Zaklada si len na materialnych veciach

Príspevok v téme: Zaklada si len na materialnych veciach
alexandr@

Ahojte

Mam partnera ktoremu su vo vztahu dolezite materialne veci ako moralne. Mysli si ze ak mi nieco kupi tak je to viac ako to ci mi da najavo ze ma lubi. Najhorsie je to ze ma neraz prirovnal k zene co ide len po peniazoch ako keby som bola on. Ked som mu vysvetlovala ze aby mi dal viac pocitit ze ma lubi tak mi povedal ze riesim debiliny. :( nehovorim ze peniaze niesu dolezite no zakladat si iba na nich nieje podla mna v pohode. Vsak dvaja ludia si musia zakladat aj na svojom vztahu a nielen na tom co kto komu kupi. Navyse po hadke vyjdem iba ja ako ta najhorsia. On si kolko razy ani nedokaze priznat ze chybu spravil on. Hneva ma ked vravi ze peniaze su neoddelitelnou sucastou zivota, a ked potom na to povie ze riesim debiliny ked od neho vyzadujem aby mi tiez dal najavo ze ma lubi. Takisto on nedokaze urobit kompromis vyhodny pre oboch len ja. Ake nazory mate na to vy. Zotrvali by ste vo vztahu s takym clovekom? Dakujem za reakcie.

Moireal

Lenze kolko je takych chlapov,ze je im naozaj lepsie byvat u rodicov lebo je to pohodlnejsie? Maju potom viac penazi, ktore nemusia platit na podnajom trebars.
Zeny sa ani tak lahko ako chlapi nezamestnaju. Chlap moze robit akukovel pracu ale zena je predurcena skor na iste konkretne veci.

Ja vychcana niesom, len vidim veci v sirsom svetle a neodsudzujem nikoho, zato ze sa chce mat lepsie. Vsetky zeny rozhodne nebazia len za majetkom. Ale ked chce niekto skutocny vztah, tak asi podla mna sa posnazi aby u rodicov trebars byvat nemusel. Len doba je naozaj taka, ze je tazke vyjst s peniazmi a mnohi tu na svk uz aj rezignovali. No a taki ozaj niesu do vztahu.
Ja nemam rada tieto vojny pohlavi, no tu sa ine ani nedeje. Co sa dosiahne tym, ze budete nadavat na zenske a vsetky sudit podla tych par co ste spoznali a zachovali sa moznie nie velmi dobre? Ja poznam xy bab, ktore pracuju a niesu nijake zlatokopky, ani nebazia po majetkoch ale hladaju si seberovnych chlapov a hlavne takych, aby ich lubili. Su aj tie, co miluju peniaze mozno trochu viac. Co na tom? Stale to tak funguje. Bohaty si hlada krasku ktorej bude platit a kraska zas bohaca. Zmierte sa s tym, ze su aj take, aj take.
Casom si isto najdete taku, ktora sa k vam bude hodit.

Delete 2

jedenznich - no dobre, aby si nepovedal :D

hovorí sa, že šikovným patrí svet. Ale čo ak je človek šikovný a napriek všetkému má jednoducho smolu? Vždy som patril medzi najlepších žiakov triede. Škola ma jednoducho bavila a študoval som dovedna 16 rokov :D Som majster vo svojom odbore, dá sa povedať, že na Slovensku je ich ako šafranu. Každý mi tvrdí, že ak chce človek pracovať tak sa dá nájsť práca, ale mne sa to nikdy nepodarilo. Aspoň nie taká... Nič v zlom ale vyžili by ste z 300 euro??? Ja viem ale v BA kraji je to dosť problém bývať, platiť účty a ešte k tomu všetko ostatné... Ani do posratého tesca za pokladňu ma nevzali, že nemám kvalifikáciu a tak mi nezostávalo nič, len robiť načierno kde kade, len aby som ako tak vyžil a ľudia túto moju...zneužívali. Bol som vtedy ženatý. Bolo to vtedy, keď som začal prispievať na toto fórum...samozrejme pod iným nickom, ktorý je už nepodstatný. Nikdy som nemal nič vlastné akurát pár cd a nejaké knižky, ktoré som si kúpil alebo som dostal. Nikdy sme nemali auto, len jeden raz som si mohol dovoliť ísť na týždeň na dovolenku. mám 32 rokov, bývam v maminom dome spolu s ňou a dodržiavam jej pravidlá. teraz tiež nemám v podstate prácu ale už aspoň robím na polovičný úväzok v troch zamestnaniach, aby som to nejako vykryl. No ak poplatím všetko čo mám tak mi nič neostane. A voľný čas? Ten už nemám vôbec žiadny ak som od rána do neskorého večera v práci...

Chcela by ma niektorá? Nie. prečo? Pretože nič jednoducho nemám. Nie je to o prístupe!!! Nie všetko je o prístupe človeka a o tom aký je, je to o možnostiach a je mi ľúto ľudí, ktorí si myslia to, čo tu bolo popísané nižšie. Nikdy som neškatuľkoval ale ľudia to robia veľmi často....

