Ahojte, uz dlho sa trapim s tym ze vyse roka som vystriedala 6 druhov AD, najlepsie mi zabral Paroxetin co mi nastavili na psychiatrii..po case mi moja psych. Zmenila paroxetin za wellbutrin. Bolo mi fajn vtedy,ked s brala sucasne paroxetin aj wellbutrin,sice len tyzden a na dalsi som zacala mat super energiu,citila som sa dobre jak nikdy...ale postupom casu mi zas horsie. Hlavne tie myslienky ma nicia, co mi chodia hlavou,a postupne zas mavam depresie...
Nepochopim to, ako sa to s tyzdna na tyzden moze zmenit.
Uz si pripadam blbo,ze stale vravim mojej psychiatricke ze tak sa stale zle citim...co by som mala podla vas robit?
Ziadne AD mi nezaberaju jak maju...
Ahoj Smile a preco si musela brat antidepresiva?
Viem o com hovoris,mam casto aj ja depky.uz 10r.som na liekoch a ked mi je fajn tak znizim na minimum,tiez to nechcem stale jest,no sa to povie tomu co to nezazil,ze mysli pozitivne!ved chces,no to vobec nejde,neda sa z toho vymotat,je to bludny kruh,daj si tie lieky co ti robili dobre.a keby boli rastlinne pilule co uzijes a pomoze hned to by bolo!ak viete niekto ,ozvite sa!!
Zialbohu ucinnost tychto liekov je prinajmensom otazna.
Skus brat nieco z prirody, ako napr L-theanine na ukludnenie(2 x 400 mg) alevo vytazok zo st Johns wort, tj taky co obsahuje na jednorazovu dennu davku 3 mg hypericinu a 30 mg hyperforinu, ako najdes v 3 kapsuliach produktu firmy Paradise Herb, pod nazvom St John's Wort napr v internetovrej predajni iherb.com.
Naviac su to nenavykove a okamzite(za 2 hodiny) posobiace doplnky. Takze mozes ich brat len podla potreby, a nie stale
No ja si tiez myslim ze tam by bolo treba sa vratit k tym liekom ktore ti robili dobre. Hm a neviem ci sa to da takto povedat ze lieky su len barlicka lebo mne osobne dost pomohli a to ich berem 6 rokov ale citim sa po nich o 180 stupnov lepsie, ked ono je to tak ze niektori ludia za psych. problemy nemozu maju na to preddispozicie a musia ich brat ako napr. pri inej chorobe astme alebo cukrovke aj ked jasne ze nie kazdy pripad je takyto.
Ahoj ccc1
Venuj svoj život (seba, svoju energiu) radosti do všetkých formach ! :D
Venuješ energiou tomu že si chorá, čo spôsobuje že si chorá. (Skus si spatne premietnut co ti lieky prinasaju ... )
Ak môžem detailnejsie ti napisat ccc1, tak ty si zila v súlade so zivotom, prejavovala si radost, nadanie, zivot bola radost.
Postupne si zrejme z JA odisla niekam inam - k pozorovaniu vôle druhých ľudí, ten robí to darí samu, ten robí hento nedarí sa mu, to sa mi nepači, hento sa mi páči. Jednoducho svet(život) sa deje okolo teba, avšak k tvoju prejavovaniu už neprichadza...
AK mozem ccc1, napíš si na papier oblasti ktoré ti idú samé (napr. ide mi kreslenie, ide mi varenie, ide mi spievanie) a venuj sa tomu, rozvijaj to .. pusti si nejaku pesnicku, zaspievaj si, daj si dobre jedlo, priprav pre druhych ..
Jednoducho odviaz sa :) Vela radosti, zabavy, spokojnosti a vela úspechov a rozvija tvojich schopnosti ti prajem ccc1 :)
Sama si dávku nezvyšuj, to smie len lekár. Ak sa cítiš stále zle, tak to musíš psychiatričke hovoriť aj keď je ti to nepríjemné. Skús sa ešte raz s ňou porozprávať o tých liekoch čo ti zaberali najlepšie, či by ti ich nedala znova...
Musím však súhlasiť aj s daria22, AD nie sú až tak silné lieky aby ťa úplne zbavili depresií. Sú len na to aby si to ľahšie zvládala. Dôležité sú aj návštevy u psychológa, práve tam sa dá "naučiť" to pozitívnejšie myslenie, ktoré je oveľa účinnejšie než lieky. Samozrejme to chce ešte veľa času.
asi sa moc spoliehas na tie lieky a nie na seba, lieky su len barlicka , zit a mysliet pozitivne ta nenaucia a z depresie sa musis vytiahnut sama, najlepsie cinnostou, zahananim zlych myslienok.
Mohla by som si samovolne zdvihnut davku?lebo v letaku pise ze moze sa po case dvihnut.