som prijala nejaké info o kortikoidoch, koľko rokov po určení diagnózy ešte zaberajú.

N-ika

Jedna rada na zaver - pisu sem vacsinou ludia zdravi, propagujuci svoje produkty z aloe vera, doplnky vyzivy, akupunkturu...
teraz sem vsetci dobehnu a budu ti radit kazdy to svoje...Prosim, v zaujme zdravia svojej maminky, chod na forum, kde su realne chori ludia so SM...
PS- kedysi tu bolo forum aj pre pacientov s lupusom...uz nie je...pre cukrovkarov...uz nie je...hadaj preco...lebo ti ludia su realne chori a nepotrebuju si citat somariny ktore im tu vacsina radi...takze vsetci odisli na "svoje" fora urcene len ludom ktori su takto chori...
pozri tu najdes radu:
www.smporadna.sk

mind

Ale tie zázraky nedokážu robiť donekonečna, však? Ako dlho mamka trpí SM? Koľkokrát bola do dnešného dňa preliečená kortikoidmi?

N-ika

Ahoj a brala len tieto infuzie? Ziadne ine jej nedavali?
Lebo kortikoidne infuzie by taketo vedlajsie ucinky nemali mat...kortikoidy sposobia vo vyssich davkach skor "nabudenie", busenie srdca, rychly tep, vykyvy teplot...
Vacsinou ale doktori k nim podavaju v nemocnici lieky na tlmenie tychto vedlajsich ucinkov...
Brala som pulznu liecbu kortikoidmi, ale ani ja ani ine spolupacientky sme po nich nezvracali...taketo priznaky co popisujes byvaju po cytostatikach, preto sa pytam ci jej nedavali aj nieco ine...
A z kortikoidov nemajte strach, dokazu zazraky ak sa podavaju vcas.