,,Dusno" na pracovisku

thugezQ

najlepsie ked je clovek sam sebe sefom a pracuje osamote kde sa nevyzaduje pracovat s ludmi.a potom kazdy v kolektive sa snazi diplomaticky s kazdym vyjst robit konpromisy a potom nie kazdy je kazdemu stmpatickt a rozne povahy musia spolupracovat a potom kazdy berie do zamestnania spokojnost vo svojom sujromnom zivote.

Radoslava123

Ja som robila istý čas predavačku v mekáči a čo sa stalo? Nech už to bola akákoľvek pobočka a akýkoľvek šéf, každý šéf za najlepšieho pracovníka považoval vždy iba toho človeka, ktorý namiesto toho, aby naozaj pracoval, stál za chrbtom iného človeka (väčšinou najlepšieho zamestnanca, úplne dokonalého, ktorý pracuje bez chýb) a tváril sa, že ho kontroluje, ale chyby na ňom nevidel, tak mal až také tiky, že až sa triasol celý, čo nevedel nájsť na ňom chybu a potom utekal za šéfom intrigovať proti najlepšiemu zamestnancovi a šéf potom považoval intrigána za najlepšieho a najbystrejšieho pracovníka, ktorý si vždy všimne, kto akú chybu robí a toho, kto bol naozaj najlepší, bezdôvodne viackrát za deň kritizoval za chyby, ktoré on nikdy neurobil. Preto som odišla z mekáča a nemám chuť sa tam už nikdy viac vrátiť. A preto je vždy väčšia pravdepodobnosť, že na šéfa bude povýšená pokrytecká sviňa a falošná intrigánska zmija, ako pravdepodobnosť, že bude na šéfa povýšený najlepší zamestnanec, ktorý vždy a všade vydrží len krátko a napriek šikovnosti, talentu, výnimočným schopnostiam a mimoriadnym danostiam zostane vždy a všade len "tým malým, najnižšie postaveným". No na druhej strane bývalý intrigán, ktorý už pracuje ako šéf, každému novému súčasnému intrigánovi uverí. Lebo je tak dutý, tupý a sprostý, že si nevie spomenúť už ani len na to, ako on sám postúpil hore a nedochádza mu, že v čase, keď intrigán intriguje, má pred sebou niekoho, kto je presne taký istý ako on sám. Šikovní, mimoriadne nadaní a geniálni ľudia s výnimočnými schopnosťami a mimoriadnymi danosťami by si ani nemali hľadať prácu v takom kolektíve, kde je možnosť kariérneho postupu. Radšej by mali vyštudovať medicínu a otvoriť si vlastnú, povedzme zubnú ambulanciu, alebo dermatologickú, či alergolotickú, prípadne stať sa podnikateľmi - hoteliérmi, či kúpiť si vlastnú reštauráciu, alebo robiť nejakú prácu z domu, nech by to bolo napríklad prekladanie kníh, ak dotyčný vyštudoval jazyk. Takýmto ľuďom totiž závistliví a zloprajní intrigáni nič nedarujú. Takíto ľudia nemajú šťastie, aby si našli skutočných priateľov a radšej sa ako samotári utiahnu ku knižkám a po viacerých sklamaniach s takzvanými kamarátkami-nekamarátkami, ktoré iba zneužívali ich dobrotu, ale aj po viacerých sklamaniach s prácou v kolektíve, kde sa akoby zázrakom vždy celý kolektív spriahne proti nim, nakoniec aj tak zvolia možnosť práce z domu (prekladanie kníh z cudzích jazykov, ubytovávanie turistov vo vlastnom veľkom dome - malom penzióne), alebo ak už aj práce s ľuďmi, tak ale aspoň bez kolektívu, kde by bola možnosť kariérneho postupu (ambulancia praktického lekára, zubára, dermatológa...bez práce na oddelení v nemocnici).

zlamic

Matyo to napisal presne.
Zeny sefky si dokazu na pracovisku zjednat ovela vacsi poriadok, nez muzi a to hlavne v zenskom kolektive, kde si zavidia aj spinu medzi ocami, ci chorobu.
Muzski sefovia sa nechcu do zenskych intrig pliest, bud ich zamerne ignoruju, alebo alibisticky stoja na vsetkych stranach.
Do prace sa chodi pracovat a nie kvakat, ci sledovat kolegyne.
Na Slovensku su ale sefmi oblubeni donasaci, sami casto zamerne vytvaraju konkurencne, ci sutazive dusne prostredie, aby z toho vytlkli co najviac.

