Ahojte, priateľ sa chce so mnou rozísť, lebo zistil že som uvažovala o návšteve psychiatra. Ešte som tam nebola ani nebrala lieky len si to náhodne prečítal z meilu s mojou kamarátkou.
Doteraz bolo všetko ok, úžasne sme si rozumeli, a nikdy nebol v ničom problém. Ale teraz povedal, že so mnou nemôže chodiť zo súcitu, že som psych. chorá..(hoci som o tom len uvažoala , kamoška mi to radila, lebo sa bála či nemám depresiu)
nemôžem mu to nejako vysvetliť...a neviem čo mám robiť.
Bojím sa, že každý kto by vedel že som o tom uvažovala mi už nikdy nedá šancu?
Priateľ sa chce so mnou rozísť, čo robiť?
"Predtym, nez si diagnostikujete depresiu, uistite sa prosim, ci nie ste len obklopeni sviniarmi a blbcami." (Sigmund Freud)
Vztah a laska by mali byt o tom, byt s tym druhym v dobrom i zlom, v stasti i nestasti, v zdravi ci chorobe. Pravdaze by tam mala byt laska city ucta respekt tolerancia sudrznost pomoc opora podpora atd atd.
Straena...pride mi to, ako keby Tvojmu "priatelovi" prislo len vhod to, co sa dozvedel a ziskal tak "dovod" s Tebou viac nebyt. Zrejme o tom uz uvazoval dlhsie a toto mu len zahralo do karat. Alebo je to proste taky typ cloveka. Ale ver, v oboch pripadoch nemas co lutovat. Lebo aka je to laska ked pri prvom naznaku nepriazne problemu nezdaru atd zdrha a uteka?? Takyto clovek nie je NIČ. Lebo zivot nie je len pekny krasny happy bezproblemovy. A pokial nemas mat oporu podporu pomoc v cloveku po svojom boku, je lepsie s takym clovekom nemat viac nic spolocne. Ako sa hovori..priatela spoznas v nudzi.
A skus najskor vyhladat psychologa. Ten ta nasmeruje..ci staci chodit isty cas k nemu, alebo ci Tvoj stav vyzaduje odbornu pomoc psychiatra. A hlavne nemaj zly pocit z toho, nech budes chodit ku komukolvek. Ci k psychologovi ci k psychiatrovi. Lebo ako povedal forrest gump..pro hlupaka kazdy hloupy..
Stratena, odpoveď na otázku, či ťa každý nechá, keď bude nejaký psychický problém nájdeš možno tu:
Podakuj sa mu. Vazne. Ak je to naozaj tak, tak bud rada, ze sa takeho hnupa zbavis a aspon vies, ze jeho laska k tebe nebola uprimna. Bud si ista, ze sa mu to v zivote vrati, ked raz on ochorie sa mu najblizsi otocia chrbtom a daju od neho ruky prec, tak ako to urobil on. Neviem, ale ked niekoho mam rad, tak chcem, aby bol zdravy a pomozem mu v tom. Neotacam sa mu chrbtom, nepodvadzam ho zatial, ale som pri nom v dobrom aj v zlom. Ale tak to som ja, divna, z inej planety.
Ak by to bolo tak "super" ako si si vsugerovala, by sa tam depresia asi tazko pchala..
Je pomerne malo informacii aby sa dalo inteligente reagovat
Si tu anonymne neboj sa to aj cele rozpisat, preco si mysli, ze by si mala mat depresiu, co sa zmenilo, ako to vidis ty atd
Osobne ked tak by som skor isiel psychologovi, ako zacat do seba hadzat oblbovaky aj ked to nemusi byt opodstatnene
V podstate suhlasim s oboma prispevkami predomnou.
K tej poslednej vete, to vobec neries, nikto nema na cele stempel od psychologa/psychiatra..
stratená, buď je to len zámienka a má na to iný dôvod, alebo je to debil...súhlas s doktorexitus
V núdzi spoznáš priateľa. A pri tebe to platí dvojnásobne, pretože ak niečo na sebe vidíš a máš snahu na tom pracovať a roíš preto niečo tak to sa cení a priatel by ťa mal ešte podporiť a byť ti nápomocný. Avšak z jeho reakcie vidno, že moc podpory nemožeš čakať nech by prišlo čokolvek v tvojom živote.