Ako schudnúť zdravo, keď mám problém s jedením

Príspevok v téme: Ako schudnúť zdravo, keď mám problém s jedením
cuteangel

Ahojte všetci.
Mám 16 rokov, 170 cm a aktuálne moja váha balansuje medzi 52-51 kg. Jem dalo by sa povedať tak optimálne, ale musím sa väčšinou k jedeniu premáhať. Jem len preto aby som nemala oslabenú imunitu a aby mi nepadali vlasy, takže kebyže bez jedenia nemám takéto problémy, kľudne by som vydržala i na jablku a miske polievky denne. Mám problém hlavne s vnútornou stranou stehien a celkovo s nohami. Trápi ma, že mám hrubé lýtka, a ťažko povedať či sú to svaly alebo tuk. Rada by som mala tenučké nožičky, je to môj cieľ a aj keď mám možno podľa vás málo kíl, moja postava tomu aspoň podľa môjho názoru nezodpovedá. Neviem, ale ako schudnúť, ako mám jedlo prispôsobiť svojmu veku a tak...Proste bojím sa, že keď budem jesť normálne, tak nič neschudnem, a zas nechcem jesť málo, lebo s PPP mám svoju skúsenosť. Poradíte mi dáke tipy ako teda schudnúť bez toho aby som sa nijako v jedle obmedzovala? Samozrejme že sladkosti nejem, pečivo len niečo také ako celozrnný chlieb a podobné veci, biele pečivo je pre mňa tabu. Športu sa nevenujem, chodím len na 6.poschodie hore schodmi a na prechádzky so psom.

Môj dnešný jedálniček:
raňajky: hruška a jablko
obed: tanier rezancov s ochuteným tvarohom
potom som ešte zjedla neochutenú mliečnu ryžu a tuniakový šalát (domáci) - bola tam čínska kapusta, paradajky, tuniak vo vlastnej šťave, syr, kukurica. Tento šalát tak po troške budem jesť až do večera. Po 17. už nič nejem.

Tak čo poviete? Neviem no, či je to správne/nesprávne. Ďakujem za rady:)

Gima

Kešu oriešky šokujú svojou silou: Takto sa správajú v ľudskom tele!
Zdielať článok
25.12.2017 | Diskusia 5

Orechy sú bombou plnou zdravia. Najvyššiu výživovú hodnotu majú vlašské orechy, plné kvalitných antioxidantov a omega-3 mastných kyselín. Zatiaľ čo sa vyzdvihuje sila vlašských orechov či mandlí, zabúda sa na kešu orechy, ktoré sú výnimočné!
Čo sa v nich skrýva?

Kešu oriešky sú sladké s nádychom kyslej chuti a sú bohaté na vitamín C. Málokto vie, že pod ich šupkami sa nachádzajú toxické oleje, ktoré môžu spôsobiť popáleniny na koži, takže sú predávané už dôkladne očistené. Predstavujú chutnú "náhradu" slaných chipsov a iných maškŕt. Vďaka nim si zlepšíte trávenie a odstránite z tela vysoký cholesterol. Takéto zdravotné výhody vám však poskytnú len nesolené kešu orechy.

Nájdeme v nich konkrétne tuk, bielkoviny, sacharidy, vodu, železo, fosfór, zinok, meď, mangán i kyselinu listovú.

Ďalšie prospešné vlastnosti:

Majú antiseptické a antibakteriálne vlastnosti, takže sú dobré proti nachladnutiu alebo bakteriálnym infekciám.
Vitamíny a živiny majú pozitívny vplyv na zápalové procesy v hornej časti tráviaceho traktu a odstraňujú ich.
Taktiež poskytujú pomoc pri metabolických poruchách, keďže normalizujú hladinu cholesterolu v krvi a zabraňujú vzniku krvných zrazenín. Navyše, sú dobré pre posilnenie nervového systému.​

Ďalšie účinky na zdravie

Podporujú imunitný systém.
Prečisťujú cievy.
Podporujú tvorbu červených krviniek.
Prevencia proti rakovine hrubého čreva.
Upokojujú nervový systém.