Matyo

Je to vždy chyba šéfa/šéfky, ktorý si nevie urobiť poriadok vo svojom pracovnom kolektíve. Človek, ktorý začne donášať a útočiť bezdôvodne na niekoho by mal byť bez milosti vyhodený, lebo nie je to jeho vec, aby hodnotil pracovné výkony niekoho komu nie je nadriadený. Hodnotený by mal byť zamestnanec iba od svojho nadriadeného na základe reálnych výsledkov svojej práce, nie na základe drístov nejakej sliepky. Bohužiaľ do vedúcich pozícií sa častokrát dostávajú aj ľudia, ktorí na to nemajú, sú hlúpi, neschopní alebo len príliš mäkkí, aby vedeli niekomu natvrdo povedať ako sa má v práci správať.

Mesačný princ

Ja som takto odišiel z 3 zamestnaní a všade to bolo zlé.

Tak ale keď si niekto neváži kvalitu, tak nech má kvantitu

ohovarana

Ano, dala som ked som pracovala v jednom zdravot. pracovisku a tam ma ohovarala jedna kolegyna. Zacalo to nevinne, nastupila som a ona bola jedna ktorej som asi nepadla do oka. Predomnou sa hrala na dokonalu kamaratku a priatelku. Neskor som sa dozvedela o sebe fakt neskutocne veci aka som neschopna, vsekto kazim atd. Ohovarala ma pred takmer vsetkymi kolegami za mojim chrbtom a predomnou sa tvarila ako anjelik s modrymi ocami. Samozrejme ze ostatni kolegovia jej vsetko zhltli aj s navijakom a uverili jej reciam o mne. Ani polka z toho nebola pravda.Neskor ma zacala zhadzovat pre moju akoze neschopnost pred kolegami. Hladala chyby aj tam kde ziadne neboli. Reci vedia strasne ublizit a zmija ktora ich siri je zakerna osoba ist aj cez mrtvoly. Tiez som to nevydrzala s nervami a dala som po dvoch mesiacov vypoved. Ani sefka nebola na mojej strane lebo jej tie ohovaracky a klebety o mne uverila.
Najhorsie natom je ze ak tym klavstvam o vas vsetci uveria a vy nemate ziadnu sancu im dokazat aka je skutocna pravda. Najhorsie su zeny ak vam chcu ublizit. Tie dokazu byt pekne mrchy.
Teraz pracujem v muzskom kolektive a pochvalujem si. Medzi muzmi je uplne iny atmosfera ako medzi zenami.

hmm..

vela ludi na pracovisku zneprijemnuje inym zivot lebo sa citia ohrozeni o svoje miesto a preto sa snazia inym zneprijemnit prostredie na pracovisku ohovaranim, sikanovanim, sirenim zlych reci o nom, znehodnocovanim jeho prace a poskodzovanim jeho prace.
a najma v dnesnej dobe je to velky boj o miesta pracovne lebo je ich malo a zaujemcov vela. Niektori sa snazia svojich kolegov zbavit aby dosadili svojich kamaratov/tky, priatelov, rodinnych pribuznych..
www.youtube.com

Zlamic

Ano, kvoli mobbingu aj bossingu. Je lepsie odist. Oba su vysledkom zleho, nespravneho vedenia, dosadenych ludi, ktori nevedia ako maju viest zamestnancov a vytvarat zdrave a spravodlive prostredie a vztahy na pracovisku. Zial, vytvara ti to cierne diery v Zivotopise, je lepsie zamlcat tuto skvelu skusenost a zamestnanie, najma v pripade bossingu, pretoze dostanes take "skvele" referencie, ktore s tvojimi ludskymi a profesijnymi kvalitami nemaju nic spolocne, su len vysledkom ega niekoho. Deje sa to, viac, nez si kto mysli, je to take verejne tajomstvo, o ktorom sa nehovori, resp. hovori ako o neprisposobivosti zamestnanca.