Ako mam zapadnut medzi ziakov, byt k nim priatelska a nebat sa, ked doma prezivam peklo? V nasej rodine su len hadky medzi rodicmi a ja to neznasam dobre. Na zakladnej som sedela v poslednej lavici, s nikym sa nebavila, bola odsudzovana lebo som nebola stastna. Teraz ked idem na novu skolu, chcela by som to zmenit, ale ako? Nikdy niesom stastna, nieje v mojom zivote nic preco by som mala byt. Nieje vzdy lahke to predstierat. Bojim sa ze to vycitia a zase budem cierna ovca z triedy.
Ako mam predstierat na novej skole, ze som stastna
Ahoj, pozri viem aké to je, kedže v 8. triede sa na mňa spolužiaci vykašlali kvôli klamstvám ktoré im natrepala iná kamarátka. A teraz počúvaj. Ak chceš aby to bolo iné musíš sa posnažiť nesadaj si dozadu bav sa s nejakou kamaratkou a už cez leto si mala nejakej napisať aby ste pokecali a spytať sa jej, či spolu nebudete sedieť. Ja som sedela 1. ročník s kamaratkou no potom som ju vymenila za druhu a alutujem toho lebo tá prvá sedí s inou a táto sa na mňa vykašlala a teraz sedím sama v prvej lavici. Nie je to milý pocit čo ti poviem ale aspoň mám za sebou kamarátky, s ktorými môžem pokecať, no aj tak to nie je také akoby som mala spolusediacu no pozri nevťahuj rodinné problemy do školy. to čo je doma nechaj doma a ignoruj ie hádky možno to je len také obdobie a prejde to a možno nie ale nestaraj sa do toho proste je to výmena názorov rodičov a nemáš sa tým prečo trápiť. Ps. mám 16 ak si chceš popísať, odpíš na tento koment alebo mi napíš fb ja si ťa pridám :)
Daj si slúchadlá na uši, uč sa a maj rodičov a ich hádky na háku. Keď si ťa nevšímajú a nič pre nich neznamenáš, raz sa im to vráti. Keby mali niečo proti, tak sa vyhovor - povedz im, že stredná škola je ťažká a že tebe sa najlepšie učí pri hudbe. Nejakú ezoterickú, hocičo, len si tam niečo daj, nech nemusíš počúvať hádky rodičov. A zatvor sa niekam do inej miestnosti, aby si ich pri tých hádkach ani nevidela. Čo oko nevidí, to srdce nebolí. A čo ucho nepočuje... asi rovnako. A či veríš, či nie, hneď sa budeš cítiť lepšie. Už pri podávaní prihlášok na strednú si mala myslieť na rodičov a ich hádky a prihlásiť sa na takú SŠ, aká vo vašom meste nie je a zároveň poskytuje internát, aby si od rodičov vypadla a bola medzi svojimi rovesníkmi, kde by ti určite bolo lepšie, ale už je neskoro. No neurob tú istú chybu, keď sa budú podávať prihlášky na vysoké školy.
Dobru a drz sa!:)
Dakujem za rady, avsak s rodicmi mam teraz nie pekny vztah a surodencov nemam.
Zajtra idem do skoly, snad tam budu vyspelejsi ludia a snad sa mi podari zmenit spravanie.dobru noc.
Je mi luto, ze prezivas taky stres. Co keby si sa s tvojimi obavami zdoverila mame alebo otcovi? Povedz im, ze takto nedokazes zit a ani skolu robit. K tomu si musite ale sadnut, v klude sa porozpravat a nie im to medzi hadkou vykricat. Povedz im, ako sa kvoli tomu trapis.
A v skole, aj ked to iste nebude lahke, skus byt cez to vsetko ku kazdemu mila a napomocna, o to to budes mat lahsie. Mysli na to, ze ak sa uzatvoris do seba, budes tou ciernou ovcou zas, preto nezatrpkni, najdi si kamaratky, kontaktuj sa s ostatnymi. Inac to, ze mas doma peklo, nie je tvoja vina a ani tvoja hanba, za to ta nebude nikto odsudzovat. Ale ak sa budes k ostatnym obracat chrbtom, budu sa aj oni.