Ahojte všetci.
v septembri idem do druhého ročníka strednej školy, ktorá je zameraná hlavne na ekonomiku a účtovníctvo. Prvý ročník som zvládla s dobrým prospechom, mala som prvý polrok samé jednotky a len dve dvojky, druhý polrok jednotky a tri dvojky. Zvládala som nástup na strednú školu pomerne stresujúco, s viacerými učiteľmi som mala na začiatok problém a moc sme si nesadli, ale ja som sa v učení snažila a trochu sa tie vzťahy upokojili, ale sú stále napäté a neisté. Stále akoby som mala z učiteľov strach, že ich sklamem, že sa vo mne zmýlia...proste je to celkovo napäté, neisté, divné...nemám v učiteľoch istotu. Niekedy sa správajú fajn, inokedy je to na nevydržanie. Kolektív sme taký priemerný. Žiadne super vzťahy, nemám tam žiadne kamarátky, len sa snažím nejak klasicky rozprávať o bežných veciach. Celkovo si tam nemám s nikým čo povedať. Sú to tuctoví ľudia s jednoduchými a nezaujímavými názormi. Niesme si v ničom blízki. Veľmi sa ale bojím, ako to od septembra budem všetko zvládať. Snažila som sa cez prázdniny si oddýchnuť, načerpať energiu, ale ako sa blíži koniec prázdnin už cítim ten stres a strach. Veľmi sa bojím, že druhý ročník už bude omnoho ťažší, komplikovanejší...pribudne mi účtovníctvo, čo je zamerané na výpočty a logické myslenie. Logické myslenie ja nemám teda, z matiky mi hrozila trojka, len tak tak som to vytiahla na dvojku, aj to len s obrovským šťastím. Veľmi sa bojím toho účtovníctva...to je kameň úrazu. Ďalej matika...to je môj strašiak...potom telesná...tam máme profesorku, ktorá si na mne zasadla a už od prvej chvíľe sa ku mne správala nepríjemne. Aj som si chcela vybaviť oslobodenie, ale to by mi neprešlo a asi by mi to ani neuverili, tak nechcem radšej klamať. Trápim sa aj pre predmety, kde sa budú vyžadovať zručnosti s počítačom. Na tabuľky v Exceli a Worde...a na všetky tieto veci...to som proste nula...neviem to, bojím sa toho, bojím sa svojej neschopnosti. V prváku sa to ešte dáko dalo zvládnuť. Áno, učila som sa fakt super. Okrem pár predmetov som to všetko dáko zvládala. Ale učila som sa dopredu väčšinu látok, svoj voľný čas som venovala učeniu....učila som sa na písomky aj 2 týždne dopredu. Toto ma dosť stresovalo, ale zvládala som to. Zvládla som to, ale na úkor svojej psychiky. Síce som mala dobré vysvedčenie aj prospech, ale stále bojujem so strachom, že sa zhorším, že to nebudem zvládať, že prepadnem...a teraz nie že budem mať päťky, ale že z jednotiek budú štvorky...bojím sa zlyhania...bojím sa toho účtovníctva, telesnej,..bojím sa všetkého...bude to ťažké, mám z toho panický strach....celý rok sa trápiť...a čo ak to nezvládnem? Všetky tie rôzne tabuľky vo Worde, Exceli.....to nebudem vedieť, máme učiteľov, ktorí zo mňa budú tak nervózni, že sa nebudú unúvať to nejak lepšie vysvetliť. Mám pocit, že v druhom ročníku to bude prepadák...že sa zosypem...
Viem, že to vidím moc negatívne...áno, viem, že teraz si pomyslíte, že čo stresujem... veď sa to naučím, učitelia nám to vysvetlia, niet sa čoho báť..možno vysvetlia, ale ja to aj tak nepochopím....som totálne rozbitá, mám zo školy strach.......naozaj.......opäť tie povinnosti, tie nároky, všetok voľný čas venovaný škole....bude to pre mňa asi naozaj obrovský atak na psychiku.....
Prosím pomôžte mi....Hocijaká motivácia, rady, pomoc...kľudne ak aj máte nejaké skúsenosti s tým účtovníctvom v 2.ročníku na strednej škole, môžte písať. Som zúfalá......ked som videla tie knihy ktoré máme v druháku...neskutočné.....to ma fakt toto položí...už teraz som v keli a to mám len ešte len prázdniny
ďakujem fakt fakt fakt