HPV vírus a konizácia

Príspevok v téme: HPV vírus a konizácia
M206

Ahojte dievčatá, mam 20 rokov a pred dvomi rokmi mi diagnostikovali HPV vírus. Kedze som prišla o panenstvo v 17 rokoch, doktor na to reagoval ze typ s ktorým sa stretlo moje telo musel byt velmi agresívny. Bolo mi oznámené ze dane opatrenia ako napríklad KONIZACIA sa robia ženám po prvom dieťati a mne by ho vykonali v tom najhoršom prípade. Ten nastal prave teraz. Pred mesiacom mi bola odobratá asi 10. cytológia s výsledkom ze som sa ocitla v 3. Stupni co znamená ze som riziková pacientka (4. Stupeň je podla vsetkeho uz rakovina krčka maternice). Musim podstúpiť konizaciu co vo mne vyvoláva panické a hysterické záchvaty. V 19 rokoch ma očkovali, brala som to naozaj poctivo. Chodila som na prehliadky každé 3 mesiace, nestriedala som partnerov, nepoužívala tampóny, nosila iba bavlnené nohavičky a predsa sa to zhoršilo. Dnes mam polročný vzťah a rada by som vedela ako je to ked podstupim konizaciu. Moze sa stat ze mi to po zákroku moj partner vráti späť ? Musi byt automaticky aj on nakazený ? Ako je to s tehotenstvom ? Samozrejme ze som vsetky tieto otázky konzultovala aj s mojim lekárom ale jemu predsa konizaciu nerobili a tak isto nema krčok maternice preto sa chcem poradiť s niekym kto to uz ma za sebou a ma s tym skúsenosti.. Dost mi tento vírus ovplyvňuje život (hlavne myšlienka ze by som nemohla mat detičky) a bojím sa ze ak nepodstúpim konizaciu o dva roky mi budu musiet zobrať viac ako len kúsok z krčku... Bola by som vďačná za nejake informácie . Vopred ďakujem !

RNG

Kolonizacia len operacne odstrani znicenu cast krcka vurusami. Ale to nijak neovplyvni tie virusy. ktore budu telu nadalej skodit.
Lepsi pristup je co najviac potlacit tieto a ine virusy v tele,( pozri ako na to cez google.sk pod mojim nickom a slovom herpes) a zabranit zmene poskodenych buniek na rakovinne=bujnejuce napr branim DIM(2 x 100 mg) Lenze to ti lekari neporadia, lebo sa tu jedna o potravinove doplnky a nie farmaceuticke lieky.
Po potlaceni virusov a ich cinnosti sa krcok maternice casto zregeneruje,alebo aspon sa to nezmeni na rakovinu.

Hromnica

Ahoj, ja som mala konizaciu ako 25-rocna. Kazdy rok som chodila poctivo na stery a nikdy ani naznak, ze by boli zle zrazu bum, biopsia a nasledne konizacia - z roka na rok...alebo robil lekar zle stery.
Po konizacii mozes po cca 2 mesiacoch normalne zit pohlavne ako predtym. Nebola som ockovana a ani som sa nedala, partnera mam toho isteho.
Co sa tyka tehotenstva, neboj sa, nie je s tym nejaky problem. Teraz som uz 4 roky od konizacie a stery su zatial klop klop dobre.
Su aj zeny, ktore to museli podstupit znova, ale vobec im nevybrali vsetko ale bud dalsi kusok z krcka, alebo cely krcok, ale nie hned vsetko....Samozrejme pokym to nezajde do rakoviny. Neboj sa, dobre to dopadne. Drzim palce. Ak mas otazky, pytaj sa.

???

Tak konizaciu podstupit musis.hadam nechces dostat rakovinu.ja som po nej akurat tyzden.no deti mat mozes to odobratie krcka az tak neovplyvni len lekari pacientkam ktore chcu deti to doporucuju cim skor.ale tak ty si este velmi mlada.neverim ze sa choroba nebude opakovat virus v tele aj tak ostava.su zeny ktore maju pokoj a poznam aj take z blizkeho okolia,ktore do 5 rokoch podstupili konizaciu opat a su uz takmer bez krcka tak ze potom pojde von uz zrejme vsetko.