Zdravim, som 17 rocny chalan a myslim, ze mam vazny problem. Moj problem trva uz asi pol roka. Som druhak na strednej - na gymnaziu a minuly skolsky rok ku nam prestupil chalan menom Patrik (nemozem zadavat skutocne meno). Prvy mesiac sa zdal byt celkom slusny, lenze neskor si na mna akosi zasadol. Vzdy sa na mna na obedoch nejako cudne pozeral a ked som dojedol, sledoval ma az k mojmu domu. Toto trvalo asi tyzden, az som sa ho na to cez prestavku opytal. Vysmial ma, ze on byva o jednu ulicu dalej odomna, ze ci som paranoidny. Avsak s tym zazeranim neprestal + na mna zacal civiet aj cez hodiny. Vsimla si to aj nasa ucitelka, no nic s tym neurobila, len ho na to upozornila. Cez prazdniny som si nasiel super dievca. No nechala ma - zevraj si nasla lepsieho... Akeho lepsieho?!! No predsa toho Patrika! Hned v prvy skolsky den som ho v skole zmlatil, doteraz mam z toho problemy. Myslim, ze to spravil naschval. Zacina sa mi teraz pacit niekto iny, lenze vcera som si vsimol, ze aj on po nej akosi pokukuje a zevraj aj moju byvalu nechal. Co mam robit?? Ako sa ho mam zbavit? Ak mi aj tu prebere tak to sa uz mozem rovno prestahovat.
Nemozem sa ho zbavit
Dakujem za reakcie. Aj nad tym som sa zamyslal, ci neni nejako dusevne postihnuty alebo co. V skole som sa snazil mat co najlepsi prospech, aj k spoluziakom som bol vzdy mily a teraz ma tento Patrik vyprovokoval a cele moje snazenie je v haji. Dobry napad, urcite jej to poviem. Teraz ked uz viem coho je schopny, ze aj babu mi prebrat. Najviac ma ale teraz zarazilo to, ako Radoslava123 spomenula, ze by mohol byt gay. Rozpraval som sa uz o tom aj s mojim kamaratom, zevraj ma ten Patrik castokrat spehuje aj za mojim chrbtom. Dalsie zbytocne bitky by to asi nevyriesili, musim nejako zistit co je zac. Ovecka aj keby som sa a nim o tom snazil porozpravat, urcite by mi klamal a vysmial by sa mi, ako minule.
ak to nezaberie tak skus roztrubit po skole ze to na teba skusal a daval ti navrhy...
skusal si sa s nim o tom normalne porozpravat ze ti to vadi a neprajes si aby to robil?
Sak si ho pockaj pred domom s nejakymi kamosmi a vysvetlite mu ako to chodi... Myslim, ze na takeho psychosa nic ine nepomoze.
možno nakoniec chce teba :D
Ak sa dáš dokopy s touto novou alebo akoukoľvek inou, na rovinu jej hneď na začiatku povedz, že ťa prenasleduje tento chalan a že ti preberá priateľky, ktoré potom za krátko odkopne. Myslím, že žiadna nebude chcieť byť len hračkou v niečích rukách a keď zistí, že ten záujem z Patrikovej strany nie je skutočný, tak o neho záujem mať nebude. Tohto týpka sa zbavíš najlepšie tak, že ho budeš úplne ignorovať a nebudeš dávať nijak najavo, že si jeho záujem a pohľady všímaš. On keď vidí, aký má úspech a že ťa to vytáča a ničí ti to život, tak je to ako voda na mlyn a o to radšej to bude robiť. Úplne ho ignoruj, keď na teba čumí, ani len nepozri jeho smerom, ak ide po škole za tebou, ani sa neobzri, nikdy sa mu neprihovor, nič mu nevrav, tvár sa, akoby on bol vzduch. Ak nebude mať z tvojej strany žiadnu odozvu, tak ho to prestane baviť, len musíš byť trpezlivý, bude to nejaký čas trvať. Žiadneho psychopata nebaví štvať svoju obeť, pokiaľ si ho tá vôbec nevšíma a vidí, že jej neničí život, že ho má úplne na háku. Potom si nájde inú obeť.
Ten Patrik je určite nejaký ťažko narušený psychopat, ktorý je tebou posadnutý, či také dačo, proste nemá vlastnú osobnosť a nevie byť sám sebou. Ty sa mu páčiš, veľmi sa mu páčiš možno ako gayovi a možno iba ako nevyzretému detinskému hlupáčikovi s dospelým telom, ktorý akoby si hľadal akýsi idol, ako keď sa malému 8-ročnému chlapcovi, ktorý už od šiestich rokov hráva futbal a pravidelne nastupuje na zápasy mladších žiakov na hrote útoku, páči Messi, považuje ho za svoj "veľký vzor" a chce byť ako on, pričom chlapec môže kopírovať Messiho nový účes, môže si od trénera pýtať také číslo dresu ako má Messi, môže zbierať jeho plagáty, čítať o ňom články v športových novinách... a keby ten Messi býval o ulicu ďalej ako ten chlapček, tak by mohol aj postávať pred jeho domom a čakať, kedy vyjde, kedy ho uvidí... No a tento Patrik v tebe vidí akýsi svoj idol, či čo, prenasleduje ťa a snaží sa ťa napodobňovať, ale preháňa to a ty vôbec nie si paranoidný, ale si normálny, bystrý a všímavý. A on je dotieravý slizký had, ktorý by ťa mal nechať raz a navždy na pokoji, ak by bol normálny, ale normálny zjavne nie je. Prečo k vám vlastne prišiel až v druhom ročníku? Pravdepodobne mal na predchádzajúcom gymnáziu rovnaký problém... Ak niekto prestupuje v rámci jedného gymnázia "za chodu" na iné, určite je tam záhadná tajomná minulosť, ale kto ju rozlúšti? Možno si nejako budeš vedieť nájsť kontakty na jeno bývalých spolužiakov z toho iného gympla a popísať s nimi, čo je zač ten psychopat. A možno je naozaj gay a tají svoju orientáciu a je do teba, keď na teba tak čumí. Každopádne ti neuškodí, ak sa prihlásiš na nejaké karate a budeš stále v strehu, lebo kto vie, čoho je taký psychopat schopný? Máš 17, nejako to s tým chorým človekom musíš ešte dva roky vyzržať. Nepovedz mu však, na akú VŠ sa hlásiš, lebo by bol schopný prihlásiť sa na tú istú. On si asi myslí, ze je ty a že žije tvoj život a popri tom zabúda, že si má žiť život svoj a nie ten tvoj. Možno je naozaj gay a s tou babenkou si začal iba preto, aby od nej získal nejaké informácie o tebe, chcel sa o tebe dozvedieť viac ako tvoj veľký fanúšik. Asi si veľmi pekný, alebo máš nejaké čaro osobnosti, alebo si niečím výnimočný (možno hráš v kapele...), čím si ho zaujal, keď ťa takto prenasleduje. Lebo s takýmito prenasledovaniami od fanúšikov sa stretávajú skôr mediálne známe osobnosti, nie bežní ľudia. Už ti nezostáva iné, len dva roky pretrpieť jeho nechcenú prítomnosť a potom zmiznúť hoci do zahraničia, ale tak, aby ten Patrik o tom nevedel a až po roku strávenom v zahraničí si podať prihlášku na VŠ, ideálne na opačnom konci republiky ako on. Želám ti veľa šťastia a pevné nervy, aby sa ti ten problém s ním nejako vyriešil.