Potrebujem schudnut.Momentalne mam 68 kg a 164 cm.
Napiste ako by som sa mala presne stravovat.Staci ked cvicim denne 40 min a spalim okolo 200 kcal ?Prijmem vsetky rady a skusenosti.Neviem ako sa mam stravovat.
Vsetky rady a skusenosti sem schudnutim
Budem sa stravovat asi takto
Ranajky:banan
Obed:banan +voda=360 kcal
Vecera:banan
Ranajky:musli
Obed:musli +voda=360 kcal
Vecera: musli
Ranajky:jogurt
Obed:Jogurt +voda=600kcal
Vecera:jogurt
A k tomu pridam pohyb 40 minut a spalim cca 200 kcal.
Dakujem velmi pekne za odpoved.Mam bežiaci pas a ten mi ukazuje kolko Kcal spalim.
Dnes cvicila 46 min a spalila som 300 kcal.Mala som dnes jogurt biely 100 kca,jogurt smotanovy 200 kcal ale maso s knedlo tipujem tak 350 kcal.Takže 650 kcal som zjedla a 300 som spalila .
Ako vies, kolko spalis? vydaj energie sa merat neda, iba prijem. Vzdy plati, ze pri chudnuti vydaj energie musi byt vyssi nez prijem. V preklade - menej jest, ale nie prilis malo. Vacsina ludi si mysli, ze staci vynechat cukor a muku. Ano, znizi sa kaloricky prijem, ale skutocny zazrak je v niecom inom. Plati, ze zlozenie stravy pri chudnuti/udrziavani/priberani je uplne to iste, rozdiel je len v mnozstve.
Takze jedz, co mas rada, nemusis nasilu nic zo stravy vynechavat, len si straz mnozstvo. To strazenie mnozstva je vsak najvacsim kamenom urazu - nevedia odhadnut porcie, ale zaroven nie su ochotni ratat si prijate kalorie a vazit jedlo. Ale je to v podstate jedina cesta, ako svoj prijem energie kontrolovat.
Co sa tyka cvicenia, tak cvicenie s vlastnou vahou alebo nizkymi zatazami nema ako stimulovat telo. a chudnutie VZDY treba co najtazsie vahy (samozrejme nezacinat zhurta, ale postupne sa k nim dopracovat). Treba robit viacklbove, tzv. komplexne cviky, nie izolovane. Izolovane opat nestimuluju metabolizmus dostatocne.
Pises, ze cvicis denne 40 minut. Nema vyznam cvicit kazdy den, telo sa nebude regenerovat a docielis opak toho, co chces. 40 minut je na cvicenie akurat, je super, ze necvicis dlhsie. Ale podstatna je intenzita cvicenia. Intervalove cvicenie ta podpori, vytrvalostne v strednom tempe ti neprinesie zelany ucinok.
Napis, ako sa stravujes a ako presne cvicis, aby sme boli mudrejsi ;-)