Ahojte. Chcela by som sa Vás spýtať, kto máte skúsenosti, či sa oplatí založit si úcet vo VÚB? Prípadne akú banku mi odporúčate.
Účet vo VÚB
Ahoj Janička, ja by som ti miesto VÚB odporučila skôr Mbank
Využívam účet od mBank už nejaký ten čas a môžem povedať, že som doteraz s touto bankou žiadny problém nemala :). Ešte som aj využila bonus -odkaz odstránený- pri zakladaní mKonta a mala 20 euríčok bonus. Rozhodne môžem len odporučiť.
Ako suvisi doplatenie uslej mzdy s BEZNYM UCTOM....? Vtipne...
Mam ucet vo VUB a som spokojna. Pracovnici su ustretovy, vedia dobre poradit. Vdaka VUB som napriklad nedavno mala pocas PN doplatenu uslu mzdu. Ja by som nemenila.
VUB-cku by som neodporucal. Mali tam bordel v uctoch pri prevodoch vkladnych kniziek a ich pracovnici casto poskytovali nepravdive udaje. V minulosti este mnoho operacii neslo robit ani cez internetbanking. Musel tam clovek dojst osobne.
Ale ak si zatazena na VUBcku, a chces tam nastvat pracovnikov, pozri sa po ich vkladnych knizkach bez viazanosti.
Vedenie bolo doteraz tusim zdarma, len minimalny vklad pri zalozeni bol 6EUR a ak si ju chcela zrusit 3EURA. Knizka mala svoje cislo ako ucet, takze sa na nu dali poslat peniaze a osobne zdarma v banke ich vybrat. Takto to robi vela dochodcov, co nechcu platobne karty ani internetbanking. Samozrejme pracovnicky na prepazke budu nasrane, lebo budu mat viac roboty a pri kazdej navsteve budu presviedcat na zalozenie uctu :-D
Potrebujes vlastne transakcny /bezny/ ucet.
Mozes si pozriet financnu hitparadu, ako tu bolo linkovane, ale casto su tam nepresne udaje.
Napr. mozes mat zdarma ucet v Unicredite, alebo CSOB, ale casto musis splnat dost prisne podmienky. Problem je, ze niekedy ich splnit nemusis...
Pre nejake 1x vyber hotovosti mesacne z bankomatu, alebo neobmedzene platby v SK, plus zdarma debetna karta - ti staci FIO banka, alebo MBANK. U oboch mozes mat bezny ucet zdarma /len u MBANKU musis mat platby kartou mesacne viac ako 20EUR - co by nemal byt problem, inak platis 1E za kartu mesacne/. FIO ma este vyhodu v tom, ze ma aj kamenne pobocky.
Napr. vo financnej hitparade, ked si naklikas parametre uctu, tak vychadza, ze MBANK akoby bol plateny a zda sa nevyhodny, pricom neni tomu tak. ZUNO naopak ukazuje, ze je zdarma, ale taky vyber hotovosti v bankomate je za 1EURo u Tatrabanky a v inom za 3EURa.
zacni tu: www.financnahitparada.sk
vyber si 3-4 najvyhodnejsie ucty a tie si potom detailne preskumaj na strankach bank, najma sadzobnik je velmi dolezity.
Ide o bežný účet. Chcela by som využívať čisto na to aby mi tam chodil príjem. Výbery z bankomatu, sem tam zaplatiť kartou, žiadne inkaso ani úhrady.
ucet aky? bezny, sporiaci alebo terminovany? ak bezny, ake mas financne zvyklosti? platis vela v hotovosti alebo kartou? platis trvale prikazy alebo inkaso? si ochotna platit za vedenie uctu a sluzby s tym spojene alebo ocakavas, ze to bude zadarmo? aky je vlastne dovod zakladat ten ucet?
toooolko nutnych otazok a (zatial) taaak malo odpovedi... :-)