Ahojte, prosim Vas o radu,pretoze uz neviem,ako postupovat dalej.
S partnerom sme spolu od maja zacali byvat. Lenze mame problem,co sa tyka riesenia akychkolvek veci, ktore sa tykaju domacnosti. Vsetko, co spravi je,ze venci nasho psa. Ostatne veci ako keby sa ho netykali..ja viem,ze muzi taki asi su,ale ked mu poviete tu istu vec uz asi sty krat,nemal by si to uz zapamatat? Resp.ked mu zalezi na partnerke, nemal by niektore veci robit automaticky? Uz som to skusala po dobrom, aj po zlom. Neviem, co dalej, pretoze je to unavujuce. Ja myslim aj ns take tie ,,muzske zalezitosti\" ako je napr. zohnat spravny vrtak do vrtacky a pod. Jeho nic nezaujima. Pomimo toho samozrejme,robim aj zenske veci. Ma problemy,ale kto ich dnes nema? Takto by sa k tomu staviat nemal. Piradte,prosim co by som mala spravit.
Dakujem
Muz, ktory neriesi nic
Lenze on vie,ze budem stastnrjsia a pokojnejsia,ale neucinkuje to
Ja ho tym ,,zatazujem" povedal.
A čo by si chcela spraviť? Vraví sa, že každá žena má len takého chlapa akého si zaslúži, tak asi si ho zaslúžiš :D
no keď nerobí doma nič a obaja chodíte do práce, tak nespoliehala by som veľmi, že sa to markantne zmení.
Môžeš ho skúsiť motivovať tým, že jednak keď ho o to požiadaš, urob to vo chvíli keď nepozerá telku a podobne... Buď si istá, že ti v tú chvíľu venuje pozornosť. K požiadavke pridaj aj čas, teda dnes, sobotu a podobne... a povedz mu čo by ti to dalo... pomohlo by ti to, že sa o to postará on, bola by si radostnejšia z partnerstva a podobne... a keď to spraví (hoc nie presne podľa predstáv) tak prejav ocenenie (kritiku si nechaj pre seba :P) muža motivuje ked vníma, že daná činnosť, ktorá sa jemu zdá nezáživná, zatiaľ nie nutná a podobne, je ženou ocenená, že vidí, že tým žene naozaj pomohol.
A tiež sa ho opýtaj, či k tomu od teba niečo potrebuje (napríklad pripomenutie a podobne...)
Čítala som kdesi taký príklad s nákupom mlieka či čoho, ako žena poprosila chlapa nech zbehne do obchodu a on išiel taký otrávený, no ako to ocenila potom, tak nabudúce išiel rád a neskôr sa sám pýtal, či netreba ísť :D
Nejde o to, že ho cvičíš jak psa, alebo odmeňuješ ako malé dieťa. Ide o to, že mnohým mužom sa určité činnosti zdajú nepodstatné a neradi vyvíjajú energiu na niečo, čo sa im nevráti. No ak muž vníma, že tou činnosťou zlepšil žene náladu, odľahčil jej deň, tak ho to bude motivovať... Lenže žena musí dať najavo, že jej to pomohlo...
Manžel tiež nie je najporiadkumilovnejší, no jemu to ani neprekážalo. Čiže o poriadok sa začal starať viac menej kvôli mne. Stále občas zabudne, ale prosto vie, že keď je poriadok tak som pokojnejšia, milšia.... vníma ovocie tej otravnej práce upratovania :D