Interupcia

Príspevok v téme: Interupcia
leali

Ahojte. Mam vazny problem. Mam priatela s Ktorym som len polroka a neplanovane som otehotnela. Momentalne som vo 4tyzdni tehotenstva. O Mojej tehotnosti vedia zatial len moje sestry a priatelova mama.kedze moja mama a otec su rozvedeni a ja zijem len s otcom tal zatial o tom nevedia. S mojou sestrou som mala dohodu ze im to povieme spolocne. Dnes ma zacali sestry a priatelova mama nahovarat na potrat. Ja som sa ale vyjadrila ze s tym nesuhlasim a priatel s tym nesuhlasi tiez, nakolko potrat prinasa mnoho komplikacii s neskorsim otehotnenim a aj neplodnostou. Som nezamestnana a priatel zarobi len 350€ aj s trinastym platom. Hovoril ze by bol schopny najst si inu a lepsie platenu pracu nakolko zijeme v Rakusku aj s jeho mamou. U mna je problem ten ze nakolko som nezamestnana nemala by som narok na matersku. Moje sestry a priatelova mama tvrdia ze potrat je najlepsie riesenie v nasej situacii.Poradte prosim ako by ste sa zachovali vy.

QQFQ

Sestrám a svokre je ľahko posielať ťa na potrat, lebo ony by ho nepodstúpili, ale ty. Nevedia, čo hovoria. Filip TT sa zdá vyzná v sociálnych dávkach, na ktoré majú mamičky v Rakúsku nárok, tak môžeš mať dieťa aj finančnú podporu. Je to tvoje malé, chráň si ho. Bolo by hrozné, keby kvôli peniazom nemalo nárok narodiť sa. Držte sa rodinka :)

Lania

Priateľ si nechcel hľadať lepšie platenú prácu doteraz?
Čo konkrétne TEBA vedie k tomu ísť na potrat? Čo od toho odrádza TEBA? Nepremýšľaš nájsť si aspoň brigádu, ak máš na to možnosť? Túžiš po tom dieťati? S týmto priateľom a teraz? Alebo neskôr?

smiesne to

Potrat urcite nie,znicis si cely zivot a uz nikdy nenajdes pokoj a ani stastie.Je to tvoje babo a potrebuje v prvom rade teba a nie kopu penazi.Ono sa to mozno nezda ale neboj okolie ti pomoze a ty sa budes tesit z krasneho drobca.Je to kusok teba.A dalsia vec,ked tvoja sestra alebo priatelova mama uvidia to male ked sa narodi tak si ho zamiluju ze este budu lutovat ze ti radili potrat.A posledne potrat je strasne riziko zdravotne a aj velky zasah do tvojho tela.

Filip TT

Napíš si trvalý pobyt do Rakúska, keď tam žijete a máš nárok na rakúsky rodičovský príplatok (kinderbetreuungsgeld) počas prvých 2 a pol roka, čo je cca 500 Eur mesačne bezohľadu na to, či si tam robila alebo nie. Ďalej máte nárok prídavky na dieťa (Familienbeihilfe) čo je nejakých 130 Eur mesačne. Neviem v ktorej spolkovej krajine ste, krajiny majú okrem týchto celoštátnych sociálnych dávok ešte vlastné sociálne programy. Ako slobodná mamička máš určite nárok na ďaľšie dávky, ktoré ale ja nepoznám.

Keď budete mať trvalý pobyt v Rakúsku, môžeš si tam vybaviť aj zdravotné poistenie a môžeš rodiť v Rakúsku. Okrem toho materská sa ti ráta do sociálneho poistenia ako keby si robila, takže získavaš nárok na rakúsky dôchodok.

Podľa mňa sa v Rakúsku rozhodovať pre interupciu z finančných dôvodov je úplný nezmysel.

leali

Shayleen- zaraba len preto tolko lebo upratuje jeden obchod. Teda obchod s nabytkom mobelix a robi len 8 hodin tyzdenne. Mesacny princ- vsak ja a priatel s tym nesuhlasime. A moje sestry a jeho mama este budu hovorit nech idem na potrat ze urobim len dobre. Nevedia si uvedomit ake to ma rizika.

Mesačný princ

Je to samozrejme na tebe ale existuje aj hniezdo záchrany ak by bolo najhoršie. No ak priateľovi veríš, tak nech si nájde tú prácu a nech ti dokáže do pôrodu, že to myslel vážne. Zabiť človiečika je tiež rozhodnutie ale...či to unesie tvoje srdiečko?

shayleen

Žijete v Rakúsku a on zarába 350 e ? To nechápem a ešte na FB som akurát čítala niečo podobné a tam som sa dozvedela že aj nezamestnane dostávajú materskú mám na mysli tu v Rakúsku