Keď viac uškodia ako pomôžu

Kešu orechy sa môžu zdať na prvý pohľad ideálnou potravinou, ktorá nám poskytuje zdraviu prospešné látky. Nemusí to tak byť. Majú totiž vysoký obsah kalórií, preto by ste mali byť opatrní s ich spotrebou, najmä, ak máte alergickú reakciu na jedlo. Nemali by ste skonzumovať viac ako 30-50 gramov orechov. Pri väčšom množstve hrozí opuch, vyrážka a podráždenie. Takúto alergiu však môžu spôsobiť aj iné druhy orechov. Aj keď sú nenahraditeľné pri liečbe kardiovaskulárneho systému, ich predávkovaním si môžete poškodiť imunitný systém.

Gima

Ja raz za rok užijem šumive tablety Acidofit z lekárne, Psylium raz ročne a som chudá a zdravá. Psylium je vláknina, ktorá pomáha na trávenie a lahšie vyprázdnenie. Nemusím ani enormne cvičiť. Nie je to ani moc drahé.

yvetkaa

vyskusaj raw stravu, to je surova strava, viac info ako aj clanky najdes na vitarian.sk, kup si nejaku knihu ja mam raw kreacie od plejady, dobre sa celkom podla nej vari,alebo pozri na nete, mne sa podarilo pekne schudnut

forskolin

Tabletky na chudnutie - -odkaz odstránený- ja berem uz Thermacuts viac ako mesiac…schudla som viac ako 11kg

fatass

Mám podobný problém, schudla som na 46, stabilizovala som si to na 48 no po Vianociach som pribrala dosť (viem bolo to dávno no neviem sa dať dokopy) a mám úplne tie isté pocity zo svojej postavy, len mám ešte pár kíl navyše d teba, ak by si mala záujem mohli by sme schudnúť spoločne, napíš, pre mňa by to bola motivácia :) , a dali by sme si na seba pozor nech z nás zostane aj niečo :D

Ekak

Ak si na tej fotke ty naozaj nemáš čo riešiť
Máš chude nohy.A ked si myslíš že ich máš tučné tak je to iba v tvojej hlave
A ani chlapci nechcú takú frajerku čo rieši len svoju postavu. Pozve ta na pizzu a ty si nedáš lebo ,,priberies".

Pupik333

Ahoj, pracujem ako fitnes trenerka a zaujimaju ma aj temy nutricne zdraveho stravovania. Tvoj problem by som oznacila za psychicky. Najprv by som na tvojom mieste skusila zapracovat na svojom sebavedomi. Musis sa naucit mat sa rada. Lebo anorexia je na zaciatku vzdy psychicky problem. Ale aby som len nemudrovala :) tak ti poradim s tou stravou. Zda sa ti, ze musis jest malo pretoze ked zvacsis porcie zacnes priberat. Je to mozne nakolko pri takych malych porciach a nepravidelnom stravovani je tvoj metabolizmus uspaty. Cize ho treba nastartovat. To docielis len pravidelnou zdravou stravou. Jedavaj 5 aj 6 krat do dna,kazde dve az dve a pol hodiny. Do 16 hodiny papaj aj sacharidy, ale vyhybaj sa priamym cukrom, aj ked obcas telu prospeje ked ho nimi soknes a spali este viac. Po 16 hodine uz len bielkovinova strava a vela zeleniny. Pi zeleny caj a minimum 2l cistej vody denne. Mozno prve dva tyzdne naberies trosku na vahe pretoze si doteraz mala nevhodny pomer jedal ale potom sa to upravi a tvoje telo bude viac spalovat. Keby sa zacnes venovat fitnesu tak by ti telo menilo tuky na svaly. A cim viac svalov mas tym viac ti spaluje. Tym nemyslim ziadne kulturisticke tela, si zena mas ine hormony cize tam by si si telo pekne spevnila a vyformovala. Na pekne nohy ale uprava stravy nestaci. Ak nechces fitko, rob doma 4krat do tyzdna po 30 min vypalovacie cviky na ne. Alebo chod behavat alebo plavaj. Moznosti je vela