Ahojte, prosim Vas o radu,pretoze uz neviem,ako postupovat dalej.
S partnerom sme spolu od maja zacali byvat. Lenze mame problem,co sa tyka riesenia akychkolvek veci, ktore sa tykaju domacnosti. Vsetko, co spravi je,ze venci nasho psa. Ostatne veci ako keby sa ho netykali..ja viem,ze muzi taki asi su,ale ked mu poviete tu istu vec uz asi sty krat,nemal by si to uz zapamatat? Resp.ked mu zalezi na partnerke, nemal by niektore veci robit automaticky? Uz som to skusala po dobrom, aj po zlom. Neviem, co dalej, pretoze je to unavujuce. Ja myslim aj ns take tie ,,muzske zalezitosti\" ako je napr. zohnat spravny vrtak do vrtacky a pod. Jeho nic nezaujima. Pomimo toho samozrejme,robim aj zenske veci. Ma problemy,ale kto ich dnes nema? Takto by sa k tomu staviat nemal. Piradte,prosim co by som mala spravit.
Dakujem
Muz, ktory neriesi nic
a aké je jeho riešenie, že kto by to mal robiť?
Ak to ani jeden z vás robiť nechce, tak potom máte problém... Buď si niekoho platiť za to, alebo neviem...
no ja si viem predstaviť, že by som to chlapovi tolerovala. Lebo napríklad ja viem dosť biedne variť (ale prežijem aj s deťmi), takže ani chlap by nemusel byť zručný. Ale potom by chlapec musel pustiť viac peňazí a môžete si zaplatiťe človeka, čo to za neho urobí. Mám kámošku, ktorej chlap doma tak isto nič nerobí. Vždy si na mužské práce niekoho nájde. Ja som si našťastie našla chlapa čo aj varí, aj je zručný :D Ja vďačne asistujem pri všetkom.
Inak, ako si predstavuje fungovanie rodiny? Ak by si napríklad odišla na pol roka, dokázal by ťa zastúpiť? Navariť deťom, obriadiť domácnosť, nakúpiť, poprať..
Zavolaj si na muzsku pracu nejakeho ineho fesaka a mozno ho to preberie
že ho to nenapĺňa :D takže to môžeš robiť zaňho ty, lebo si isto nevieš predstaviť lepšiu sebarealizáciu, ako starať sa nielen o "ženské", ale i "mužské" veci okolo domu... ach jaj... niektorí ľudia ma fakt neprestanú udivovať
poradiť ti, ako na neho, žiaľ neviem, no je jasné, že ak sa to nezmení, vzťah s človekom neochotným k spolupráci nemá veľmi zmysel. skús si prečítať tu na tomto odkaze "kurz pre ženu" www.rodinka.sk možno tam nájdeš niečo užitočné, čo by na neho mohlo zafungovať, no ak nie, tak jedine rozchod
No ja nemam vobec na mysli kuchynu a domace prace,ale skor take tie ,muzske prace' doma..opravit nieco alebo tak..on mi vyslovene povedal,ze jeho to nenaplna a nebavi a robit to nebude a nemam ho s tym otravovat.
Ale chcela by som aj vediet,ci je zena,ktora by mu to tolerovala..
SlovenkaS, ano výchova tiež robí svoje a dosť veľa závisí aj od partnerky. Sú ženy, ktoré sa chcú predviesť pred chlapom aké sú šikovné, čo všetko oni zvládajú a chlapa chcú "odbremeniť". Potom prídu deti, žena s rukami po kolená to už nezvláda.. A niektoré baby domácnosť zas vyslovene môže baviť a nechcú chlapa čo sa im pchá do kuchyne a upratovania, chcú si to robiť po svojom. Len to rozhodne neni katkin prípad a mala by jasne povedať, že takto teda nie. Je dosť chlapov, ktorí aj keď k tomu nebolí vedení od mala, pri partnerke sa vedia chytiť a v domácnosti sa zapracujú. Ak má chlap chuť, určite to ide.
Nie vsetci muzi si taki, podla mna je to tak, ze zalezi na tom ako boli vychovavany a nauceny doma od svojich rodicov. Napriklad ja svojmu partnerovi nemusim nic hovorit, on vsetko robi sam od seba. Nikdy mu nemusim nic pripominat pretoze on to robi vsetko vzdy automaticky.
Nuž, ja by som sa spýtala, ako si predstavuje fungovanie domácnosti. A povinnosti si nejako rozdeliť, nie predpokladať, že jemu dojde že má robiť niečo automaticky. Proste nie, takéto veci chlapom nedochádzajú.
A v prípade, že jeho predstava je - ty si žena a o domácnosť sa staráš ty.. ehm, no fajn, ale potom chlap môj ty si mi úplne zbytočný. To budem radšej sama ako s neschopným chlapom.
Ak ti takyto muz nevyhovuje, tak zial neexistuje asi ina moznost ako sa rozist. Priatel nevyzera podla tvojho opisu na to, ze by chcel nieco z lasky k tebe menit, takze ak to ma on v pazi, maj to aj ty.