Nájde sa niekto komu vskutočne vyliečil tekvicový olej s jodom štítnu žlazu? A hlavne ak sa jedná o autoimunitné ochorenie - lekárka tvrdí, že s postupujúcim vekom bude sa š.ž. viacej ničiť a tak zvyšovať Euthyrox.
Ak má niekto overené rady tak sem s nimi, rada si vymením poznatky o tomto onemocnení š.ž., ktorá je podľa endokrinologov tá najhoršia, nakolko nie je hypo ako hypo a po rokoch musím dať lekárom za pravdu, nakolko som vyskúšala všetky rady na tomto fore a aj tak som sa vyšplhala na 100Euthyroxu a to som sa chcela dostať na čo najmenšiu dávku tohto syntetického ochorenia.
Autoimunita štitnej žlazy
A ktoré hodnoty? Celkové alebo voľné?
No jejda. :) Dôveruj, ale preveruj.
Predpokladám, že ich máš v norme vďaka Euthyroxu. A zisťovali ti prečo máš zvýšené TSH? Rezistencia hypofýzy voči hormónu ŠŽ alebo?
Inak tvoj prípad je zvyčajný na začiatku primárnej hypotyreózy.
Dík, pozrela som si tvoj odkaz, ja mám T4 a T3 vždy OK, len vyššie TSH a protilátky proti š.ž.
Som rada, že ma chápeš, že už nie som hr do všetkého čo kto napíše len s teorií.
Aj Panax ginseng dokáže zvýšiť hladiny. Ale štúdiu, v ktorej som to čítala, sa podával injekčne. Ale zase to bola štúdia na ľudoch.
Ashwagandha: www.ncbi.nlm.nih.gov a www.ncbi.nlm.nih.gov
V tomto ohľade ti môžem poskytnúť iba teoretické znalosti. Ja mám zdravotné problémy trochu iného rázu. No opatrnosť chápem. O tzv. radách viem svoje.
No dík, už som si tu bylinu pozrela, ale o štítnej žlaze tam zmienka nebola, ale vraj najlepší je Korejský ženšeň a nad ním som už uvažovala, len ja všetko musím zvažovať, nakolko nemám len zníženú činnosť š.ž. a to by sa riešilo ľahšie, ale keďže je na podklade autoimunity, tak musím všetko zvažovať aby som si prípadne ešte viac nepoškodila a tak sa už nehrniem bezhlavo do všetkého a preto by bolo mať s niekym o tom pokec, kto má a či mal toto ochorenie a či vôbec sa z toho dostal, nakolko som odpisovala lekárov, že he neliečitelné, len doplňať hormon, ktorý poškodená š.ž. nevyrába v dostatočnom množstve potrebne na fungovanie celého organizmu a idem zajtra na kontrolu a bojím sa, že dávka Euthyroxu sa vyšplhá zas o kúsok hore, lebo to tak cítim, začala som opäť priberať, som unavená a vlasy začali padať.
Ach ten neustáli boj s týmto ochorením....zrejme poškodené tkanivo š.ž. sa už neobnoví, tak aspoň zastaviť útok na š.ž.
Ashwagandha (ašvaganda) je bylinka. Volá sa aj indický ženšen. A celkom pomáha pri hypotyreóze. Pri štúdiách na potkanoch zvýšil hladinu T4 aj T3. Zvýšenie T4 nie je viazané na pohlavie a zvýšenie T3 je výraznejšie u mužov ako u žien.
Možno by ti pomohla. Ale rozhodnutie je samozrejme na tebe. To bol len taký návrh. :)
Inak tých byliniek, ktoré sú dobré pri hypo, je viac.
Lombardo - to je pre mňa španielska dedina...nič mi nehovorí ashwagandhu....prosím nehnevaj sa, ale ja som v tomto úplne neandertálec a inak okrem toho Euthyroxu neberiem nič, teda, žiadne lieky.
Ja by som mala len jednu teoretickú radu. :D Vyskúšaj ashwagandhu.
Tzv. sledované interakcie s liekmi: antidiabetiká, benzodiazepíny, antihypertenzíva, imunosupresíva.
Keďže aronia harmonizuje š.ž. tak by som si ju chcela nazbierať sama aby bola čerstvá a nie sušená, ale ako bezpečne spoznám, že je to ona a nezamením si ju s iným kríkom.
Ak niekto o tom má šajnu, tak čakám na radu, nakolko teraz je vraj správny čas na zber.