"DASNO" prosim poradte!

Príspevok v téme: "DASNO" prosim poradte!
dasno

ahojte ludkovia,pekne vas prosim o radu.Mam dve keramicke korunky a asi tak pred tromi tyzdnami som si vsimla, ze pri korunkach sa mi zmenila farba dasna-bolo take cerveno-fialove.Zacala som pouzivat na to vodicku Tantum Verde,zubarka mi povedala,ze si to mam vyplachovat nejakym roztokom, napr. Cortosylom. V lekarni mi vsak odporucili Tantum Verde a tabletky B-komplex.Je pravda, ze po pouzivani tejto vodicky a liekoch a taktiez paste Vademecum na dasna sa mi farba toho dasna zmenila,uz nie je take fialove a ani nekrvaca (sice mi nekrvacalo vela,ale trosku hej), ale este stale to nie je ono.mam pocit, ze sa to zlepsuje,ale zda sa mi, ze pomaly.Chcem sa opytat ci je to normalne, ci liecba zapalu dasna trva naozaj dlhsi cas alebo to bude nieco vaznejsie?????Ja som mala problem, ze dasno mi zarastalo do zuba,preto mi ho rozrezali,oddelili a neskor nasadili korunku,zubarka povedala,ze to dasno sa mi upravi,ale ze by som si mala zohnat tu vodicku proti zapalu,lebo ho mozem dostat po tom zakroku.Ja som to podcenila a zapal som dostala,takze som si tu vodicku isla kupit neskor ked som ho uz mala.Neviem vsak ci sa mi to vylieci?????

RNG

Paradentoza je sposobena stalymi zapalmi dasna pri krckoch zubov, kde sa nachadzaju bakterie(aj streptokoky, nebezpecne) a dasno sa postupne atrofuje, ustupi a krcky sa obnazia. Zub nie je chraneny, vsade, cast ktora ma byt v lozku neme sklovinu a lahko sa kazi. Tak clovek pride o zuby.

dasno

RNG - no, ale co ked samotna zubarka mi kazala vyplachovat roztokom Cortosyl alebo nejakym inym, tak ja teraz neviem

dasno

ludkovia, prosim ak viete poradte mi, ja sa bojim. kamaratka ma navyse vystrasila,ze jej mama dostala zo zapalu dasna paradentozu, ale ja neviem..... vsak hadam by to doktorka nejak riesia, ci????? prosim ak viete, pomozte, neviem co s tym ci pokracovat v liecbe -prejde to???? k zubarke teraz nemozem, nema ziadny volny termin a mna to ani neboli, pomozte mi.

RNG

Potlacenie zapalu protizapalovymi drogami nevyriesi napadnutir krcka mokrobami. Mikroby treba vyhubit, najlepsie topicky(caste vyplach s antimikrobialnymi prostriedkami, alebo ked je to zazrate prilis hlboko, treba brat antimikrobialne prostriedky systemicky, najjednoduchsie oralne.
Na vyplachy s doplnkov je strieborna voda, GSE/citricidal,1/2 porcentny peroxid vodika(zried 3% 1ku 5 vodou). Oralne(ustne) je to olivovy list(3x1 gm 15%) , 15-30 kvapiek GSE do pol litra vody-aj vyplach aj prehltnut, oreganovy olej (3x300 mg s jedlom) alebo vseobecne zvysenie obranyschopnosti betaglukanmi(200 az 1500 mg denne, podla potreby)