Pekný vecer prajem. Chcela by som sa vás opýtať na váš názor, prípadne rady.Zhruba od 12 rokov kedy som prekonala helico baktera sa začali moje travacie problémy, návštevy u gastroentelóga, endoskopia (protilatky na celiakiu) a pod. Posledný polrok to už však vyzeralo k svetu a aj keď som mala občas hnačky dalo sa to zvládať. Teraz od polky júla trpím prakticky denno denne silným nadúvaním , škvŕkaním a pálením záhy čo ma aj dosť obmedzuje a pokazil sa mi aj kvôli tomu spánok. Uznávam že moje stravovacie návyky nie sú žiadna sláva, a preto uvažujem dať si zo 1-3 dni dačo na spôsob detoxu (nie drastické diéty, len konzumovať prevažne zeleninu a ovocie, naobed rybka a dodržiavať hlavne pitný režim). Potom by som chcela začať celkovo po týchto ,detoxikacnych dňoch' úpravu stravy, vyluciť čo najviac nezdraveho a zaviesť dáky pravidelný režim. Myslíte si že tie tri dni pseudodetoxu by mi mohli dako ublížiť keď mám v podstate iba 15 (zachvilu 16)? Poprípadne čo y ste odporučili :) vopred dakujem za rady :)
Názor na detox/úpravu stravy
@Nicolett cez skolu je to este vcelku v poriadku desiata prevazne kazdy den ina, teply obed s polievkou (nestravujem sa v skole), nejaky ten olovrant bud ovocie alebo pod. a na veceru potom rozky alebo chlieb s normalnym maslom v kocke a daka zelenina k tomu (tiez nic moc, ale ma to daku pravidelnost). Cez prazdniny je to ale vazne pohroma mam ranajky o jedenastej a to vacsinou chlieb alebo daku sisku, obed vzdycky inokedyaj o dvanastej aj o stvrtej a to mam tak 6x do tyzdna vareny a 1 alebo max. 2x ked rodicia nie su doma mam ,kupny'. Horsie je to potom lebo vtedy doslova do seba davam vsetko na co mam chut od chipsov, sladkosti, toastov a dake pecivo jem este aj o desiatej. No katastrofa. Len som hore zabudla napisat ze nepotrebujem schudnut (po mamine som chuda) len cisto ocistu organizmu. A @vitavi dalujem pozriem sa tam :)
Určite ti pomôže, ak sa zbavíš cukru, chemických aditív, nevhodných tukov.
Na zlepšenie stavu načas nejedz ani ovocie.
Pomôže ti ,okrem zeleniny, napr. i pšeno, uvarené na kašu, a iné obilné kaše, placky a pod. Inšpiruj sa tu pani-dyne.cz.
Ahoj mohla by si popísať terajšú stravu?