Vedľajšie produkty dezinfekčných prostriedkov pre pitnú vodu

Táto diskusia patrí k článku: Vedľajšie produkty dezinfekčných prostriedkov pre pitnú vodu
Vedľajšie produkty dezinfekčných prostriedkov pre pitnú vodu

Dezinfekcia znamená ničenie choroboplodných zárodkov a pri úprave pitnej vody je základným opatrením na zamedzenie šírenia vodou prenosných ochorení. Použitie chemických dezinfekčných prostriedkov prináša však so sebou určité riziká.

lenka110

Diki za tip, vyskúšam. Mne sa naša voda z vodovodu nezdala zlej kvality ale minule bola u mna kamoška dala som jej čistej vody ku káve a tá bola cela znechutená že aku máme prechlorovanú vodu a ako to môžme piť. My sme asi zvyknutí ale začala som to viac sledovať a občas je fakt dosť prechlorovaná, ale najviac asi rano. Tak som si aj prečítala zopar článkov, však aj k tomuto članku som sa tak dostala že som chcela vedieť čo obsahuje chlorovaná voda. No zatial som presedlala na balenu vodu a mineralky hlavne rano, ked je to najviac citit, pijeme balenu vodu.

RNG

Mineralne vody obsahuju nahodne mineraly, podla toho, kadial ta voda pod zemou prudi.A to mpozu byt uzitocne pre nas aj skodlive.
Kedze su to povacsine velmi malo absorbovatelne a pouzitelne formy v tele, tak nevidim ziadny pozitivny vplyv takychto vseobecne pre zdravie, nanajvys vytvaraju zvysene ladvinove kamene.
Chlor sa da neutralizovat vo vode aj napr antioxidantom, vitaminom C vo forme askorbovej kyseliny. ja si davam napr do mojej vody vo vani 2 gramy askorbovek kyseliny a pockam 15 minut, a tak sa kupem vo vode bez volneho chloru

maca234

Dobrý deň,

pripájam pár rád ako obmedziť vplyv chlóru na organizmus pri pití vody z vodovodu . Tu je niekoľko zásad,
aby sme minimalizovali riziko nebezpečného vplyvu na organizmus:

Vodu zbavíte chlóru len cca 15 minútovým varom, či odstátím minimálne 8 hodín.

Pokiaľ má voda z vodovodu zafarbenie, či zápach – nekonzumujte ju a kontaktujte vodárenskú spoločnosť.

Ak používate na pitnú vodu filtráciu, vedzte že vodu zbavujete aj zdraviu
prospešných minerálov – tie je potrebné pravidelne dopĺňať napríklad konzumáciou minerálok

Pramenitá voda predstavuje základ pitného režimu. Garanciu kvality vody
dosiahnete pitím balenej vody. Tá je zárukou čistoty, ale i konštantného zloženia.

Zaraďte do svojho pravidelného pitného režimu kvalitné minerálne vody. Slovensko sa pýši takmer 1600 prameňmi- stačí si len vybrať.