Ahojte všetci!
Dnes sa mi dostalo pod ruku toto video www.youtube.com
Neverím konšpiračným teóriam na internete, ale toto video ma zaujalo. Prešiel som si pár faktov, čo sú pravda. Ale pár sa nedá overiť...
Tá organizácia čo dala urobiť to video má pobočky po celom svete, takže neviem.
Celkovo si ale myslím, že to video má muchy. Lebo keď je psychiatria taká zlá, tak kam by chceli autori dať chorých?
--------------------------------------------------------------
Mojou otázkou je, či je podľa vás to video pritiahnuté za vlasy alebo je v tom pravda, či je to ďalšia konšpirácia, alebo niečo čo nám niečo hovorí...
Ďakujem za vaše názory. :)
Psychiatria
Čítala som knihu Johna Virapena, on sám priznáva, že bol odjakživa podvodník, tak nechápem, ako mu môže toľko ľudí veriť. Vyrazili ho z tej firmy ktovie z akého dôvodu, on sám tvrdí, že to bol rasizmus, lebo je tmavý. Zvláštne, že 20 či 30 rokov koľko bol vo firme (už je to dlhšie čo som to čítala tak si presne nepamätám) si nikto nevšimol, že je čierny a zrazu ho kvôli tomu z minúty na minútu vyrazia. To je veľmi obľúbená výhovorka u všetkých čiernych, keď nedodržiavajú zákony, keď robia podvody a keď ich za to niekto potrestá, tak je to vždy len rasizmus. Tú knihu napísal len kvôli tomu, aby sa pomstil svojmu bývalému zamestnávateľovi a tiež preto, aby na tom dobre zarobil čo sa mu podarilo, on mal vždy rád peniaze a luxus. A aby sa jeho kniha dobre predávala, nebol sprostý a vedel, ako sú teraz obľúbené všetky konšpiračné teórie a popieranie všetkého, čo je zaužívané, vedel, že veľmi dobre zarobí keď príde s niečim totálne šokujúcim. Väčšina výplodov v jeho knihe sú klamstvá, ak nie všetko. Veľkú časť knihy napr. venuje lieku Prozac a v tomto videu ho tiež spomínajú ako niečo, čo zabíja ľudí. Virapen píše, že Prozac vynašli tak, že vytvorili liek a potom hľadali chorobu, na ktorú by ho nasadili. A povedali si - depresia, to je teraz zatá moderná a častá choroba, dáme ho na depresiu. Virapen tvrdí, že Prozac nielen na depresiu neúčinkuje, ale ešte aj zhoršuje stav, spôsobuje depresie a ťažké stavy a zabíja. Zaujímavé, že ho mnohí pacienti napriek tomu berú, však keby bol tak hrozný, tak by ho odmietli po tom, ako by im nepomohol či zhoršil stav. Ja sama mám s Prozacom skúsenosti, u nás sa predáva pod názvom Magrilan. Pred rokmi som mala veľmi ťažké obdobie, trpela vážnou depresiou, bolo to tak zlé, že ráno som nevedela vstať z postele, nevedela som sa donútiť niečo robiť. Z posledných síl som sa nejako dopravila k psychiatričke a tá mi predpísala práve Magrilan. Brala som ho len týždeň a cítila som výrazné zlepšenie, depresie úplne zmizli, mala som zase dobrú náladu, tešila sa zo života, začala zase chodiť medzi ľudí a baviť sa. Ten liek som nebrala nejak dlho, možno 2-3 mesiace, potom som ho vysadila, nie je návykový, takže s tým nebol problém. A depresia sa už nevrátila, ten liek ma proste vytiahol z najhoršieho, výrazne mi pomohol a preto na neho nedám dopustiť. A preto ani neverím tomu, že niekto nejak náhodou zmiešal chemikálie, vytvoril liek a potom hľadal chorobu, na ktorú ho použije bez toho, aby bol na nejakú chorobu vôbec účinný.
