Psychiatrická nemocnica Michalovce - hospitalizácia (panika, anorexia)

Príspevok v téme: Psychiatrická nemocnica Michalovce - hospitalizácia (panika, anorexia)
graupel

Zdravím. Chcel by som sa opýtať, aké máte skúsenosti s psychiatrickou nemocnicou v Michalovciach, s hospitalizáciou. Idem tam s depresiami, úzkosťami a panickými záchvatmi - hlavná diagnóza a s anorexiou ako vedľajšou diagnózou. Cez maturity pred 2,5 r. som mal veľké stresy, čo viedlo k depresiám a panickým záchvatom. Schudol som postupne z 61 na 35 kg pri výške 161 cm (moc sa nevyťahujem, keďže mám aj slabú DMO). Postupne mi prestalo chutiť jesť a čo je najhoršie - neskutočne ma napína na zvracanie (našťastie nezvraciam) 24 hod. denne a 7 dní v týždni. Nemôžem nič poriadne zjesť ani piť, ráno zjem pol chleba s maslom a šunkou, na obed pol taniera polievky a hl. jedla, večer zjem jogurt a to je všetko. Vypijem len 5 dcl vody denne. Som v katastrofálnom stave, podvýživený, neviem normálne fungovať, takto kriticky to trvá už rok - medzitým som prišiel aj o blízku osobu v rodine, aby toho nebolo málo. Vyšetrenia (žalúdok, pažerák, brucho) sú negatívne. Všetko je podľa lekárov v hlave. Nikto mi nevie pomôcť. Toto je posledná šanca. Budem sa dožadovať liekov a výživy infúzne - pokiaľ to bude možné, lebo nie som schopný prijímať už ani lieky a nutridrinky. Všetky lieky, ktoré som bral od gastroenterológa a psychiatria, boli bez efektu - Serlift, Xanax, Mirtazen, Frontin, Ganaton, Peritol, Famotidin, Kinito, Nolpaza, Buscopan. Lekári so mnou skúšajú všetko možné a nevedia si rady, podobne ako ja. Trápi ma dlhodobá nausea - to je hl. dôvod, prečo nemôžem sa najesť. Nevedia nájsť príčinu, tak to zvalili na psychiku. Tak ma odporúčili na psych. hospitalizáciu. Vďaka. S pozdravom Graupel (21 r.)

anonymka92

ahoj, podľa mňa stresy, depresia..aj u mňa to bolo podobne a tiež zhruba v tvojom veku..ale u mňa už aj skor, už v 12,len v 19 sa to zas vratiloa v 26-ke už som bola na hranici smrti, infuzie,sonda, kateter, nasilna hospitalizacia....najhorsie casy..podla mna potrebujes vela psychickej opory od ludi, co im na tebe zalezi, vela lasky a pochopenia od rodiy a priatelov, vela pokoja, dovery a venovat sa veciam, kotre ta bavia,zaujmom..drzim ti palce velmi, ver si a lahsie to zvladnes

Pag

V lete asi zabehnem, predsa len občas si treba zájsť aj k normálnym ľuďom, bazén poprosím dostavať dovtedy, nech o dotáciu požiada niekto tam od vás, pls. Ďakujem a ešte by som sa chcel, radšej nie...:-)

RightHThinker

Tak sú tam rôzne aktivity, dajme tomu pestovanie paliem, figovníkov, kvetov (gladioly, frézie, kosatce, montbrécie, dúhovice a pod.), hra na gitare, komponovanie, maľovanie autoportrétov, betónovanie, ručné práce. Veľa taký pobyt človeku dá, keď je tam prechodne zameldovaný. Po mesačnom pobyte je človek vytrénovaný ako el. vojak.

je to

Katka, skus pozriet aj na ich stranke, pripadne na ich FB, casto tam byvaju spolocne foto personalu.

och, chudak graupel, snad mu nieco pomohlo

Katkaaa

Ahojte, chcela by som sa opýtať či niekto nevie, či stále robí v psychiatrickej nemocnici v Michalovciach na stacionári jedna sestrička s krátkymi vlasmi.. neviem,ako sa volá, ale bolo by dobré to vedieť... v opačnom prípade by bolo pre mňa prínosné tam chodiť... ak áno, tak to nemá cenu...

zuzuli123

najprv sa treba dať vyšetriť na internom oddelení, možno bude treba výživa a po stabilizovaní stavu lekári rozhodnú čo ako ďalej... Pri tej váhe treba čím skorej- to je už ohrozenie života !!!

Mala som podobný prípad v rodine.

Nelline

Ešte úryvok z charakteristiky anorexie uvedenej na tomto webe:
"Pri mentálnej anorexii nejde o klasické nechutenstvo k jedlu, ale skôr o premáhanie hladu a znižovanie dávok jedla s cieľom schudnúť."

Nelline

Och to je mi ľúto :/ Ja tiež nemôžem jesť kvôli psychike, úzkosti. Ale podľa mňa to nie je anorexia. Veď si predsa uvedomuješ, že si podvýživený a chcel by si naopak pribrať, len nemôžeš kvôli tej nevoľnosti, nie? Podľa mňa základnou podmienkou anorexie je, že tí ľudia chcú schudnúť a to my nechceme, práve naopak, nám takýto stav vadí a chceli by sme jesť, ak by sme mohli. Ja som napríklad už dávno zistila, že môžem jesť, ak som v úplnej psychickej pohode. Ak nie som, tak "viem" nejesť aj niekoľko dní vkuse a nie len že mi to nechýba, ale nedokážem vtedy na jedlo ani pomyslieť :/ (ja vážim momentálne 45 pri výške 179). Lenže to, že nemôžeme jesť je len následok toho, že nie sme v pohode. Podobne ako môže byť napríklad nespavosť, bolesť hlavy...