Moje dieta hovori o samovrazde

Príspevok v téme: Moje dieta hovori o samovrazde
LILLLLI

chcem vediet ci je normalne alebo sa sa s tym niekto stretli , ze 8 rocne dieta ma nie kedy doslova citovo vydiera s tym ze sa zabije, ze ujde atd...mam to brat vazne? Pritom sme uplne normalna rodina s dvomi detmi, snazime sa aby sa deti nenuduli cez prazdniny, chodime kade tade, venujeme sa a ja uz fakt neviem, chcem ist za psychologickou. dakujem za kazdu radu.

0vecka

lilalu ma pravdu s dovetkom ze tu hracku ale aj tak nedostanes...
v pripade ze neni depresivna pochybujem ze by sa pokusila sa zabit... samovrahovia si to vecsinou dlho tahaju so sebou

Lary

Toto je vážna záležitosť a čudujem sa že už dávno ste nevyhľadala odbornú pomoc!Zme 100 rokov za opicami ak si pletieme psychiatra zo psychológom .A takèho psychológia má určite aj škola ktoru navštevuje vaše dieťa.Ludia su velmi skeptický ku odborníkom takéhoto druhu ale nieje čo sa obávať tý ludia na to študovali aby nám pomáhali.Držím palce Lary.

Lilalu

Urcite vase dieta nie je rozmaznane. A vobec nazory, ze pri takto spravani treba dieta zbit... nekomentujem. Ak sa dieta zacne vyjadrovat, ze sa zabije, zvacsa to znamena, ze citi beznadej, s ktorou si nevie rady - ci uz je to ziarlisvost voci surodencovi, ci uz je to nepochopenie, neuspech v skole alebo cokolvek, citi sa v koncoch. Mozno staci objatie a veta: velmi by si mi chybal, si vynimocny a velmi dolezity, lubim ta... Laska, objatie a teple slova vyriesia u deti vela.

LILLLLI

praveze nejde o rozmaznanost, ma mladsiu sestru od tej by som to cakala skor, skor si myslim ci nechce putat pozornost alebo co, robi to posledny poolrok , pred tym nic take nebolo...a robi to vtedy ked jej nieco nedovolim, nie je po jej , , minule som jej uz v zlosti dala facku poriadnu..povedala ze ma uda za tyranie ..dostala krik taky ze az. ..neviem

Moireal

Mne toto raz povedala moja 6rocna neter, alebo mala len 5? Nenavidim ludi, co vydieraju samovrazdou. Na rozdiel od tych ktori skutocne nad noou premyslaju. Dala by som tomu decku poriadny vyprask.

dalsi

Hovori sa, ze kto sa nudi, nema co robit, vymysla blbosti.

V jednom filme to bolo pekne vysvetlovane - volakedy ludia mali problemy, bolo menej samovrazd. Teraz mladez problemy nema, vytvara si virtualne a z nudy rozmyslaju aj o hlupostiach.

Riesenim by bolo mozno zaangazovat ho na niecom dolezitom. Pracovne ulohy, povinnosti, oddych ako odmenu. Ked je niekto nuteny nieco robit, odputava to jeho mysel a nemysli na blbosti.

V minulosti sa deti same isli hrat vonku a dnes, cumia do TV, ci pocitaca, su pasivne a rodic, aby im vymyslal, ako sa zabavia.

Pardon, ale ked taky clovek bude dospely, kto ho bude vodit za rucicku a rozptylovat ho, aby sa nenudil ? Vas sa snad niekto pyta, ci sa nudite a robieva vam program ?

K zivotu patri aj zodpovednost a samostatnost a to treba ucit deti. Nie, vodit ich za rucicku, aby sa im nic nestalo.

luciano

Decko zle vychovávate. Je príliš rozmaznané a týmto vás vydiera. Nesmiete dovoliť, aby sa okolo neho točil celý svet.