A viac nenapíšem...

jedenznich

delete praveze by si sa mal vyjadrit. treba im otvorit oci. ony rady argumentuju ze vsak ja som sa osamostatnila aha. no ano vacsinou sa vydala k muzovi. sama by ale mala tiez problem dostat sa k bytu tak ako ostatni muzi na ktorych nadava. lebo nech si hovori hoc ktora slovenka co chce tie statistiky kolko mladych muzov byva u rodicov su alarmujuce a nech mi ani jedna netvrdi ze je to preto ze by sa nechceli osamostatnit alebo by chceli byt u mamicky. urcite sa aj taki bulkovia najdu o tom nepochybujem ale take velke mnozstva ich skutocne nie su. lenze oni ziju s tou predstavou ze co chlap doma u rodicov, to mamickyn maznacik ktori si ani len snurky na topankach sam nezaviaze

jedenznich

to ze niekto byva u rodicov neznamena ze je mamickyn maznacik. moze to byt kludne samostatny clovek ktory pracuje a vie si porobit aj vsetky bezne veci v domacnosti vratane varenia. len jednoducho nema vela prachov. pre vacsinu mladych slovakov je problem dostat sa k vlastnemu bytu a osamostatnit sa. aj pre mlade zeny je to problem a rozdiel je iba v tom ze zeny sa casto vydaju za muza odidu k nemu a hovori sa tomu ze sa osamostatnila. naozaj vtipne.
a co sa tyka toho ze moze ponuknut len byvanie u rodicov. nie tak celkom. mozu spolu byvat v podnajme ak chcu byt velmi sami. pripadne budu u tych rodicov a do buducnosti sa budu snazit tento stav zmenit. ak ale baba k tomu pristupuje tym stylom ze bud mas byt alebo nemas tak je to od zaciatku zle. prvorada by mala byt osobnost toho muza a trebars aj snaha nieco zmenit a nie to akou nehnutelnostou akym majetkom dispinuje ci nedisponuje.
je vtipne ze sa tu niekto odvolava na empatiu. toto ma vazne dostalo. co vsetko si niekto nevymysli len aby si sam pred sebou nemusel priznat ze je presne taky vypocitavy ako mu to druhi vycitaju :D

hlavuHore

Moja skusenost je praveze pozitivna so zenami, teda zenou. Mal som iba jeden dlhy vztah. Vobec nesla po peniazoch alebo po pohodlnom zivote. To co som jej ja ponukal bol taky jednoduchsi zivot so zmyslom. I ked o peniaze nemame nudzu a sme na tom pomerne nadpriemerne. Tie peniaze sme chceli skor investovat do vacsieho poctu deti (lebo v nasom pripade by nam nikto nezozral, ze kvoli peniazom nemozeme mat vela deti) a zazitkov nez do niecoho materialneho. Nemala problem sama od seba pomahat a robit veci aj na ukor svojho pohodlia. To aky je clovek to ovplyvnuje aj kym sa obklopuje. Tak aj jej kamaratky boli velmi podobne a ziaden zauzivany negativny stereotyp... Teda tych spravnych zien je vela, len treba byt tiez mimo tych negativnych spolocenskyh stereotypov, aby ste si vyhovovali. Dokonca, ked sa spatne obzeram a citam tuto diskusiu, tak tieto zjednodusene nazory na to aki chlapi su a co chcu boli aj v nej a bolo zabavne sledovat ako sa snazila im vyhoviet a nakoniec, ked zistila ze ja si na nicom takom nepotrpim ako naprikald postava ako modelka a tak, tak to posunulo vztah este dalej. Stacilo povedat chcem, aby ty si bola zo svojou postavou spokojna kvoli sebe a vtedy to bude to prave. Bohuzial i nas dobehli predsudky, najma mna a kvoli nabonestvu sme sa aj rozisli... Ale co je hlavne. Podla mna tu na diskussi nieje reprezentativna vzroka ludi aka je na ulici. Sem skor pride clovek ak ma nejaky problem a casto clovek ma problem ak je problem v nom... (teda to plati i omne) tak i preto tu na diskusii moze byt viac ludi co si myslia, ze zeny chcu iba hento a muzi iba tamto... ja si myslim ze v realnom svete na ulici je to prave naopak. vacsina ludi je uvedomelych a pristupuju k hodnotam zodpovedne...
A este trosku napisem k povodnej otazke v diskusii. Podla mna pomoct s riesenim problemu moze precitanie 5 jazykov lasky, ako to tu niektori uz spomenuli.

