Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Prvy krat ku gynekologovi

Príspevok v téme: Prvy krat ku gynekologovi
lahkost23

Mám 17 rokov,nedávno som začala sexuállne žiť a s priatelom sme teda rozmýšlali o užívaní antikoncepcie.

Kedže moja matka o tom, že som začala žiť sexuálne radšej nevie, ani s nou nemám dobrý vzťah..a proste nechcela by som aby sa o tom celom dozvedela, či sa to dá aj bez toho, že by som šla svojej obvodnej lekárke a registrovala sa u nejakého gynekologa, kedže som tam ešte nikdy nebola..aj aby mi predpisal nejakú vhodnú ant., či a to dá všetko akosi v tajnosti aby sa o tom matka nedozvedela a čo všetko na prvej návšteve potrebujem, či su tam aj nejaké poplatky a pod., vopred dakujem.

sewie

antikoncepcne tabletky nie su najstastnejsim riesenim, nemas o nich ziadne informacie, nie si pripravena prijat take rozhodnutie, gynekologovia tabletky veselo predpisuju lebo z nich maju profit, to ze antikoncepcia dokaze ovplyvnit nalady, osobnost atd radsej zamlcaju (vacsinou), v zivote som to svinstvo nebrala a ani neplanujem...ale je to kazdeho osobna volba, len si najskor poriadne nastuduj vedlajsie rizika aby si neskor nebola hoooodne prekvapena!

Radka482

Ahoj.
Skúsim ti poradiť, aj keď ATK osobne neužívam. :)
Čo sa týka HLAVNE výberu gynekológa.
Nájdi si recenzie na lekárov,ktorý v tvojom okolí je najlepšie hodnotený. Pozeraj aj na to, či to je štátna alebo privátna ambulancia, pretože niektorí lekári nemajú zmluvy s nemocnicami, čiže ťa neodrodia (do budúcnosti). Taktiež pozeraj na cenovú dostupnosť (hlavne súkromné ambulancie), na prístup k pacientkam (jedná sa o tvoje zdravie a tvoj ako-tak dobrý pocit pri vyšetrení).
Gynekológ/gynekologička - z vlastnej skúsenosti skôr tá prvá možnosť, vyskúšala som už viacerých gynekológov aj gynekologičiek a chlapi mali v mojom prípade odbornejší prístup :).
Ďalej vzhľad ambulancie a celkový dojem. To je tiež veľmi dôležité, ako sa tam budeš cítiť....
Čo sa týka obvodnej lekárky, tak tá s tým nemá nič. Gynekologické a zubné ambulancie sú z inej ligy, tam nepotrebuješ doporučenku od obvodnej :D.

Čo sa týka prvej gynekologickej prehliadky, tak ti urobí sono (väčšinou ho robia cez konečník), vyskočíš na kozu, popozerá ťa zdola, spraví stery, zistí tvoj zdravotný stav a čakáš na výsledky. Nemusíš sa toho báť. Ešte z vlastnej skúsenosti si obleč sukňu,aby si tam nebehala holá po ambulancii. :D

A tá ATK.
robia sa testy (pečeňové), u mňa trvali dlhšie výsledky, vyšetrenia, či si spôsobilá. Žiaľ neviem,či sa to dá bez zák.zástupcu, pretože za teba podpisujú papier, pri pokynoch,atď.

Inak chválim ťa,že myslíte na ochranu..!! :)

P.S.: zatiaľ používajte minimálne 2 ochrany (kondóm/pesár a spermicídny gél,plodné/neplodné dni...), pretože nikdy nevieš,čo sa vám vyvedie..

Hádam som ti aspoň trochu pomohla.