Priserna alergia na tvari

Príspevok v téme: Priserna alergia na tvari
klauda123

Dobry dem, chcela by som sa spytat par otazok ohladom mojho problemu. Som už uplne zufala čo sa týka alergie na tvári...Vacsinou mi začína v tomto obdobi obdobie ked sa ochladi jesen zima januar az do marca cca a potom v lete vacsinou nic alebo maximalne popraskane pery.
Alergia mi tent rok zacala asi pred 4dnami..Zacalo to prisernym svrbenim oči mala som napuchnute spodne viecka tak ze mi drazdii bielko na oku mala som ho scervenane zasla som teda do lekarne predpisala mi kvapky do oči Ophthalmo-Evercil. Troska sa to ukludnilo ale postupne sa mi azcali robit kutiky na obidvoch stranach pier a herpes v spodnej casti pery. Potierala som si to cajovnikom australskym (dost to stipalo). O dva dni neskor som uz s problemom zasla k lekarke .. Predpisala mi isoprinosine na imunitu tak isto probiotika, zirtec na alergiu a kvapky do oči Opatanol.
Sice si ich kvapkam dva krat denne všetky tabletky papam vynechala som z jedalnicka lepok snazim sa pit cistu vodu nie sirupovu ako som mala zvykom a stale to neprechadza ja viem ze je to len par dni ale je to priserne. Strasne to svrbí neviem to vydrzat pery mam zapalene velke vyzerám ako káčer mam pocit ze sa mi zasa robí herpes. Okrem toho mam v hlave alergiu bola som u lekarky povedala mi niečo ako sebroea alebo niečo podobne mam plnu hlavu zltych chrast ktore si rozskrabem do krvi a mam krvave chrasty..
Noazaj neviem co dalej.. cakam na kokosovy olej ktorý si chcem vtierat do vlasov. Mam ale pocit ze cajovnik mi tie pery ešte viac rozžhaví a zapáli alebo to je normalna reakcia?.. Rada by som vam aj poslala fotky ak by bolo možne ale neviem ci sa to tu dá.
Dakujem velmi pekne za skoru odpoved budem naozaj dacna za akukolvek pomoc.

Kýčera

Ty si ešte poriadnu alergiu na tvári nevidela! To čo máš Ty, je len opuch pier a alergia očí.
Bola si na vyšetrení u alergiológa? Ak nie, tak sa tam čo najskôr vyber. Pozri si peľové správy tam, kde bývaš a podľa toho si aspoň laicky zistí vonkajšie alergény (oči). No zdá sa, že budeš mať aj skrížené alergie(pery) - potraviny, kozmetika. Nejaké rady tu už máš, niečo si pohľadaj aj na nete.
V hlave máš alergiu alebo na hlave? Neviem, s kým riešiš svoj zdravotný stav, ale mal by to byť ŠPECIALISTA! Ten Ti vyšetrí imunitný systém, spraví testy na alergie a začne odborne liečiť.
Na pery a oči si NIČ nenanášaj! Ak sa stav zhorší, pohotovosť!
Na svrbenie Ti pomôže studená voda, na opuchy močopudné čaje, nesoľ!

Lubka1987

Ahoj, najskôr by som začala kontrolovaním jedálnička - nie moc slané, korenisté, pikantné, vyprážané a vyhni sa surovému ovociu a zelenine a sladkostiam aspoň na čas. Obmedz krémy po ktorých ťa štípe pokožka a daj si predpísať antihistaminiká na alergiu a aj krém na tú podráždenú pokožku okolo pier. Žiadny med a ani nič prírodné lebo môžeš mať alergiu aj na to - to sú veci pre zdravých ľudí. Odporúčam Protopic na podráždenú pokožku a kvapky do očí si nechaj predpísať od doktorky. Ako doplnok k liečbe mne veľmi pomáha veľa piť, hlavne vodu a čaje - prasličkový, žihlavový, kamilkový. Sú protizápalové a upokojujú, žihľava je prírodné antihistaminikum.

Držím palce.