Moireal

Zaujimave mili chlapi, ako tu zase rozpitvavate ze vsetky zeny su na peniaze a na prvy zakladatelkin prispevok sa asi ani nepozriete. Nestaci vam dokaz, ze ona zrejme nieje tak na peniaze ako jej frajer? Ma zrejme opacny problem. Neviem ci viete vobec citat ale to je ako hrach na stenu hadzat. Ste ako pokazeny verklik, co si bude stale trepat ze zenam zalezi len na materialne. Zalezi AJ na materialne. Nieje na tom nic zle ked sa chce zena mat dobre. To iste chce predsa aj chlap. A kolko je chlapov, co sa necha vydrziavat? Vas len serie, ze mate malo prachov. Nieje to jedina hodnota chlapa ale ano, je to jedna z hodnot. Uprimne, vy by ste chceli mamickinho maznacika, co je stale pri maminej sukni a do buducna by vam ponukol iba ak byvanie u rodicov? Mozno to znie pre vas kruto, ale ak by ste boli empaticki, pochopili by ste to. Na druhej strane, to ze mnohe zeny chcu bohatsich, neznamena, ze ich aj maju. Ludia sa menia, menia svoje nazory na peniaze vplyvom roznych faktorov. Mne to pride tak, ze za rozchodmi su vzdy dvaja a nieje jediny dovod ten, ze zeny su nenasytne, najvacsi problem je ked sa jednoducho dvaja nevedia zhodnut. A dalsia vec, byt zenou je v tejto dobe rozhodne drahsie ako byt muzom. Ktosi raz povedal, ze ak by neboli zeny, peniaze by nemali zmysel. To je tym, ako sa spolocnost vyvija. Chlapi chcu mat vedla seba dokonale krasne zeny, pricom oni sa o seba nestaraju a zeny zase chcu mat prachy na to, aby dokonale mohli vyzerat. Je to aj tak, ze muzi a zeny sa tak navzajom vychovali. Chlapi, podotykam ti majetnejsi prijali fakt, ze si zensku musia zaplatit a tie "dokonale zenske" zas chcu niekoho, kto im tu dokonalost zabezpeci.
Ale ja napriklad uznavam zeny, co sa same vysplhaju hore, hoci ich nieje vela a sama som za spolocne budovanie si zivota. Ale peniaze k zivotu patria, netreba si z nich robit nepriatela cislo jeden. A myslim si ze v mori je tak vela ryb, ze je urcite velmi vela zien, co nemusia mat bohacov ale im staci slusny zivot po boku dobreho chlapa. Totizto dobrych chlapov je ako safranu. A dobry chlap nieje len ten, co zenu denne nemlati, ako by si mnohi mysleli.

Lola033

S tým vôbec nesúhlasím, že slovenské devy sú na peniaze, môžem povedať, žijem už dlho na to, aby som videla, aké ženy sú okolo mňa a drvivá väčšina hľadá lásku a nie peniaze. Žila som aj všelikde v zahraničí, napr. v Anglicku, tam sme boli vrámci slovenskej komunity, spoznala som sa tam s viacerými Slovákmi, aj s mladými ženami a všetky baby do jednej čo som tam poznala mali slovenského priateľa a boli s ním roky. Spolu tam prišli, spolu sa tam pretĺkali a stále sa ľúbili. Pritom by stačilo veľmi málo, aby si narazili nejakého Angličana, alebo trebárs černocha či araba, čo tiež často počúvam, že na nich ženy letia kvôli klobásam. Neurobili to, nemali záujem. Spolu so slovenským priateľom tam žili, pracovali, našetrili si a potom sa spolu vrátili a založili rodinu. Takže keď niekto tvrdí, že všetky Slovenky sú zlatokopky, tak je len zakomplexovaný chudák, čo sa na normálnu babu nezmôže. Chlap, ktorý je verný a dobrý v srdci nemá problém nájsť si vernú a dobrú babu, aj keď nemá veľa peňazí, pokiaľ teda nemá prehnané požiadavky, napr. že to musí byť preplastikovaná nádhera so silikónmi, predĺženými vlasmi a umelými nechtami.

vebe

Matesko,Tvoje zovseobecnenie ze Slovenske zeny pozeraju len na materialne veci je na urovni tvrdenia ze Slovenski muzi chcu len sex tie s velkymi kozami. Tiez asi nesuhlasis, ale budem to tu tvrdit a vypisovat. Co je Slovenska zena? ja neviem, kazda sme ina. Asi si zle hladal. Ja poznam vela mladych zien, co nepozeraju len na materialno a peniaze, a chcu hlavne muza, na ktoreho sa mozu spolahnut a bude ich mat rad. A bohuzial natrafili len na takych co im slo len o sex a velke kozy. Ja si napriek tomu nemyslim, ze vsetkym muzom na Slovensku ide len o to, verim ze existuju stale muzi aj zeny na Slovensku, co im ide o viac

Slobodna

Nechce. Ale vy stale pocujete, co pocut chcete. Je to rovnake, ako ked si myslite, ze kazda chce len chlapa s velkym vtakom. Nechce. Zalezi na inych veciach niektorym, len tie nie je vidno, lebo ich zahadzete spinou. Ich hlas je slaby, lebo ich vzdy prekricite svojimi presvedceniami.