Dobrý večer, rád by som sa opýtal. Nikde na internete som to nenašiel a strašne ma to zaujíma. Aké platy majú vo Švajčiarsku chlapi v armáde a na polícií ?? Keď priateľka doštuduje tak by sme sa tam radi vybrali pracovať, no a mňa zaujímajú práve takéto odbory :) Za odpoveď vopred ďakujem :)
Platy vo Švajčiarsku
No to neviem, aké finančné odmeny dostávajú ozbrojené sily, či pracovníci ministerstva vnútra v zahraničí, akurát viem, že vo Švajčiarsku je zatiaľ ešte aktuálne 2800€ - minimálna mzda !
nj kazdopadne policajt vo svajci ma asi 80k rocne
ok, mne bolo povedane cosi ine - priamo od vojska, ale mozno sa to medzicasom zmenilo
Maoam nemas pravdu staci mat obcianstvo EU ::
Voraussetzungen für die Berufung in das Beamtenverhältnis (BBG § 7)
(1) In das Beamtenverhältnis darf nur berufen werden, wer 1. Deutscher im Sinne des Artikels 116 des Grundgesetzes ist oder die Staatsangehörigkeit eines anderen Mitgliedstaates der Europäischen Gemeinschaften besitzt,
bez absolvovanie nemeckej alebo svajciarskej skoly ta beztak neprijmu na kvalifikovane pozicie...
plus zvlast v tychto poziciach bez nem. alebo svajciarskeho obcianstva si ani neskrtnes, v DE potrebujes 8 rokov (praca, odvody, dane bez pauzy) a Svajciarsko ma este prisnejsie podmienky a velmi neradi prijimaju ludi z inych krajin, v DE je to o cosi lepsie, ale iluzie si nerob
na kvalifikovane pozicie, ak si cudzine c, nemyslim teraz armadu a policiu, teda na pozicie, kde nemusis mat nemecke obcianstvo, ak si vystudoval v inom state, musis byt inzinier, lekar, IT-inzinier a pod. - lekari musia napriek ukoncenemu vzdelaniu v zahranici a ziskanym atestaciam casto v DE este skladat potrebne skusky, az potom sa mozu uchadzat o miesto na klinike...
dalsie kompetentne pozicie - tam je idealne vystudovat priamo nemecku alebo svajciarsku skolu, pretoze ziskat ICH diplom a potom mas ovela lepsiu sancu najst si pracu na urovni + jazyk musis ovladat minimalne na urovni C1, co je ale logicke, ak chces zvladnut nemecku odbornu skolu (alebo svajciarsku), med lizat to nie je, maju iny skolsky system a na odb. skolach (nie VS) je velmi vela praxe a driny + tazke skusky
ako uz bolo spomenute, do armady prijimaju iba ludi so statnym obcianstvom danej krajiny, to iste plati aj pre Nemecko
dalej - je potrebne absolvovat vyucbu, vycvik alebo studium v danej krajine (podla pozicie, na ktoru kandidat aspiruje), ako v DE, tak aj vo Svajciarsku je dana skola a vycvik velmi tvrdy a narocny
o fakte, ze je potrebne ovladat plynule jazyk minimalne na urovni C1 ak nie uz C2, sa snad nemusim zmienovat
nato aby si bol prijaty do armady ci policie, musis mat v prvom rade svajciarske obcianstvoz. ci to si si myslel, ze tam na taketo pozicie prijmu nejakeho slovaka, ktory si mysli ze tam zarabaju miliony...
jj ako bolo spominane svajciari nemaju radi cudzincov tak ako napr nemci...
Švajčiari sú veľmi konzervatívni,do štát. služieb, polícii,armády cudzinca jednoducho neberú.Jedine pokúsiť sa v školstve ako lektor jazyka.Platy sú tam vysoké,na naše pomery veľmi vysoké,ale aj náklady na život sú tam drahé.Najjednoduchšie je zamestnať sa v gastronómii a ako remeselník.Šancu máte ale pomerne nízku.A treba ovládať jazyk.