Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Gynekolog - dlho som tam nebola co robit?

Príspevok v téme: Gynekolog - dlho som tam nebola co robit?
sara88p

prosim poradte mi u gynekologa som bola len raz ked som mala 17 a mala som problemy z menstruaciou ale bola to hrozna navsteva a ja som sa tam uz bala vratit aj ked sa mi problem vyriesil tak som to uz ani tak nebrala ze musim. no ale za par dni budem mat 21 a este som tam odvtedy a ani u ineho nebola aj ked viem ze od osemnastich treba povinne. co mam robit ked chcem ist na prehliadku ale nechcem sa tam vratit. zobrat kartu a ist k inemu?

nebudem mat problem ze som tam nebola tak dlho????? prosim povedzte mi niekto.

ničhrozné

Ak sa ti ten lekár nepozdáva tak ho zmeň. Dnes tak už robí kopa žien že idú od jedného k druhému. To nie ako niekedy sa báli ženy zmeniť lekára aj keď neboli spokojné s ním tak trpeli ticho až do dôchodku prehliadky a vyšetrenia. Dnes sú už dievčatá a ženy odvážnejšie a neboja sa vybrať kartu a ísť k inému lekárovi. Tak sa neboj ani ty. Bežne sa pacientky presúvajú od lekára k lekárovi. Podľa zákona máš nárok raz za polroka zmeniť lekára bez udania dôvodu. Nájdi si nového a spýtaj sa či berie nové pacientky že chceš k nemu prestúpiť. Ak nie tak hľadaj iného. Dnes sa už zmenilo myslenie žien a vyberajú si lekára podľa chuti. Len tie menej odvážne sa boja odísť. Tak ty sa neboj.

vitavi

Lekár je tu pre teba a nie ty pre lekára. Ty si platíš poistenie, aj dane.
Poznám x žien, ktoré pravidelne navštevovali lekára, aj tak zomreli na rakovinu.
Stravuj sa tak, aby si rakovinu nedostala, to je najlepšia prevencia.

zewa

Kartu ti ani nebude treba. Proste chod k niekomu inemu a povedz, ze si raz bola a hotovo. Na prehliadku chod. Trebars k zene. Alebo si vyhliadni podla odporucani niekoho empatickeho. Ja to beriem uz v pohode aj ked som sa predtym bala tak ako ty. Ide o to, ze sa na to pozeram tak, ze sme akesi vedomie, ktore je v hmotnom tele a hybe nim. Telo je iba NAstroj, ktory treba obcas skontrolovat, opravit ak treba. Mozno by sme sa s tebou lepsie porozpravali, ak by si nam povedala, z coho konkretne mas obavy. Ja si pamatam, ze som mala hrozne nervy, ked som mala problemy, ze sa na mna bude pozerat ako na nieco hrozne, strasne.. A nic. Vobec ziadna negativna reakcia. Velka profesionalita. Myslim, ze sa denne stretavaju s tolkymi roznorodymi problemami, ze to co je pre nas vynimocne je pre nich jedna velka rutina.

nellina

Ja som u gynekologa nikdy nebola a to mam viac rokov co ty. Jednoducho mam z toho strasne panicky strach. Skuste povedat niekomu kto sa boji vysok nech ide za horolezca alebo tak. Viem, ze robim chybu, ale nikdy ma neprinutia ist gynekologovi. Ak je moj osud umriet na rakovinu ci nador toho tam dole, tak to prijmam.

odpovedam

prehliadky su dobrovolne, je to na tebe. ale suhlasim, ze radsej chodit. raz rocne to nie je tragedia a tiez tam chodim nerada, ale tych par minut raz za cas je este v poho. ja ked som si menila kartu, sla som k novemu lekarovi, prihlasila som sa a on si vyziadal poslat postou staru kartu. najdi si noveho lekara, zavolaj ci beru nove pacientky a spytaj sa, aky je postup. to bude najjednoduchsie :-)

daria22

chodit povinne...to kto ti povedal taku blbost? nemusis tam chodit vobec, je to len na tebe, ale myslim, ze nie je zle z prevencie sa dat prezriet. ak sa ti tento lekar nepaci, bola si u neho len raz , ani neber kartu, chod rovno k inemu, povedz , ze si tam prvykrat na gynde a zalozi ti novu, staremu gyndosovi oznam telefonicky, ze uz nie si jeho pacient , nech vyhodi kartu/aby za teba nedostaval zbytocne prasule, ked ta ma v kartoteke/. a mas vybavene.

sara88p

ja viem ze treba aj chcem ist :( ale ako to ze neuvidia kartoteky? ved budu chciet aby som ju doniesla od byvaleho lekara :( co mam povedat?

shayleen

Mala som jednu koleginu ktorá nechodila na gyn. prehliadky roky. Keď sa tam náhodou dostala zistili jej rozšírenú rakovinu a o 3 m nato ju už rodina pochovala. Týmto chcem povedať že aké je dôležité robiť si prehliadky! Kartotéku ti lekár nevidà môžeš kľudne zmeniť gynekológa bez toho aby si tomu predošlému o tom niečo povedala. Problem s tým nebudeš mať ale dúfaj že ty ziaden problém nebudes mať! A keď už budeš mať nového tak sa o seba pekne staraj a návštevuj ho!