Ahojte baby,
zistili niektorej z vas na zaklade CT mozgu alebo magnetickej rezonancie ATROFIU (scvrknutie) mozgu ako nasledok dlhodobej anorexie? dnes som dostala vysledky CT - "veku neprimerana kortikalna atrofia" tak som z toho strasne smutna a nestastna, uplne ma to polozilo...dik za odpovede
Atrofia mozgu
co vam vsetkym totalne presvihava? a predovsetkym tej kukuruku
Ahoj kukuruku,
Ak tu este niekedy chodis, prosim ozvi sa mi - mne to diagnostikovali taktiez a som z toho velmi smutna, lebo neviem, co mam v buducnosti cakat :( a tak ako si pisala ty, aj ja som si zakladala (asi az velmi) - na vzdelani, ako aj dokonalom vzhlade. Moj email je julia.kunachova@gmail.com.
Atrofia znamena zmenšenie. Je to spôsobene nedostatkom výživy mozgu, bud v maternici alebo počas dospievania. Lekár určuje dávku liekov, ktoré zlepšuju funkciu.
Loni, dik za reakciu, bohuzial ju citam az teraz, moc sem nechodim.Je to tak ako pises, dlhodobo nizke BMI v hodnote pod 15 sposobuje atrofiu organov teda aj mozgu.no a ja mam uz 4 alebo 5 rokov dokonca pod 12:( plus beriem vacsie davky Neurol (Frontin) co su benzodiazepaminy na ktorych vznika zavislost a tiez dlhodobe uzivanie poskodzuje mozog. Odkedy som zacala tuto temu na fore som bola aj na mag.rezonancii a tanastastie nic horsie neukazala ako CT.Stale neviem, ako som mohla dopustit aby sa moja chroba dostala az do tohto stadia...Mam VŠ, v praci sa mi vzdy darilo, moja inteligencia bola to, na com som si vzdy zakladala (samozrejme s dokonalym vyzorom a postavou :( Loni dufam ze ty si na tom ovela lepsie a mna si ber ako vystrazny priklad;) ty uz ako dlho tdpis touto pliagou a ako sa ti dari bojovat?
Loni, dik za reakciu, bohuzial ju citam az teraz, moc sem nechodim.Je to tak ako pises, dlhodobo nizke BMI v hodnote pod 15 sposobuje atrofiu organov teda aj mozgu.no a ja mam uz 4 alebo 5 rokov dokonca pod 12:( plus beriem vacsie davky Neurol (Frontin) co su benzodiazepaminy na ktorych vznika zavislost a tiez dlhodobe uzivanie poskodzuje mozog. Odkedy som zacala tuto temu na fore som bola aj na mag.rezonancii a tanastastie nic horsie neukazala ako CT.Stale neviem, ako som mohla dopustit aby sa moja chroba dostala az do tohto stadia...Mam VŠ, v praci sa mi vzdy darilo, moja inteligencia bola to, na com som si vzdy zakladala (samozrejme s dokonalym vyzorom a postavou :( Loni dufam ze ty si na tom ovela lepsie a mna si ber ako vystrazny priklad;) ty uz ako dlho tdpis touto pliagou a ako sa ti dari bojovat?
citala som o tom na zahraničných stránkach. Myslíš ze je to dôsledok podváhy alebo to nema Nic spoločne s nízkym bmi?