Autoimunita štitnej žlazy

Príspevok v téme: Autoimunita štitnej žlazy
Ica

Nájde sa niekto komu vskutočne vyliečil tekvicový olej s jodom štítnu žlazu? A hlavne ak sa jedná o autoimunitné ochorenie - lekárka tvrdí, že s postupujúcim vekom bude sa š.ž. viacej ničiť a tak zvyšovať Euthyrox.
Ak má niekto overené rady tak sem s nimi, rada si vymením poznatky o tomto onemocnení š.ž., ktorá je podľa endokrinologov tá najhoršia, nakolko nie je hypo ako hypo a po rokoch musím dať lekárom za pravdu, nakolko som vyskúšala všetky rady na tomto fore a aj tak som sa vyšplhala na 100Euthyroxu a to som sa chcela dostať na čo najmenšiu dávku tohto syntetického ochorenia.

lombardo1981

No jejda. :) Dôveruj, ale preveruj.
Predpokladám, že ich máš v norme vďaka Euthyroxu. A zisťovali ti prečo máš zvýšené TSH? Rezistencia hypofýzy voči hormónu ŠŽ alebo?
Inak tvoj prípad je zvyčajný na začiatku primárnej hypotyreózy.

Ica

Dík, pozrela som si tvoj odkaz, ja mám T4 a T3 vždy OK, len vyššie TSH a protilátky proti š.ž.
Som rada, že ma chápeš, že už nie som hr do všetkého čo kto napíše len s teorií.

lombardo1981

Aj Panax ginseng dokáže zvýšiť hladiny. Ale štúdiu, v ktorej som to čítala, sa podával injekčne. Ale zase to bola štúdia na ľudoch.
Ashwagandha: www.ncbi.nlm.nih.gov a www.ncbi.nlm.nih.gov
V tomto ohľade ti môžem poskytnúť iba teoretické znalosti. Ja mám zdravotné problémy trochu iného rázu. No opatrnosť chápem. O tzv. radách viem svoje.

Ica

No dík, už som si tu bylinu pozrela, ale o štítnej žlaze tam zmienka nebola, ale vraj najlepší je Korejský ženšeň a nad ním som už uvažovala, len ja všetko musím zvažovať, nakolko nemám len zníženú činnosť š.ž. a to by sa riešilo ľahšie, ale keďže je na podklade autoimunity, tak musím všetko zvažovať aby som si prípadne ešte viac nepoškodila a tak sa už nehrniem bezhlavo do všetkého a preto by bolo mať s niekym o tom pokec, kto má a či mal toto ochorenie a či vôbec sa z toho dostal, nakolko som odpisovala lekárov, že he neliečitelné, len doplňať hormon, ktorý poškodená š.ž. nevyrába v dostatočnom množstve potrebne na fungovanie celého organizmu a idem zajtra na kontrolu a bojím sa, že dávka Euthyroxu sa vyšplhá zas o kúsok hore, lebo to tak cítim, začala som opäť priberať, som unavená a vlasy začali padať.
Ach ten neustáli boj s týmto ochorením....zrejme poškodené tkanivo š.ž. sa už neobnoví, tak aspoň zastaviť útok na š.ž.

lombardo1981

Ashwagandha (ašvaganda) je bylinka. Volá sa aj indický ženšen. A celkom pomáha pri hypotyreóze. Pri štúdiách na potkanoch zvýšil hladinu T4 aj T3. Zvýšenie T4 nie je viazané na pohlavie a zvýšenie T3 je výraznejšie u mužov ako u žien.
Možno by ti pomohla. Ale rozhodnutie je samozrejme na tebe. To bol len taký návrh. :)
Inak tých byliniek, ktoré sú dobré pri hypo, je viac.

Ica

Lombardo - to je pre mňa španielska dedina...nič mi nehovorí ashwagandhu....prosím nehnevaj sa, ale ja som v tomto úplne neandertálec a inak okrem toho Euthyroxu neberiem nič, teda, žiadne lieky.

lombardo1981

Ja by som mala len jednu teoretickú radu. :D Vyskúšaj ashwagandhu.
Tzv. sledované interakcie s liekmi: antidiabetiká, benzodiazepíny, antihypertenzíva, imunosupresíva.

Ica

Keďže aronia harmonizuje š.ž. tak by som si ju chcela nazbierať sama aby bola čerstvá a nie sušená, ale ako bezpečne spoznám, že je to ona a nezamením si ju s iným kríkom.
Ak niekto o tom má šajnu, tak čakám na radu, nakolko teraz je vraj správny čas na zber.