Môže mať psík vodu na pľucach?

Príspevok v téme: Môže mať psík vodu na pľucach?
iva.

Dobrý večer,

chcem sa opýtať ako sa u psíkov prejavuje voda v pľucach ? Mám 13 ročnú fenku yorkiho a druhý týždeň pozorujem u nej akoby chrčanie alebo chrapkanie. Nie je to stále pri každom nádychu ale je to...a najmä v noci.

Papá normálne ( aj ked niekedy aj pri tom počuť chrapot ), prechádza sa normálne, ale napr. pri hraní vidím že sa akoby dusí...

Máme obrovský strach, je to naše zlatíčko. Biem, že by som mala ísť k veterinárovi, ale ona sa tak neskutočne bojí a trasie u neho, že sa skúsim opýtať tu, či to môže byť voda na pľucach alebo niečo iné. Aj teraz tu pri mne spinka a chrapká.

A ak sa diagnoza potvrdí, a dostaneme tabletky ako ich do nej dostať ? už sme mali skúsenosti s liekmi a neexistovalo to nijako do nej dať. Nakoniec sme chodili na injekcie radšej...ani v mäse, v paštéte, nasilu...držala v puse a aj tak vyplula a ked to mala v jedle odmietala nám papať, lebo si myslela že to tam je..proste aj v paštéte vycítila, že tam niečo má :)

Kika 248

Zdravím Iva aj nášmu psíkovi bola diagnostikovaná voda na pľúcach vy ste dostali akú injekciu viete mi napísať názov. Tej injekcie prosím

iva.

tak sme boli u veterinára a malinká mala naozaj vodu na pľuckach. Chodili sme na injekcie na odvodnenie a ANT. Tri krát sme museli ísť a teraz je už psík v poriadku. Veľa za ten čas cikala z injekcie, tak sme ju nosili aj 6 x von. Teraz pekne dýcha, no viem, že sa to vráti a potom znova treba na injekcie chodiť. Zatiaľ pevne verím, že vydržíme takto čo najdlhšie.

Jedine čo som si všimla, že pretože je odvodnená veľa pije. U ľudí s touto diagnozou sa obmedzuje príjem tekutín a sleduje sa výdaj ale u psíkov neviem. Mám jej obmedziť vodu alebo nie. Toľkoto nikdy nepila a nechcem ju trápiť smadom ale ani nechcem aby sa " preliala ". Musím to ešte zistiť.

Ďakujem za vaše doterajšie riadky a všetkých zdravíme :)

radus227

Ahoj. Ak by tu v diskusii teraz niekto napisal diagnozu ( co sa urobit neda), ze tvoj psik asi tu vodu v plucach ma, co by sa tym zmenilo? Nic. Isla by si aj tak k dr.
Ano. Pes moze mat vodu v plucach, moze sa to prejavovat podobne, ale aj dalsich sto ochoreni sa takto prejavuje.
Ak mozem poradit: so psom je to ako s dvojrocnym dietatom- ked je chore, tiez sa ho nikto nepyta ci chce ist k lekarovi, jednoducho musi, lebo je to najlepsie riesenie, ked potrebuje lieky, dame mu ich, ci chce alebo nechce.
Ked psovi odoprieme pomoc, len preto, ze sa boji lekara, nie je to v poriadku.

Dufam, ze nepojde o ziadnu vazdu dg.
:)

Deria

Rozumiem, ze ju chces uchranit pred stresom a ze ti jej je luto, lenze tu je sucit na nepravom mieste. Co ak potrebuje nutne lieky? Len tak to asi tazko prejde. Preto to nepodcenuj, strach nestrach, zober malu a chod k nejakemu dobremu veterinarovi. Nezabudaj, cim viac sa budes o nu bat a nervacit sa, tym horsie to bude aj pre nu, lebo nase emocie prenasame na nase zvieratka. Oni presne vedia, kedy sme v pohode a kedy na konci s nervami. Ked s nou pojdes, nelutuj ju prilis, vtedy sa jej strach este zhorsi. Hovor s nou kludne, musi v tebe citit istotu.

Biela Kobra

Ahoj, bez vysetrenia sa neda zistit, co to je. Odcervujes pravidelne? Inac starsie psiky zvyknu chrapkat pri oddychu a spanku. Podotykam, ze mala dama ma predsalen uz svoj vek, aj stari ludia maju kadejake neduhy, a ziju s nimi - alebo nie.
Tablety davam rovno do krku v kusku pastety, ale nie vzdy sa podari.
Drzim palce.

iva.

ešte doplním, že ak sme jej dávali nasilu lieky, tak sa nás bála. Schovávala sa pred nami. Na nete píšu aj videá som videla ako nasilu otvoria psíkovu tlamu a strčia dovnútra, ale ona je malinká...takto postupovať nechcem.