Dobry den, mam 16 rokov a nemam moc rada svoju matku, niekedy ju priam nenavidim. Vzdy mi nadava za same somariny. Aj vcera prisiel tato trocha opity, a uz zacala mega nadavat aj ked si tato vypije len malokedy.
Dnes ked sme sli z kostola, tak isla popredu so sestrou a ja za nimi, lebo snazim sa byt co najmenej s mojou matkou. A ona zacala kricat ,,preco nejdes s nami?!?!'' Ja som kludne povedala ze ,,s tebou ist nechcem'' a ona na to ,,ty si este nedostala po hube?!?!" Sa bojim ze to ludia, co sli z kostola, poculi :( neviem co mam robit, nenavidim letne prazdniny, som radsej v skole, aj ked tam ma sikanovali, lebo nevyzeram zrovna najlepsie... Teraz idem na strednu, snad to tam bude lepsie :/
Fakt neviem co mam robit, je mi to aj celkom luto, lebo som jej na to odpovedala ze na teba zavolam policajtov, aj ked mi to len uslo. Keby zomrela, by mi to bolo luto, ale k nej sa neda inak spravat. Nekomunikujem s nou a ak mi bude nadavat a kricat po mne, mam ostat ticho a odist alebo sa branit?
Chodia mi na ucet peniaze, kazdy mesiac 20 eur, rozhodla som sa ze na vysoku nepojdem, ale najdem si nejaky prenajom v 18. A po strednej pojdem robit do Kauflandu. Tu je to na nevydrzanie, nemam kamaratov, nemam proste nic.
Zly vztah s matkou
1. Takisto nemam rad opitych ludi, nenadaval by som ale takych ludi by som v svojom obydli nechcel.
2. Moja matka svojej matka vykala. Keby jej tak odvrkla ako ty svojej tak by dostala po papali a este by musela podakovat.
3. Ked nemas uctu ani k vlastnej matke, pochybujem ze si dokazes ctit uplne cudzich ludi.
4. Svet sa netoci okolo teba.
5. Za 20 eur se neprenajmes ani krabicu pod mostom. A v kauflande ak zarobis 400 a 250-300 das za podnajom tak to je radost zit :D
nie každý má ideálnych rodičov. tiež som sa v 18 odsťahovala, ale mala som výživné, brigádu a šla som na výšku. nie je ľahké nájsť si prácu a žiť, keď nemáš žiadnu istotu. máš 2 roky na to, aby si vymyslela, čo budeš so sebou robiť. a ak je to potrebné, pokojne sa aj odsťahuj potom, ale bude to boj.
a prečo nemáš kamarátov? Možno aj iným ľuďom robíš naprieky a preto sa s tebou nekamarátia. Ako to myslíš, že budú mať od teba pokoj? Odsťahuješ sa niekam na samotu?
A co zabijes sa..najlepsia cesta k oslobodeniu....prosim ťa nemas rozum...co by si robila keby si bola na jej mieste? A ocko ta nema rad? Tiež na teba kriči? A sestra? Ty mysli na nich anie ze sa niekam odstahujes a vsetko vyriesene ..mas urychlene zavery a to je velmi zle..
hej, to je najlahsie riesenie, namiesto toho, aby si si priznala, ze problem je v tebe a pracovala na sebe.
Clovek na sebe pracuje cely zivot, okolie mu vzdy zrkadli, ze s nic nieco nie je v poriadku.
O tom je cely zivot, pracovat na sebe a vyvijat sa.
Ja ti poviem za seba, ze som svojho otca milovala a stratila som ho v 18tke. Nikdy som sa voci nemu nespravala vyslovene hnusne, ale mnohe veci som v tedy nechapala a tiez som bola v tom obdobi rebel. Uplne iny clovek, ako teraz.
Otec sa ma len snazil ochranit.
Vaz si svojich rodicov, aj ked nie su taki, ako chces, aj ked ti nerozumeju, su prisni, nadavaju ti. Su to rodicia, nie priatelia.
Mozes sa lutovat, obvinovat, ci nenavidiet inych, to ale nic nezmeni.
Tak to vyriesim tak, ze uz vsetci budu mat odomna pokoj :(
A nebude to len obycajna puberta a nezhody z rodicmi mava kazdy v tomto veku...hocikomu mozu vybuchnut nervy..ale stou smrtou si to trochu prehnala... A to co ta napadlo ze Kaufland to tam sa chces zodrať..prosim ťa rozmyšlaj a nerob kraviny budeš to lutovať.. :-)
Ty nie si obet. Ty si neskutocne drzy zasran. Ty sa ako spravas k mame ? Kazdy sme v puberte nenavideli svojich rodicov, lebo nas brzdili v rozlete a chceli sme lietat slobodne, lenze na to tu ti rodicia su. Nie, rodicia byvaju zriedka idealni, ale su to rodicia, az ked jedneho alebo oboch stratis, tak pochopis a cely zivot si budes vycitat, ako si sa spravala. Si proste cudna, mas cudny vztah k okoliu a preto sa ludia k tebe tak spravaju, nie naopak. A sikanovany bol asi kazdy druhy clovek v skole, lebo deti este nemaju rozum. Mam pocit, ze ty ludi okolo seba nemas za nic, spravas sa dost nadradene aj voci svojej matke. Okolie ti tvoje spravanie a vyzarovanie vracia. Nic si v zivote este nedokazala a podla tvojich planov ani nedokazes. Pred tym nikam neujdes, to pojde vsade s tebou, lebo to mas v sebe. Musis zmenit svoj vztah k sebe a k okoliu.