Ahojte, chcem mať psíka , momentálne bývam v podnájme a neviem či ho môžem mať nahláseného ja alebo ho musí nahlasovať majiteľ bytu.
Nahlasenie psíka
ale to vôbec nevadí :) ty si majiteľka psa a ty si ho musíš prihlásiť, aj keď v tom byte nemáš TP či PP...na tom daňovom v kolonke trvalý pobyt dáš svoj trvalý pobyt, a potom tam vypisuješ aj miesto, kde je pes chovaný a tam uvedieš adresu podnájmu, kde bývaš...nemusí sa to vôbec zhodovať...potom ti na úrade normálne vyrubia poplatok za psa a príde ti rozhodnutie na adresu, ktorú si zase uvedieš v kolonke korešpondenčná adresa....za psíka musíš platiť od jeho 6tich mesiacov, resp. od vtedy keď si si ho doniesla...a ak sa raz z tej obce/mesta odsťahuješ, nezabudni psíka odhlásiť ;)
Len práveže to, ze ja som v tom byte neni nahlásena nemám tam ani trvalý, ani prechodný pobyt
Psíka si musíš nahlásiť ty, nie majiteľ nehnuteľnosti. Keď si budeš podávať daňové priznanie za neho, tak si tam normálne uvedieš svoju adresu trvalého pobytu, ale miesto, kde je chovaný psík, bude ten podnájom. Poplatok za psa musíš platiť v obci, kde toho psa chováš, hlavne kvôli policajtom, ak by ťa náhodou skontrolovali :)