Stenoza spinálneho kanála

Príspevok v téme: Stenoza spinálneho kanála
máša

Diagnostikovali mi stenozu spinálneho kanála v oblasti drieku, t.j. L2 až L5.
Mám 24 hodín bolesti napriek tomu, že beriem pomerne silné lieky. Niekoľko lekárov mi túto diagnózu odobrili s tým, že svorne tvrdia, že stav je neoperovateľný. Nechce sa mi tomu veriť, že do konca života budem trpieť bolesti, a že nakoniec ochrniem na dolné končatiny. Vie mi niekto poradiť ?

SMzazrak

na tuto diagnozu by som zacal čo najskôr cviciť SM system ktorý postupným posilnenim svalov a obnovenim ich spoluprace odstrani problém..nie je to o liekoch ale o spravnom prevedenia poctivom cviceni SM system..najdite si rehabku (mozno aj sukromnu) kde toto cvicia

ahjajjaj

mám známeho, ktorý mal túto diagnózu ako 40 ročný a podstúpil operáciu. Asi rok po operácii už vedel hrať futbal, chodiť dvakrát týždenne na tréningy, a teraz je cca 5 rokov po operácii a behá polmaratóny a trnavský 100 km beh.

majaja

Dobrý deň! Mám 58 rokov a bolesti chrbtice už dlhšie, bola som na magnetickej, okrem toho že mám vysunuté 3 platničky a nejaké výrastky a hlavne je najhoršie toto Centrálna spinálna stenóza L2/L3 a L3/L4/L5 v rozmere 7 mm.Má stým niekto skúsenosť bol niekto tu na to operovaný vraj dosť nebezbečná operácia.Mám strach lebo nemám žiadne informácie kde sa obrátiť.Budem vďačná za každú reakciu

Aladin123456

Dobrý deň, mam stenózu miechového, zúženie kanála a rozpadnuté platničky v krčnej chrbtici, a posunuté platničky n dolnej časti chrbtice. Chodieval som na masáže, ale tieto mi moc nepomáhali nakoľko som ich nemohol absolvovať denne. Mávam stále bolesti aj mravčenie nôh a rúk.Nevedel ani sústrediť od bolesti. Beriel lieky nonstop, necvičím moc nemám čas a keď mam sa mi nechce. Ale v poslednej dobe som začal užívať magnézium, vápnik, oleje borakový, lanový... a iné, okrem toho som si keď je chladnejšie kúpil zohrievací nákrčník na 220V a bundu na baterky aby ma zohrievala v zimných mesiacoch vonku, čo nemôžem vynachváliť je 1. masážna podložka na kreslo , masíruje celú časť chrbtice od zdola až hore a 2. masážny vankúš na krčnú chrbticu. Tú masažnu podložku odporúčam je TOP. keď si zvyknete a zbavíte sa tvrdého opuchu na chrbte zlepší sa životná úroveň. Tie oleje a lieky som našiel vo vyššej časti tejto poradne tie samozrejme odporúčam. Ten kto ten príspevok napísal by mal dostať vyznamenanie.

maliarka

mam tiez spinalnu stenozu-mam 49rokov-celodenne bolesti aj v noci -pri chodzi a o stati ani nehovorim-lekari mi povedali vraj je to degenerativne ochorenie-ale mna bolelikrize uz od mojich 20rokov.nejako po styridsiatke som skratka rubala drevo a vtedy sa to stalo!Mam z tych neustalych bolesti depresie a momentalne som obj.na MRI-lieky nezaberaju!ja mam aj ine zdrav problemy zmena pisma porucha reci krce nebolestivev celom tele a na lavej ruke mam dokonca prstenik a malicek nonstop v krci!ziadala som svoju neurologick ked soe neurologickanzu aby ma poslala na celkovu MRI-lebo moj obvodny lekar ma vazne podozrenie ze mam sklerozu multiplex-alebo nieco tam nemoze byt v poriadku pri tychto priznakoch!lenze ked som jej neuroogicke ukazovala ruku v krci a ze mam problemy aj z rovnovahou atd..ani nezdvihla zrak od stola a dala mi papier ib na tu chrbticu!!!!!!comam robit?do konca zivota trpiet?bratlieky ktore aj ked na chvilu pomozu znicia zaludok pecen atd..prosim poradte mi!a velmi sa mi zhorsuje zrak!

