Ahojte :) s priateľom sa pokúšame o bábo, naposledy sme mali tutu-mutu pred 4 dňami počas plodných dní. 3 dní mam trocha citlivé prsia a dnes má prudko začalo pichat v oblasti vaječníka a o par minútach to prešlo. Môžem byť tehotná? Aké ste mali prvé príznaky vy?
Som v tom?
Citujem: Po ovulácii vajcovod zachytí vajíčko a za normálnych okolností sa tu stretne so spermiami. Spermie sa sem dostali nielen svojím aktívnym pohybom, na svoju cestu za vajíčkom potrebujú aj pomoc ženského organizmu. Táto pomoc je najúčinnejšia pri ženskom orgazme.
Splynutím vajíčka a spermie vzniká zygota, zárodok budúceho jedinca, jeho ďalším delením a vývojom vzniká embryo. Oplodnené vajíčko sa presúva vajcovodom do maternice, kde po uhniezdení nachádza vhodné podmienky pre svoj ďalší život a vývoj.
Cesta embrya vajcovodom do maternice trvá asi týždeň, niekoľko dní trvá jeho uhniezdenie v maternici. V tomto období sa začína tvorba hormónov bunkami budúcej placenty.
Graviditu možno zistiť citlivým tehotenským testom asi 10 dní po počatí. Veľa tehotenských testov nie je dostatočne citlivých na to, aby zachytili väčšinu tehotenstiev skôr ako týždeň po vynechaní menštruácie.
Ťažko po 3 dňoch
pochybujem..aj keď držím palčeky, sama mám 2 deti tak viem o čom hovorím...tak skoro to nefunguje, myslím to pichanie atď,aby si mala pocity, o pár dní si urob tehutest a daj vedieť!!! veľa šťastia!!
Prve priznaky som zacala mat asi mesiac po oplodneni.
21 marca som to dostala, 24 hned po menzese sme mali nechraneny pohlavny styk, 16 aprila som to mala dostat, 19 som si robila test-pozitivny.
Od cca 15 aprila ma boleli prsia a cely zaciatok aprila som jedla (zrala) kvanta orechov s medom:-D orechy inak neznasam:-D A mandarinky...boze...na kila...:-D
Uz pri tych orechoch som mala podozrenie ale ked zacali boliet aj prsia uz som vedela o co ide...a asi dva tyzdne nato prisli nevolnosti ktore skoncili az porodom...celych 9 mesiacov na suchych rozkoch a mandarinkach :-D a ze tehotenske chute...hahaha :-D
Po 3 dňoch určite nie keďze proces od stretnutia spermie s vajíčkom jej následne oplodnenie putovanie do maternice a jej usadenie sa trvá priemerne 14 dní