Neviem,co mam robit. Sme manzelia 3 mesiace a byvame v jednom dome so svokrovcami. Mame svoje poschodie a samostatny vchod. A namiesto najkrajsieho obdobia po svadbe,kedy by sme mali byt najviac zamilovani a stastni,sa stale hadame. Samozrejme potom ja placem,lebo vyzeram,ze ja som ta najhorsia. Svokra nam vzdy nieco dava..kupuje...nosi do chladnicky. Uz som jej tisickrat povedala,ze nepotrebujeme,ze ja si to urobim sama. Ale nie. Vzdy to iste dookola. Pridem z prace,otvorim chladničku, a tam plno kolacov,jogurtov,pastek a inych somarin,ktore potom vyhadzujeme,lebo dvaja tolko ani nestihneme zjest. Stazovala sa mojmu manzelovi,ze varim, a ze som jej neprisla to oznamit,a ona teraz uvarila viac porci. Stazuje sa,ze som si kupila zeleninu,ked ona ma v zahradke kopu. Stale,ked niekam idem,pozera sa z okna, a ked sa vraciam,tiez. Zijem v strasnom strese. Akoby mi stale dychala na krk, sleduje vsetko,co robim. Ona je totiz stale doma,na dochodku. Ked smE si zariadovali byvanie, vsade chodila s nami,a radila nam,co sa jej paci. Samozrejme vsetko co sa pacilo mne hned spochybnila a odmietla. A aby nevyzerala zle,zakazdym dodala ze si mame kupit,co sa nam paci. Nakoniec sme ale kupili podla jej gustu,lebo som uz nemala jednoducho silu stat v obchode tri hodiny.
Citim sa sama,ako prst. Pred svadbou som mala kopu priatelov,rodinu,... A teraz som sama,ako nikdy predtym.
Najviac mi je luto manzela... Lebo je ako medzi dvoma mlynskymi kolesami. Nechcem mu to robit este tazsie. Ale ustupovat tiez nemozem,lebo mi svokra bude skakat po hlave,kym sa neodoberie do hrobu.
Mam pocit,ze sme sa vobec nemali brat. :-(
Svokra a nase manželstvo
To bol uz len napad sa nastahovat k svokrovcom :D gratulujem vam k tomuto skvelemu rozdhonutie, uzivajte teraz plody. Nevravim ze vsetci svokrovci su zli, ale mladi maju zit osamote.
A dajte svokrovcom pokoj, mozno by si tiez chceli oddychnut trochu a musia vas trpiet v jednom dome.
problemy su na to aby sa riesili. Nema zmysel od nich utekat. To ze budete taketo veci riesit vas len viac spoji :)
Si veľmi krátko vydatá a vo vašom manželstve budeš musieť vyriešiť ešte veľa omnoho horších vecí ako láskavú, ale vtieravú svokru. Teraz je už neskoro plakať, že ste sa radšej nemali brať. Si dospelá, vydatá, a je načase vziať život do svojich rúk.
Svokra považuje svojho syna za decko, o ktoré sa treba starať - veď to robila celý život. Teraz prijala pod svoje krídla aj teba, či sa ti to páči, alebo nie. Buď sa odsťahujete a budete si žiť po svojom, alebo sa vzchopíš a ukážeš svokre, že nie si len dieťa, ktoré treba ofukovať a dať mu všetko na stôl hotové, ale že si dospelá žena, ktorá sa vie postarať o rodinu. Netvrdím, že v nej vykoreníš vrodenú potrebu stara sa o svoje "deti", ale aspoň to hádam časom utrasiete na rozumnú mieru. Rodič bude vždy rodičom, aj keď dieťa bude mať už 60 rokov... Moji svokrovci, hoci bývajú ďaleko, keď prídu na návštevu, tak vždy donesú hrozno z Kauflandu alebo zavárané uhorky, aj keď vedia, že máme 2x väčšiu záhradu ako oni, práve sme obrali 2 bedničky hrozna a zaváraných uhoriek máme plné police :)
Skús sa zapojiť a ponúknuť sa svokre, že jej budeš pomáhať ty. Pridaj sa k nej pri robote v záhrade, a keď sa ti dačo bude páčiť, spýtaj sa, či si môžeš vziať to či ono, a presne si vyber počet kusov, ktoré spotrebujete a povedz jej, že do konca týždňa vám to bude dosť. Nakúpené veci jej vráť so slovami - "mama my to nezjeme" alebo z toho dačo uvar, upeč a zanes jej to, že to si urobila pre ňu. Buď aktívna, nebuď tým deckom, za ktoré ťa považuje. Nekrič na ňu, nehádaj sa s ňou, ona je mama a inou nebude. Časom iste pochopí, že sa dokážeš o jej syna postarať - a ak nie, odsťahujete sa.
Odsťahujte a budeš mať pokoj
Tvojej svokre by mal vysvetliť tvoj manžel, že ste samostatná rodina a veľmi si vážite, že vám chce pomáhať, ale jednoducho si chcete zariadiť svoj život po svojom.
Ponúkni svokre, aby ste si rozdelili kto a kedy bude variť, aby ste zbytočne nehádzali jedlo do smetí, príp. sa jej ponúkni, že pôjdete spolu nakupovať.
Ak vám to však nebude naďalej fungovať, tak jedine sa od nej odsťahovať.
tu nepomoze nic,len sa odstahovat...viem o com hovorim
ak mozno do ineho mesta a co najdalej + ciastocne prerusit/obmedzit kontakty so svokrou ...vysvetli jej ze si to vyslovene neprajes...co samozrejme nepomoze bude to este horsie