Ahojte mam 15 rokov a som prváčka na strednej škole mám problem už 3 týždne. Trpim niečim čo neviem identifikovať.. Keď mám ísť do školy,je mi z toho,že tam idem zle,cítim sa úzkostlivo,bije mi srdce,ako keby strach. Kŕčovito zvieram nejaké veci,alebo si ohrýzam nechty a chodím aj 15 minút po izbe a predstavujem si ako to bude v škole,cítim napätie. Bojím sa. Nesústredím sa na učivo nechce sa mi učiť, mám k tomu nechuť,je mi do plaču. Aj keď moja rodina mi hovorí že som poriadku no necítim sa tak. Zviera mi žalúdok a neviem sa toho zbaviť stále len rozmýšľam o prestupe alebo o nejakom liečení. Cítim ako keby ma všetci ohovárali, zázerali po mne. Cítim sa škaredá a neschopná. Ako keby som všetkých ničila. Kamarátov som stratila a už naozaj neviem ako ďalej. Nechcem trápiť rodinu. Naozaj neviem čo so mnou je. Prosím poraďte dakujem..
Problemy v škole s kým to mam riešiť?
Ahoj. Jedna vec je ze mas 15, podobnym obdobim si prechadzal viac menej kazdy v tvojom veku. Treba si hlavne uvedomit, ci sa jedna len o tvoj pocit, alebo ti vsetky tie negativne veci aj niekto realne povedal. Ak mas len pocit, mala by si sa niekomu zdoverit. Je mi jasne si myslis ze ti nikto nebude rozumiet alebo tak, ale musis sa vykecat. Potom ti bude lepsie, ver tomu. Ak ta nieco konkretne trapi a nemas sa komu vykecat, skus sa rozpisat tu na fore. Drzim palce a verim ze toto obdobie coskoro prekonas.
urcite s rodinou
s tymi najblizsimi by to riesila takyto problem
Riešiť to môžeš aj so starším súrodencom, rodičmi, kamarátkou, starou mamou alebo inou príbuznou.
Nejaké rady tu už máš. Hlavne by si mala hovoriť o svojich pocitoch, problémoch, pomenovať ich. Máš to psychického rázu - pomôže aj dobrý detský psychológ alebo iný terapeut. Zdôveriť sa môžeš aj tu alebo napísať tej kočke s obálkou, ak bude súhlasiť. Môžete sa navzájom podržať a podporiť.
Ahoj mala som to podobne. Dokonca aj teraz mam niekedy pocit ze po mne ludia zazeraju. Pri tom mozno iba premyslaju. Ale nie vzdy to tak je ak mam byt uprimna. Ja som to mala ked som isla na strednu,zhorsil sa mi fyzický stav aj psychický. A trpela som velkym stresom. Niekto ti povie ze na skolu sa da zvyknut ludi a tak ale ja som si nezvykla ani po 4rokoch. Ak si myslis ze chces zmenit skola a ist na inu tak to urob. Hlavne dobre premyslaj co ti tam tak vadi. Ľudia? Skus si ich nevsimat myslim to tak ze najdi si nejaku zalubu a vykasli sa na nich. Su to iba decka ktore si potrebuju nieco dokazovat ked stale ohovaraju. Ale s tym sa v zivote stretnes este velakrat (bohuzial). Taky su ludia (nie vsetci) takze prvom rade si musis povedat co je ten najhorsi problem
ahoj neviem ti poradiť ... skús napísať na ipčko.upside.sk tak ti skorej pomôžu