Názor na detox/úpravu stravy

Príspevok v téme: Názor na detox/úpravu stravy
karli134

Pekný vecer prajem. Chcela by som sa vás opýtať na váš názor, prípadne rady.Zhruba od 12 rokov kedy som prekonala helico baktera sa začali moje travacie problémy, návštevy u gastroentelóga, endoskopia (protilatky na celiakiu) a pod. Posledný polrok to už však vyzeralo k svetu a aj keď som mala občas hnačky dalo sa to zvládať. Teraz od polky júla trpím prakticky denno denne silným nadúvaním , škvŕkaním a pálením záhy čo ma aj dosť obmedzuje a pokazil sa mi aj kvôli tomu spánok. Uznávam že moje stravovacie návyky nie sú žiadna sláva, a preto uvažujem dať si zo 1-3 dni dačo na spôsob detoxu (nie drastické diéty, len konzumovať prevažne zeleninu a ovocie, naobed rybka a dodržiavať hlavne pitný režim). Potom by som chcela začať celkovo po týchto ,detoxikacnych dňoch' úpravu stravy, vyluciť čo najviac nezdraveho a zaviesť dáky pravidelný režim. Myslíte si že tie tri dni pseudodetoxu by mi mohli dako ublížiť keď mám v podstate iba 15 (zachvilu 16)? Poprípadne čo y ste odporučili :) vopred dakujem za rady :)

karli134

@Nicolett cez skolu je to este vcelku v poriadku desiata prevazne kazdy den ina, teply obed s polievkou (nestravujem sa v skole), nejaky ten olovrant bud ovocie alebo pod. a na veceru potom rozky alebo chlieb s normalnym maslom v kocke a daka zelenina k tomu (tiez nic moc, ale ma to daku pravidelnost). Cez prazdniny je to ale vazne pohroma mam ranajky o jedenastej a to vacsinou chlieb alebo daku sisku, obed vzdycky inokedyaj o dvanastej aj o stvrtej a to mam tak 6x do tyzdna vareny a 1 alebo max. 2x ked rodicia nie su doma mam ,kupny'. Horsie je to potom lebo vtedy doslova do seba davam vsetko na co mam chut od chipsov, sladkosti, toastov a dake pecivo jem este aj o desiatej. No katastrofa. Len som hore zabudla napisat ze nepotrebujem schudnut (po mamine som chuda) len cisto ocistu organizmu. A @vitavi dalujem pozriem sa tam :)

vitavi

Určite ti pomôže, ak sa zbavíš cukru, chemických aditív, nevhodných tukov.
Na zlepšenie stavu načas nejedz ani ovocie.
Pomôže ti ,okrem zeleniny, napr. i pšeno, uvarené na kašu, a iné obilné kaše, placky a pod. Inšpiruj sa tu pani-dyne.cz.