čo sa to deje ?

Príspevok v téme: čo sa to deje ?
dnbnaex

všimol som si ako sú ľudia v poslednej dobe strašne iní chladní nikto sa onikoho nezaujíma ľudia sú si čím dalej tým viac vzdialení .. už sa to deje aj v mojej rodine vidíme sa raz za 6 rokov boli problémy tipu že každý na každého donášal hádky ktoré nikdy predtým nebývali proste celé zle ... toto nebývalo NIKDY ani ked som bol decko kiež by som vedel vrátiť čas

. Nedá sa na nikoho už spolahnúť každy len slubuje a ozve sa len ked dačo chce u nás to tiež nieje ružové čo ti poviem . mama sa hrozne zmenila odvtedy čo sestra odišla bývať preč má deti a pletie sa jej stále do života ale namňa kašle ani na meno mi nevie prísť . u mojich rodičov je zásada mať rodinu decká ale mňa to neláka najmä v tejto krajine kde vyše tri miliony ľudi majú na krku exekúrtorov a navyše milujem slobodu lebo potom sa zameriaš už len na rodinu a stratíš záujem o iných a ja nechcem robiť túto chybu .... chcem sa zaujímať o druhých a nebyť len sebeckým človekom zo "zásady" lebo sa to tak "patrí" ..

Prišiel som o veľa "priateľov"ktorí v skutočnosti ani priateľmi neboli a tých ktorých som poznal roky rokúce už upadli do zabudnutia nemám ským ísť ani do mesta na posranú kávu , porozprávať sa , spoznávať . kedže mám 24 neflákam sa po vonku do 2 rána chcem vlastné bývanie najlepšie čo najdalej odtialto žiť svoj život ..mávam stoho depresie už ani dobre nespávam som unavený aj ked by som unavený byť nemal najmä ked ráno vstanem . v práci som potom nervózny nedokážem sa sústrediť .. a čokoho to tam zaujíma nie ? . chcem toto konečne zmeniť lebo sa zbláznim .

Radoslava123

Kým budeš žiť na Slovensku, nič nezmeníš. V takom Rakúsku 80 % obyvateľov žije v prenajatých bytoch a neprekáža im, že nikdy nebudú mať vlastný byt. Rozoberme si situáciu, že pracuješ v Bratislave ako predavač za 300 € mesačne, bývaš v podnájme v garsónke a sám. Za bývanie mesačne zaplatíš minimálne 400 €, nevychádzaš s peniazmi. Nech by si býval vo Viedni, robíš predavača. Zarobíš 1000 €, bývaš v podnájme v garsónke a sám, za bývanie zaplatíš niečo medzi 400 - 600 € mesačne, zo zvyšných peňazí vyžiješ. Síce nič neušetríš, ale ten svätý pokoj zato stojí. A ak ti bolo súdené nájsť lásku, nájdeš ju aj tam - Slovenku túžiacu žiť v Rakúsku, síce v podnájme, ale preč od rodičov a svokrovcov neustále cítiacich potrebu miešať sa vám do života. Bývať na SLovensku, pracovať za minimálku a mať na krku hypotéku, ktorú ani do 60-tky nesplatíš, v tom nevidím riešenie ani ja. Sú jednoducho krajiny, kde mladý človek túžiaci sa osamostatniť od rodičov v žiadnom prípade nemôže bývať v podnájme a sám, ani keby zrovna VŠ mal a sú krajiny, kde sa to dá aj bez vysokej školy, aj maturity, aj bez učňovského vzdelania. Na Slovensku sa to nedá a v Rakúsku sa to dá. Tak nestrácaj čas, navštív nejaký jazykový kurz, opráš staré vedomosti zo školy, prípadne si nájdi niekoho, kto ťa súkromne doučí tú nemčinu, lebo ak chceš bývať sám, čo chápem, tak iné riešenie ako odchod do zahraničia naozaj nie je.

Sejla

Hovoríš, ze máš v poslednej dobe aj nejake konflikty v rodine, tak by si si mal uvedomiť, že aj to ta pohlcuje, a nevidíš svet a všetkých ľudí v ňom, objektívne. Máš 24 rokov a hovoríš o starých časoch akoby si prežil storočie. Ja si teda nemyslím, že to bolo kedysi nejak výrazne iné, ty si si len začal viac uvedomovať svoje hodnoty a vlastnosti, s pomocou ktorých môžeš mať pozitívny vplyv na svoje okolie a spraviť tento svet o niečo krajším miestom. Teraz je z teba taka smutná panda, ktorá môže ľahko dostať tú epidémiu negativizmu, čo sa na Slovensku tak rozširuje. Namiesto toho šír lásku, ak budeš svetlom v tej temnote, v ktorej ludia žijú, Pomôžeš im už len svojou existenciou:)

dnbnaex

samozrejme že dnes sa nemôžem spoľahnúť na nikoho ale ide tu o stránku ľudskosti ktorá sa vytratila človek je tvor spoločenský nemôže byť zatvorený sám a preto cítim tie rozdieli ako to bolo kedysi a ako je to dnes .

mam56

Treba sa každý deň stretnúť s kamarátmi, sadnúť si k tomu, dať si pivo a niečo vymyslieť.
Prídu nápady, nemusí to byť hneď super-umenie. Môže to byť zlepšenie a podobne.
Viac hláv, viac rozumu.
Človek musí ísť medzi cudzích, lebo tak nás skonštrovala príroda.
Sedieť doma a spoliehať sa na rodinu?
Trochu naivné. Aj tak sa na nich veľmi nedá spoľahnúť, nič v zlom.
Nebudem sa niekomu klaňať ako bohu, ak niečo potrebujem.

mam56

Každý musí priložiť ruku k dielu.
A čo sa týka tých vtipov.
Ja som si vymyslel len niektoré.
Väčšinu som preložil zo servra: best jokes of the world.
Urážlivé vtipy boli preložené.
Každý nech si žije ako chce.
Hlavne netreba pchať svoj rypák do cudzích záležitosti, lebo je to prostoduchejšie než preložené urážlivé vtipy.