Ahojte, priateľ sa chce so mnou rozísť, lebo zistil že som uvažovala o návšteve psychiatra. Ešte som tam nebola ani nebrala lieky len si to náhodne prečítal z meilu s mojou kamarátkou.
Doteraz bolo všetko ok, úžasne sme si rozumeli, a nikdy nebol v ničom problém. Ale teraz povedal, že so mnou nemôže chodiť zo súcitu, že som psych. chorá..(hoci som o tom len uvažoala , kamoška mi to radila, lebo sa bála či nemám depresiu)
nemôžem mu to nejako vysvetliť...a neviem čo mám robiť.
Bojím sa, že každý kto by vedel že som o tom uvažovala mi už nikdy nedá šancu?
Priateľ sa chce so mnou rozísť, čo robiť?
Zlamic len tu nejde o obcasnu horsiu naladu, ved to sa stava kazdemu normalnemu, tu ide o to ze nikto nema zaujem byt s niekym "nie uplne v poriadku" ak ma na viac. A suhlasim s tebou ze vztah treba budovat, ako kazdu inu vec, ale to ma byt o zdielani a budovani toho dobreho co je medzi nami, humoru, dobrej nalady a nie o zatazovani toho druheho svojimi vlastnymi problemami. Vztah nema byt o tom aby si v nom ludia zo seba robili pestunky a bohuzial ak niekto vidi ze ten druhy ma vela chyb a problemov tak logicky nema zaujem stat sa sucastou tych problemov a radsej si najde niekoho kto je v pohode... a pokryteckym mam na mysli to ak sa niekto tvari ze ake to je strasne, ale keby mal vlastnu skusenost s takymto partnerom tak by inak rozpraval ;)
Tycinka a preco myslis, ze je to falosnost a pokrytectvo? Ja chapem, co chces povedat, ale ty to ponimas jednostranne. Ano, mali by sa citit spolu dobre, no predstav si, ze mas zly den v praci, alebo aj ochories, kto ta podrzi v dnesnom svete, ak nie partner? No a potom sa budete citit spolu dobre. Nech sa s nou aj rozide a najde si niekoho ineho, myslis, ze ten bude stale zdravy, ci v dobrej nalade? Lebo ak nebude tak ho zas vymeni? Ale pokojne sa to moze stat predsa aj tebe. To je vztah, to co opisujes ty, je len vyuzivanie a branie si od druheho to, co chcem, no nedavam nic.
Mmonna to ano ale taky ideal malokedy nastane, v realite hladame vzdy niekoho s kym sa budeme mat len proste dobre a nie naopak.. on s nou nebol kvoli tomu aby ho zatazovala svojimi problemami , ale preto ze ho napriklad pritahovala, pacila sa mu a dobre sa s nou citil a podobne tak urcite vnima aj ona jeho. Proste len chcem povedat ze sa stazuje na nieco co by ona sama v skutocnosti tiez asi netolerovala a tiez by nechcela chlapca ktory ma nejaky zavazny nedostatok ako ze je fyzicky alebo psychicky chory, aj keby mal inak dobru povahu... mozno to vyznie takto tvrdo, ale vzdy lepsie ako falosnost a pokrytectvo ku ktorym sa tu uz schylovalo.
Tycinka22,
ak by si toho človeka ľúbila a on by ochorel, bola by si s ním aj v chorobe, vieš? Keď niekoho naozaj miluješ, tak mu chceš v tej chorobe pomôcť a je jedno, o akú chorobu ide a nie sa s ním rozchádzať.
bud rada, ze si sa ho zbavila teraz, pri prvom drobnom probleme. neskor by to bolo ovela horsie.
tycinka22, naštuduj si www.obciankari.sk
alebo obcanskevzdelavani.cz
alebo sk.wikipedia.org
alebo blog.aktualne.cz
Stratena a ty by si chcela chodit s nejakym chorym clovekom? No vidis, tak aspon nebud pokrytecka. Keby to bolo naopak tiez by si ho nechala...
Mesacny princ, suhlasim s tebou. Ak chce clovek slobodne zit svoj zivot a robit si, po com tuzi, tak je najlepsie vsetky odchylky od priemeru zatajit. Akekolvek. Pozitivne, negativne, fakty, cokolvek. Nezijeme pre efekt, takze netreba na jednej strane robit dojem, aki sme uzasni, a ani si nic dokazovat tym, ze vsetkym rozhlasujeme svoje zdravotne, psychicke alebo ine "negativa".
Nedá mi nereagovať.
Vždy keď pred niekým spomenieš, že navštevuješ psychológa alebo berieš lieky tak ťa ľudia okamžite odsúdia a zaškatuľkujú. Je úplne jedno či je to priateľ, ktoré poznáš pár mesiacov alebo milujúca mama. Odsúdia ťa vždy. Aj ja mám smutné obdobia tak cca 17 rokov ale masku mám dokonalú a vďaka tej maske som už videl a zažil všeličo.
Takže ak nechceš, aby ľudia na teba pozerali inak alebo ukazovali prstom tak nehovor o takýchto veciach! A nie nezbláznil som sa ale spoločnosť ešte stále nie je tolerantná k inak orientovaným ľuďom, k psych.chorobám, potratom z lekárskeho hľadiska, k ľuďom bez domova...atď
Vždy sa to snaž utajiť aj keby čo bolo. Teraz tu nájdem mnoho oponentov, ktorí budú tvrdiť, že spoločnosť to už berie inak ale neberie.
A na margo toho tvojho priateľa...je to Debil!
Ľudkovia, ďakujem Vám krásne, ste úžasní..že ste ma takto povzbudili.
No naťahoval to 3 dni, najprv že mi dá šancu, potom že nevie a nakoniec to na tretí deň úplne ukončil s tým, že so mno nechce chodiť.
Čiže sa so mnou definitívne rozišiel.
Navštívila som psychologa pred mesiacom mali sme 2 sedenia povedal, že do liekov by zatiaľ nešiel, časom ak by sa to zhoršilo, ale zatiaľ to nevníma ako nevyhnutné.
Čiže tak. Snažila som sa mu vysvetliť že ani psycholog mi nepotvrdil diagnozu, ani nič...ale proste to nevedel zniesť. Povedala som mu aj o bývalom priateľovi ako som sa pri ňom trápila o problémoch doma (postihnutom súrodencovi a alkholizme)..šla som úplne "donaha" čo sa týka mojej duše aby o mne vedel všetko..ale nezvládol to... rozišiel sa so mnou vlastne cez správy na FB a to ma bolí ešte viac..že ma ani nevyhľadal...