RNG

Lumbarna stenoza je zuzenie kanala v chrbtivi, cim sa poranie nervy v chrbtici
Moze byt sposobene roznymi kostnymi vyrastkami alebo zhrubnutim kosti zo zapalov(osteoartritida)
Protizapalove prirodne:
Bromelain1300 GDU),
quercitin(2x400 mg),
omega 3 oleje(3-15 g),
GLA300 mg,
dumbier(1 gram cerstvy), atd.
Na regeneraciu poranenych nervov je hlavne DHA a EPA, co su zaroven protizapalove omega 3 oleje.(napr. 3x3 gramy rybacieho oleja alebo striedat so zmesou(3x3gramy) rybaci, lanovy, borakovy, cim dostanes aj GLA.

Vyrastky su sposobene krystalizaciou z kosti odburanych mineralov vo forme fosfatov a uhlicitanov
Predist odburavaniu mineralov(telo potrebuje Ca, Mg na nervovu cinnost)
mozno bratim dostatocneho mnozstva dobre absorbovatelnych mineralnych doplnkov(spomenul som dobre absorbovatelne formy viackrat. Opakujem:citraty, maleaty glukonaty,glycinaty,laktaty,askorbaty a rozne proteinaty,tj vseobecne chelaty

Ako starneme, stracame schopnost plne stravit jedla, hlavne zeny okolo prechodu to prudko spoznaju(zima /teplo je sposobene hormonalnumi vykyvmi, ktore sa premietaju do vykyvov mineralov v krvi. Pri nizkej hladine mineralov telo odburava z kosti=vedie to k osteoporoze.
Zaroven, kedze odburana forma je slabo rozpustna v krvi, kdekolvek v tele, kde je znizena teplota sa tieto formy mineralov krystalizuju z presyteneho roztoku=vyrastky
Odporucam brat yam1-2 gramy(vyrovnanie hormonalnych hladin)
dobry zdroj mineralov(napr Bone Reinforcer) spolu s vitaminom K a tabletou spiruliny pre lepsiu absorbciu a spomenute oleje.
Protizapalove pomozu docasne proti bolestiam, ale neprispeju k regeneracii podstatne
Odporucam drzat chrbticu v teple, aby sa predislo krystalizacii vyrastkov v tej oblasti(specialne tricko so vsitym hrubym izolacnym paskom pozdlz chrbtice-da sa spravit podomacky z tielka)
Vsetky radene prostriedky su len potravinove doplnky, takze ich hladajte podla moznosti nie v lekarnach, ale specializovanych predajniach potravinovych doplnkov. Tam su podstatne lacnejsie.
Napr Google.sk, pod slovami ;
potravinove doplnky, Bratislava
Hladajte vysoku kvalitu zarucenu medzinarodnou znackou GMP

masa

Ahoj, som rada, za si sa mi ozvala. V čase keď som písala, resp. volala o pomoc som bola jednak šokovaná diagnózou a jednak zúfalá z bolesti. Teraz sa na všetko pozerám trocha inak. Chodím neurologičke v Malackách. Táto mi nasadila lieky proti boleti GORDIUS.
Môžem Ti ich odporučiť. Ak by Ti niekto tvrdil, že majú veľa vedľajších účinkov, nedaj sa odradiť a pýtaj si ich. Odkedy ich beriem, opäť žijem. Nemôžem síce robiť to čo pred ochorením, ale každopádne sa cítim oveľa lepšie- Okrem toho, že tlmia bolesti pôsobia aj psychicky. Pozerám sa na to s nadhľadom. Skús to aj ty.
Napíš mi o sebe viac na mailovú adresu:
calculus@stonline.sk

tama

Ahoj Masa,mne diagnostikovali stenozu L4/5.Bola som na mag.rezonancii,inaksie by som dodnes nepoznala povod mojich bolesti.Ja som vystriedala niekolko neurologov,vsetci ma ubezpecili,ze staci len\" cvicit a vyhybat sa chladu,prievanu,tazkym veciam.Brala som recoxu 15,ale nezaberalo mi to.Teraz beriem Veral.Cvicim lahsie cviky,2 x denne ma masiruje mama s kremom almiral.Nieje to bohvieco,tiez nadalej patram po liekoch a formach liecby.Pokial mozes napis mi co za lieky beries ty,prip. z akeho mesta si,nech viem,kde vsade na Slovensku sa snazia odbornici pomahat pacientom ako my,tzv. kyvnutim pliec a konstatovanim,zmierte sa s tym.Tesa