HAK,svinstvo,alebo super vec?

agina

Ja som brala HAK dva roky a o len preto, ze som chodila s chalanom, s ktorym som nechcela otehotniet.Akonahle sme sa rozisli, hned som to svinstvo vyhodila a uz 5 rokov to neberiem. 5 rokov sa s manzelom milujeme bud oralne alebo prerusovany sex.Uplna pohodka.

mandy21

Ja mam alergiu na latex, tak mi lekar odporucil kondomy bez obsahu latexu, boli fajn, nealergizujuce, skoda ze ich u nas nedostat. v zahranici tiez iba v lekarni

sannz

tak tak,suhlasim s vami.mam sto chuti vysadit hak,ale ako sa poznam potom by som sa zas stresovala,kedy uz dostanem kramy.v januari som vysadila,pretoze som brala nizkohormonalne a z tych mi teda bolo nanic a doteraz si pamatam tie stresy,ze kedy uz dostanem.proste toto velmi zle znasam,psychicky.mam sice prave po mature,ale na babo sa absolutne necitim.len potom su tam dalsie problemy,keby som vysadila.kondomy,s tymi mame urcity problem a lokalna antika,tak ta stipala mojho partnera:/

RNG

Raz uz som niekde spomenul topicku(miestnu, kremy)antikoncepciu. Je sice menej pohodlna, ale nie je to hormonalny utok na telo. Tj. nema tie mnohe zle nasledky sucasne tlacenej systemickej(do krvneho obehu). Ze pracovala(lebo v minulosti bola pouzivana hodne, spominane su primitivne formy kyslych agentov uz v starom Egypte), o tom je dost zaznamov aj modernej statistiky(napr peny s obsahom nonoxinolu)

evul

Nastastie ma nenuti nikto :) Sannz sa pytala, aky je nas nazor, pretoze si sama uvedomuje, ze je to svinstvo - uzivat HAK nie je len o tom, ze si moze clovek uzivat bez kondomu. Ludske telo je tak komplexny a zlozity system, ze doteraz presne nevieme, co sposobuju umelo dodavane hormony. Oni totiz neposobia len na vajecniky, su tam interakcie s ostatnymi hormonmi, ktore este nepozname. Cize - toto je moj nazor, ktory ma vedie k tomu, aby som HAK neuzivala:)

easily

Lenze s kondomom je to ako lizat zmrzku cez sklo, lez sa navlece a najde, tak je aj po vzruseni, neviem, ja kondomy nemusim. StVIM SA, ZE AJ MUZI TO MAJU RADSEJ BEZ KONDOMOV.

ninnika

hej hak je svinstvo to hned mozes kazdy den olizovat chodnik...ja som hak braal ale vysadilaa a uz nikdy viac..hej ako baba predomnou povedala je to vec psychiky!!!a ked pouzijes kondom a nenatrhne sa co je 2% sanca tak tehotna nie si

evul

Nerobit to :-D

A vazne - tiez si myslim, ze HAK je svinstvo a nebrala by som to ani keby co bolo. Ked som spavala so svojim ex, mali sme kodomy so spermicidnym lubrikantom + spermicidne cipky/krem. Ale nervy som mala take iste ako keby sme nemali nic. Si myslim, ze ani nejde o ochranu, ale o psychiku - ked spis s chlapom, s ktorym by si nechcela dieta, je to hlavne o strese. S mojim terajsim sme sa dohodli, ze pockame...a kliidek, ked mi to meska, ziadny stres...juj, nemenila by som :)