Vzťah a práca

Príspevok v téme: Vzťah a práca
bibinika

zdravím, z priateľom sme spolu piaty rok. pred pol rokom sme sa rozhodli že skúsime spoločne podnikať. V celku to išlo len teraz sme spolu neustále neustále a asi to neni dobré lebo sa vážne hrozne hádame ale hrozne hádzeme po sebe veci a podobne. Ľúbim ho strašne moc. neviem si predstaviť ze by sme sa mali teraz rozísť. ani prácu neviem ako by sme si podelili. je to celé zle a ja neviem čo s tým mám urobiť. sú dni ako dnes keď som nič zlé myslím nepovedala ani neurobila. a začal ma urážať zase a na to je moje sebavedomie uŽ aj tak dosť nizke strašne háklivé. ja váŽne neviem čo mám robiť. prosím poraďte mi niečo rozumné čo nám pomože. komunikácia nefunguje priateľ je taký že ,,nepočúvam ťa rzp. mám ťa v ****,,

denisaf.

presne toto je ten problém ktorý vidím v partnerstvách na sk... strach zo samoty a samostatnosti a potom ľudia ostávajú aj s katastrofálnym partnerom...

odpovedam

no nejde o spolocnu pracu, ale komunikacny styl. je jedno, ci by ste boli partneri, kamrati, manzelia ci cudzie osoby. Skus si najst nieco o asertivite, najdes kopec knih a aj strucnych navodov na internete. Vzajomnej ucte sa naucit da. Niektori psychologovia odporucaju pre nesebavedomych, nesebaistych ludi prejavovat uctu druhym, cim stupne ich vlastny pocit sebaucty. Zo zaciatku to bude tazke, mozno na zaciatku ani nedosiahnes to, co chces... ale je to cvik. takze toto ti urcite aspon kusok pomoze. ak budes s niekym jednat asertivne, tak je vysoka sanca, ze ta ten clovek napokon bude pocuvat celkom inak. drzim palce :-) porozpravajte sa a vyrieste to.

bibinika

dvojpes A odpovedam vĎaka toto viem aj sama. ale povedzte mi ako zo spoločnou prácov? podnikaním...to sa nedá len tak

odpovedam

dost typicke vety pre baby bez sebaucty "uraza ma, nadava mi" "ale ja ho velmi milujem"... zamysli sa nad tym. To nie je laska. Ked ta niekto uraza, nemozes ho milovat. To je len tvoj strach zo samoty a samostatnosti. Nauc sa mam rada a nenechaj si skakat po hlave. Reaguj slusne, ale otvorene. Komunikuj o problemoch, o svojich pocitoch a navrhni riesenie situacie. Pretoze vzajomne urazanie do vztahu nepatri.