Roaccutane a materstvo

Príspevok v téme: Roaccutane a materstvo
_Aida

Ahojte,
už dlhšie ma trápi jedna vec ... Mám strašne hrozné akné a kožná mi navrhla liečbu týmto liekom. Bojím sa toho, že to budem neskôr ľutovať, pretože to môže poškodiť plod. Medzi vysadením lieku a tehotenstvom je vymedzený čas, po ktorom by sa plodu už nemalo nič stať. Ale je to naozaj pravda?
Je tu nejaká mamina, ktorá užívala Roaccutane a neskôr mala dieťa? Je tvoje dieťatko zdravé? A po koľkých mesiacoch/rokoch od doužívania si otehotnela?
Za každú jednu odpoveď ďakujem, naozaj nechcem, aby som svoje rozhodnutie musela neskôr ľutovať.

Genesis

Pre tych ktori sa snazia hrat na mudrych pricom nemaju o problematike ani paru. Roaccutan moze sposobit ireverzibilnu depresiu aj u psychicky zdravych jedincov ktora pretrvava aj po vysadeni. Toto ukazali pripady z praxe az nakoniec bol vyrobca donuteny to zaradit po niekolkych rokoch do moznych neziaducich ucinkov

andre1a

Znama mojej znamej ma dieta s mozgovou obrnou a od tehotenstva krasnu tvar. Povrava sa ze brala Roaccutane lebo predtym takto nevyzerala a ze to dieta to ma z toho. Kto vie kde je pravda? INN je nebezpecna latka a netreba sa s nou zahravat. Tento liek posobi na nervovu sustavu a na mozog! Netreba ho brat lahkovazne ale oboznamit sa u lekara a pre istotu aj u inych odbornikov... Mne pomohlo na akne vysadenie vsetkych liekov, nepouzivanie ziadnych pripravkov na tvar okrem cistej vody a olivoveho oleja, kontrolovanie stravy, prijimanie velkeho mnozstva tekutin a koloidne striebro na potieranie najhorsich oblasti na tvari.

_Aida

Skusenostt ďakujem za komentár. Konečne niekto odpovedal na to, načo som sa pýtala. Samovražda, ja už som googlila, a preto sa teraz pýtam na skúsenosti s týmto liekom. Kablica, otehotnieť môžeš aj počas užívania (pokiaľ teda viem), ale dieťa môže mať nejakú formu postihnutia. A toho sa bojím ... A bvfcvv lekári upozorňujú, že tento liek nemôžu užívať ľudia s náchylnosťou k depresiam, pretože ti ju ešte viac zvýši. A našťastie ja depresie riešiť nemusím.

skusenostt

Roaccutane som brala ked som mala 21,v 23 som otehotnela a vsetko v absolutnom poriadku.Vedlajsie ucinky som nemala ziadne-len suche pery a ruky a po vysadeni liekov vsetko bolo ako predtym ale bez akne.Ja odporucam-ked je spravne davkovanie a beries to tak jak mas tak zvacsa je to ok.Mne to na akne velmi velmi pomohlo

samovrazda

Niekomu tu nič nehovorí príčina a následok. Opakujem sa, ale je to svinstvo. Vykašli sa na to, zdravie je predsa to najdôležitejšie.

bvfcvv

roaccutane nemoze zato ze tvoj brat je psychicky chory. ta depresia by sa prejavila skor ci neskor aj bez roaccutane

Genesis

Tiez neodporucam brat roacuttane a to nikdy. Moj brat skoncil kvoli tomu na psychiatrii kvoli ireverzibilnej depresii ktoru to u neho vyvolalo. V podstate mu to znicilo zivot. Slovom ireverzibilna myslim taku co pretrvava do konca zivota. On to uz ma 7 rokov a stale sa z toho nedostal