A toto video je úplne zavádzajúce, tam tvrdia, že žiadni ľudia netrpia duševnými chorobami, tie vlastne vôbec neexistujú a celá psychiatria je len biznis. Z toho videa to vyzerá tak, akoby psychiatri na nás striehli na ulici, odchytávali nás, spútali, odviezli na psychiatriu a tam nám proti našej vôli dávali lieky. Žije v reálnom svete ten, kto tomuto verí? Lekári nemajú nijakú možnosť užívať vás lieky, ak ich odmietate a to ani tie psychiatrické. Nikto vás zároveň nemôže držať na psychiatrii, ak by ste sa tam aj nejako ocitli, podpíšete reverz a prepustia vás. Nikto vás tam zároveň nedonúti brať lieky ak nechcete, ste slobodný človek, určite vás nespútajú a nenatlačia vám lieky do gágora, ak ich nechcete. Výnimkou môžu byť len ľudia zbavení svojprávnosti a nebezpeční pre spoločnosť. Napr. niekto, kto trpí nejakou vážnou psychickou poruchou, zabil človeka a je obava, že to urobí znova. Chcete, aby títo ľudia behali v spoločnosti? U nás je veľmi obtiažne zbaviť niekoho svojprávnosti, normálne to nerobia, ani keď je človek hodne mimo, musí to byť naozaj veľmi ťažký stav. Však ani Ivetu Bartošovú nezbavili svojprávnosti, hoci posledné roky bola už viditeľne úplne mimo a každý to vedel. Liečiť sa nechcela, lekárov neznášala a nikto ju k tomu nedonútil. Čítala som jej knihu ktorú nadiktovala a tá osoba mala evidentne bludy, mala pocit, že každý jej chce ublížiť, či ju rovno zavraždiť. Ale nikto ju nemohol donútiť ísť na liečenie ani brať lieky. Pritom verím tomu, žeby sa jej dalo pomôcť keby brala tie správne psychiatrické lieky, k nim by ale samozrejme nemohla piť, lebo to môže naozaj uškodiť. A poznám tiež babu, čo má schizofréniu, mala bludy. Nasadili jej lieky a teraz je zas normálna. Len tie lieky musí brať do konca života, čo sa jej nepáčilo, tak ich vysadila. Jej stav sa zase zhoršil, zase skončila na psychiatrii. Teraz tie lieky už zase berie, je doma a jej stav je stabilizovaný.
Neverím všetkemu čo si prečítam,ale ked o to m hovorí človek ktorý pracoval vo farmacií-John Virapen,bol riaditeť Elli Lilly,tak je to na zamyslenie.Brala som sertralin,ktorý mi nebol dobrý skôr uškodil.Rozhodla som sa liečiť prírodnými doplnkami.Antypsychotika do mna nikto nedostane.Majú hrozné nežiaduce učinky.
Psychiatrické lieky u mna nemajú šancu,je to hnus.a toto je smutne video ako môžte prísť o dieťa,ak veríte psychiatrom-
www.youtube.com
1981mj...podľa mňa máš nábeh na paranoju :D never všetkému čo si nanete prečítaš...
Ja osobne tomu videu verím.
Ja som bola u psychiatričky a nijak mi nepomohla.Predpísala mi olanzapine(zyprexa).to čo som si o tom lieku prečítala ma prinutilo nedať si to.Ani neviem prečo mi ten liek predpísala,ked ja nepočujem žiadné hlasy a tak.Prešlo už veľa mesiacov a môj stav sa nijak nezhoršil,takže tie lieky by som len zbytočne brala a stav by sa mi skôr zhoršil.Prečítala som si knihu od John Virapen-Nežiaduci účinok-smrť.Odporúčam prečítať si to.Psychiatria je naozaj nebezpečná,aj iné lieky,napr.pri reume...
Tu sú dalšie članky-
odhaleniepsychiatrie.blogspot.sk
www.celostnimedicina.cz
liecba na psychiatrii ma svoje opodstatnenie.ja som yoho prikladomxr po roloch utrpenia a bezmocnosti a tazkych bolesti a zo syavu ked som vyxerala ako obluda sa stava opat clovek.ale az po takmer 6rokoch cakania.choroba mozgu je o narusemi chemii.ludia sa prepracuju vycerpaju a odnesie si to mozog.ak vam ochoriemozog cela bytost je chora a je to stav na samovrazdu.miektory vydrzia a niektory nie tak si siahnu na zivot
Všetko má svoje za a proti. Pokial má niekto neskutočne trýznivé stavy ako napr. pri klinickej depresii alebo dokáže len skreslene vnímať realitu (ako pri psychózách)tak verte tomu, že psychiatrická liečba (lepšie povedané kompenzácia stavu) je vykúpením. Samozrejme, nikto nevie presne ako ten ktorý liek nakoho zaposobí, je to v istom zmysle ,,lotéria," ale aj tak je to lepšie ako tie stavy predtým. Takto má človek aspoň šancu sa časom zaradiť do bežného života. A, samozrejme, je to aj na človeku snažiť sa vyriešiť veci vo svojom živote, ktoré nefungujú, ale až keď vládze a má nato už dostatočnú voľu! Je to beh na dlhé trate.