Tvrdá voda a jej vplyv na pokožku

Táto diskusia patrí k článku: Tvrdá voda a jej vplyv na pokožku
Tvrdá voda a jej vplyv na pokožku

Máte tvrdú vodu? Venujte svojej pokožke zvýšenú starostlivosť. BRATISLAVA 30. júna (WBN/PR) – Tvrdú vodu má v Slovenskej republike väčšina domácností. Všetci vieme, že má nepriaznivé účinky na domáce spotrebiče, preto kupujeme najrôznejšie prostriedky, aby sme ich ochránili. Venujeme však rovnakú starostlivosť aj ...

zdenka55

No u nas je veľmi tvrdá voda, ale v poslednej dobe aj veľmi prechlorovaná. Tak som pozerala, ake su rizika a samotný chlór totiž nie je tak nebezpečný, ako jeho vedľajšie produkty,ktoré vznikajú chemickou reakciou s pridanými dezinfekčnými látkami v pitnej vode. Sú to najmä trihalometány a halogenoctové kyseliny, spájané s rakovinou, reprodukčnými a vývojovými vadami. Chlór, v kombinácii s ďalšími zložkami môže spôsobiť alergické reakcie, ako vyrážky, bolesti hlavy, či tráviace problémy.Ale dobré je že som našla aj zopár rád, čo robiť.
Vodu zbavíte chlóru len cca 15 minútovým varom, či odstátím minimálne 8 hodín.
Ak používate na pitnú vodu filtráciu, vedzte že vodu zbavujete aj zdraviu prospešných minerálov – tie je potrebné pravidelne dopĺňať napríklad konzumáciou minerálnych vôd.Pramenitá voda predstavuje základ pitného režimu. Garanciu kvality vody dosiahnete pitím balenej vody. Tá je zárukou čistoty, ale i konštantného zloženia. Zaraďte do svojho pravidelného pitného režimu kvalitné minerálne vody.