Hyperaktivita ako diagnóza a iq testy

Príspevok v téme: Hyperaktivita ako diagnóza a iq testy
linka

Mojmu synovi diagnostikovali hyperaktivitu a chcela by som vás poprosiť o radu.Chcem mu da´t zmera´t iq v pedagogicko psychologickej poradni ale neviem či ma neodmietnu lebo syn má len 4,5 roka.Bola by som kľudnejšia keby som to mala podložené aj testami,že napriek hyperaktivite je úplne normálny.Máte s tím niekto skúsenosti?Je v BB dobrá ped-psy poradňa?Vedia tam poradiť k čomu dieťa inklinuje?On musí mať úplne vyplnený celý deň a ak nie už je to zlé.Ďakujem

linka

Veď ani ja som nenaletela na drogy a tiež robí aktivity pre starie deti lebo tie čo sú určené jeho veku ho nudia.Ak sa možem opýtať tak čo Vám najviac pomohlo.Myslím ,aké aktivity?

RNG

Moj syn bol tak isto diagnozovany ako hyperaktivny. Ja som ale nenaletel na drogy, syn potreboval ovela viac pozornosti a aktivity. Viedli sme ho aby nebol prilis agresivny a vytazili aktivitami pre deti starsie, ako on. Pracovalo to.
Ja som mal jednu vyhodu, zrejme ja som bol taky isty.V posudku som mal napisane nesustredeny,vybusny az hystericky. Moj otec nastastie bol skuseny pedagog a vytazil moje extra potreby, aby som sa nenudil.To mi dalo roky naskok, z ktoreho dodnes tazim.

linka

Pre RNG.Zvýšená aktivita nie je hyperaktivita.Moj syn sa určite nenudí.Nepozerá televízor,neje sladkosti ,takže ani z toho to nie je .Preto som napísala ,že mu ju diagnostikovali,lebo on ju má ako diagnózu,kde patrí napríklad porucha pozornosti.Veľa ľudí si myslí,že keď sú ich deti živé sú hyperaktívne,ale to nieje pravda.Lieky na to neberieme lebo som proti.Tu ide skor o prístup rodičov a pedagógov k dieˇtaťu.A aktivity má až až ,nenudí sa a podla tých testov by som mu chcela pridať ďalšie aktivity aby som vedela ktorým smerom ho mám viesť.

linka

Pre ivka1.Ja som mala preeklampsiu a keď som si kúpila knihu o deťoch s ADHD tak tam bola preeklampsia uvedená ako jedna z príčin.Ja som rodila cisárskym a syn bol zdravý.Syn chodí do školky už druhý rok,ale je veľmi aktívny.Učiteľka ho chváli,že je šikovní,ale dosť sa bije a hneď vybuchne.Má ťažko zvládnutelnú povahu.

Ivka 1

Linka a aký si mala pôrod? Všetko prebiehalo normálne? Mne môjho syna pri
pôrode pridusili a bol veľmi hyperaktívny. Psychotesty mu robili pred tým,ako začal chodiť do škôlky asi v troch rokoch.Už chodí do škôlky
alebo je s Tebou doma ?

RNG

To je najnovsia tema, ktora je zalozena na predpoklade, ze zvysena aktivita je skodliva. Narobili z toho chorobu, hoci v 99% sa jedna len o nevhodnu dietu alebo nedostatocne zamestnanie-zaujatie dietata.
Dieteticka hyperaktivita vyplyva hlavne z prilis vysokeho prijmu cukrov a skrobov vo forme jediel s vysokymm glycemickym indexom. Mozno to poznat na tom, ze hyperaktivita sa strieda s niakou aktivitou(raz dieta ma vyskocit z koze inokedy je tiche)
V USA z toho narobili chorobu a predpisovali Ritalin-psychicke utlmovadlo a odmenovali skoly a lekarov za pocet predpisov. Teraz je z toho afera, sudy a pravda vysla aspon ciastocne na javo. Avsak poskodene statisice deti uz nikto neodskodni.