Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Chudnutie - posahala som si metabolizmus?

Príspevok v téme: Chudnutie - posahala som si metabolizmus?
Snubenica02

Na vysku 158 cm mam sotva 44 kg. Mozno 159. Horsie je, ze stale chudnem, sice pozvolna, ale predsa len. Z vyse 50 kg som zhodila idiotskym (teraz uz viem, ze to bolo pekne blbe) hladovanim. Tym padom sa mi zmensil zaludok, do ktoreho teraz ledva narvem jogurt rano, na olovrant a vecer; na obed salat, nanajvys nejake zeleninove placky s trochou zemiakov. Len tieto 4 jedla denne. Maso jest odmietam.
Je mi jasne, preco chudnem teraz. Nie tak davno som vsak bola v zvysenej miere v nemocnici, kde som jedla normalne (musela som) a vobec som nepribrala. Moja otazka teda ani tak nesmeruje k tomu, co jest, aby som pribrala (alebo hej?), skor k tomu, ci som si mohla v metabolizme nieco posahat natolko, ze uz nepriberiem vobec?
A aby som nezabudla, nejaky extra pohyb nemam. Vlastne takmer ziadny, ale bojim sa, aby som neschudla este viac, i ked viem, ze s nejakymi tymi svalmi by moja hmotnost vzrastla.

odpovedam

v prvom rade mas zle stravovanie. najklucovejsou zlozkou stravy su bielkoviny. samozrejme, aj ostat ziviny ako tuky, sacharidy a vlakniny su potrebne, ale vacsina ludi nedba na bielkoviny. Vacsina diet je chybne postavena na prehnanej konzumacii zeleniny ci ovocia, ale na malom mnozstve bielkovin.

Kazdy vyrazny zasah do stravovania predstavuje pre telo sok, s ktorym sa musi nejakym sposobom vysporiadat. moze ta to rozhadzat, nemusi. tazko povedat. ale akonahle dietujes hladovkami ci "detoxmi" (davam to do uvdodzoviek, pretoze v skutocnosti o ziadny detox nejde), tak zakonite ti prestava fungovat normalne hormonalna sustava. a prave hormony ako leptin, inzulin apod. su zopovedne za procesy spajajuce sa s premenou energie zo stravy.

Ale chcem sa dostat k tomu, ze hladovkou si spalujes predovsetkym svalovu hmotu. A to je to najhorsie chudnutie. Svalova hmota je potrebna kvoli vyvazenej postave - ludia, co jej maju dost, nemaju vyrazne vykyvy v hmotnosti, aj ked sa nie vzdy stravuju ukazkovo. Spalena svalova hmota znamena aj to, ze mozes byt nachylna priberat len tuk do brucha, zadku, stehien. cize postava bude neforemna. pre teba je riesenim naozaj svalovu hmotu zacat budovat. Teda cvicit a adekvatne tomu sa stravovat. jes naozaj malicko.