Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Neštastie na partnerov

Príspevok v téme: Neštastie na partnerov
maria7854

ahojte mám v živote jeden neustále sa opakujúci problém..a to je neštastie na mužov... viem že v živote existujú oveľa horšie problémy ako ten môj no som z toho veľmi nešťastná... mám 29 rokov a čo sa týka predchádzajúcich vzťahov stále sa v nich opakovalo to isté..nešťastie na totálne neschopného partnera tzn samé dlhy, neschopnosť zarobiť šetriť a problémy s financiami.. samu seba by som charakterizovala ako schopnú babu mám vš cez školu i po škole som neustále pracovala vzdelávala sa mám dve práce viem šetriť pre budúcnosť no akonáhle spoznám nejakého muža vždy sa z neho vykľuje človek zadlžený ktorému sa nechce pracovať spolieha sa že ja vyriešim všetko za neho ..hnevá ma to pretože už mi to ťahá na 30tku a nenašla som niekoho naozaj zodpovedného kto má zmysel pre rodinu... nechápem tú nespravodlivosť v živote.. prečo si schopné ženy musia vždy nájsť neschopného partnera? ako to v živote zmeniť? pomáha zmena myslenia? dakujem už som zufala :(

Filip TT

Biela Kobra, ty si upozornila na nieco, co tu ludia malokrat spominaju - ze clovek sa moze zmenit. Partneri, ktori to len tak lahko nevzdaju sa dokazu potiahnut. Vidim to aj na sebe a vidim to aj na mojej manzelke.

bonjour2

Zakladatelka nechce majetneho muza aby sa nechala vydrziavat. Chce majetneho muza, pretoze majetok znamena mudrost, vzdelanie a zodpovednost. Chce proste len uspesneho a respektovaneho muza ktory sa vie postarat o dolezite veci a nie nejakeho tutka, tak si tu nevymyslajte, ze sa chce nechat vydrziavat.

Mesačný princ

Aj tak ovláda tento svet mamon a honba za majetkom. Je úplne jedno kto čo povie či urobí aj tak ide v živote len o jedno. Nájsť si majetného partnera, splodiť deti, neskôr sa rozviesť a umrieť...a medzitým šetriť, aby mali deti...

Omg, ja by som takto žiť nevedel ale tak niekomu to vyhovuje, keďže nepozná nič odlišné a táto spoločnosť mu zámerne radšej nič odlišné ani neukazuje.

Ale nech je tak. Muži bez čohokoľvek sú prakticky impotentní a ani to nie sú muži takže sem aj zbytočne píšem. No ja som hrdý práve na to, že nič nemám.

Nech vás sila sprevádza...Amen

grg

ale naozaj markantne rozdiely ? o tom sa snazis presvedcit mna alebo seba ?
co sa kanta tyka odporucam trebars metafyziku mravov. ten link na ktory som dal odkaz zial nejde otvorit.
apropo nesuhlasit mozes samozrejme len je skoda ze ty nevyjadrujes ani tak nesuhlas s liessmannom ale sa snazis nachytat ma akoze pri omyle. a to je presne to co prezradza tvoje umysli. k tej myslienke od liessmanna v ktorej spomina kanta, ktoru dole citujem, si sa totiz v podstate nevyjadrila. takze preto som od zaciatku k tebe taky aky som :-)

Zlamic

Asi preto, ze toto nie je priestor na to, aby som tu tie kvanta prezentovala. Mam pravo nesuhlasit s Liessmannom, rovnako ako aj s tebou. Ja si tvoj prejav neberiem osobne, na rozdiel od teba, a v mojom a tvojom prejave su teda markantne rozdiely.

grg

1. ano kvanta. tak preco potom iba googlis ? ;-)
2. arogantne nie je poukazanie na omyl, arogantny je tvoj prejav. a uz samotny fakt ze ma chces velmi vehementne akoze pristihnut pri omyle namiesto myslienky ktoru liessmann vyjadril prezradza tvoje umysli. takze nabuduce to rob trosku fikanejsie :-)
3. nic ine ako vygooglit ti nieco o kantovi nemozem takze tu mas cosi z internetu. len kvoli tebe
file:///C:/Users/Pe%C5%A5o/Downloads/Stachon%20(1).pdf

Zlamic

Tak si premenuj nick z grg na grc :)
Podstatu a pochopenie celeho Kanta si tazko vygooglis, su to kvanta materialu. Poukazala som len na tvoje nespravne:
1.chapanie
2.interpretovanie

Liessmann by sa uz potom v tejto suvislosti mal ohanat Smithom a nie Kantom.
Arogantny je teda podla teba ten, kto poukaze na tvoje omyly, kym ked ty poukazujes na omyly inych, je to v tvojom ponimani interpretovane ako realita. Zaujimave :)
Liessmann ju nepouzil, ale prekrutil, prisposobil tomu, co sa mu hodilo. A o to ide.

grg

zlamic si hrozne arogantna :-) mas problem s egom ??
pozri nestaci si narychlo vygooglit kanta a potom mi to akoze nandat :-) liessmann nic neprekrutil, to v tvojej arogantnej skaredej hlave je cosi prekrutene :-) liessmann len pouzil kantovu myslienku v suvislosti s ekonomizaciou cloveka nad ktorou sa liessmann zamyslal. a to tebe akosi unika.
co sa tyka tej srandy je mi suma fuk co si o tom myslis. v podstate som poukazal na existujuci jav v spolocnosti. lebo take sa deje.
je mi na grc z ludi ako si ty

Biela Kobra

maria7854, dám ti otázku: Ktorého z nich si naozaj hlboko a úprimne ľúbila? Všetkých? A aké mali vlastnosti, že si sa do nich zaľúbila?

Ak tu hovoríme o láske, určite na nich bolo niečo, čo ti imponovalo. Hádam by si sa len nezamilovala do nejakého hňupa. Ak si išla do vzťahu s dotyčnými mužmi a si taká cieľavedomá a pracovitá, prečo si si vždy všetko brala na seba? Veď by to z dlhodobého hľadiska nemalo zmysel - nikto predsa netúži po tom, aby svoj život strávil s neschopným sebcom, ktorému všetko treba ofúkať a za ktorého treba ťahať všetko - rozhodnutia, účty, starostlivosť o domácnosť a o deti. Sú ženy, ktoré sa rady obetujú, ale ak na to nemáš povahu, a to asi nemáš, tak pre to dačo rob. Očividne sa na teba lepia týpky menej schopné samostatného prežitia, tak s vyber z toho materiálu niečo, s čím sa dá pracovať, a postupne si ho vychovaj. Postav ho na vlastné nohy. Z koľkých bývalých nemožných lenivcov sú dnes prezidenti - pretože majú skvelé a ľúbiace ženy...

sob rudolf

Čo s chlapom, ktorý sa nedokáže postarať sám o seba? Predsa od neho nemožno čakať, že sa dokáže postarať o niekoho iného, o manželku, deti... Razím teóriu, že pri utváraní partnerského vzťahu, resp. zväzku je zdravšie, ak sú spolu "podobní" ľudia. Žiadne protiklady sa priťahujú, to funguje len vo výnimočných prípadoch.

Ak sa na človeka "lepia" typy, ktoré on v živote a do života nechce, musí sa naučiť rýchlo ich rozpoznať a povedať im jasné nie.