Takže základne info o mne: Je mi 21, 185 cm 65 Kg, dosť chudý. Mám maturitu, bývam s rodičmi. V minulosti ma v škole dosť šikanovali.
Mám problém: hlavne v spoločnosti neznámych ľudí hlavne dievčat, "stačí ak je jeden v skupinke ktorú dobre poznám" a už nedokážem nezáväzne komunikovať, som len ticho a necítim sa dobre, len odpovedám na otázky. Neplatí to ak sa opijem.
Nedokážem osloviť alebo napísať dievčaťu. A to ani pod fake profilom :D S dievčatami nedokážem spontánne komunikovať, nemám ani žiadne kamarátky s ktorými by som sa častejšie stretával. Osamote som sa s dievčaťom nikdy nestretol "na kávu a podobne", len partia ísť sa opiť.
Nedokážem sa uchádzať o žiadne zamestnanie, kedže je nutná komunikácia na pohovore. Nedokážem si nikde ani poslať životopis.
Strašne by som chcel precestovať svet "môj sen" ale som zbabelec.
Jedine čo dokážem ej cestovať po okolí "turistika" s dobrými známymi alebo sám.
Dlho sa premáham ísť do kaderníctva, a ak idem len k staršej pani.
Sám mám problém jesť v preplnenej reštaurácii a podobne ak sme viacerý napríklad na turistike tak to problém nie je.
V priestoroch kde je veľa ľudí uprednostňujem najredšie miesta. Zdržujem sa pri východoch a podobne, vo vlaku si sadám iba na prázdne miesta alebo miesta kde sedia starší ľudia.
Nemám problém:
Ak ide niekto oproti pozerať sa do očí, vybavovať veci na úradoch, cestovať vlakmi, autobusmi. Proste ak som v tej svojej ochrannej škrupine a cudzí ľudia nezačnú na mňa hovoriť som v poriadku. Problém nastane ak niekto na mňa začne hovoriť, napríklad ak sa niekto znenazdajky spýta na nejakú cestu, neviem ani kde bývam ja sám.
Aktuálny čas ani problém nie je niekomu povedať.
Vybavovať veci nemám problém na miestach kde komunikujem s cudzími ľuďmi o veciach na ktoré tam tie osoby sú "prepážky a podobne".
V domácnosti som cholerický extrovert. Kedže našu rodinu tvorí len jedna rodina, s ostatnými sa nestýkame.
Som aj dosť výbušný často sa hádam.
Dosť často trpím aj úzkosťami, nedostatkom vzduchu a príznakmi panickej poruchy: pri čakaní na vlakovej stanici, práci na pc bez zámeru a podobne. Pomáha mi horčík a neustála zamestnanosť.
O čo sa podľa Vás v mojom prípade jedná. Čo by ste mi poradili?