Ahojte.
Hneď ako som zmaturovala som sa vybrala do Anglicka za otcom, kt. tu je už 10 rokov a hoci mam s nim zly vztah, zatinam zuby lebo si chcem zarobit.
Stojim pred velkou dilemou. Som prijata na VS Komenskeho v BA. Vychodila som gympel, zmaturovala na same 1tky, nevedela sa rozhodnut kam na VS, nakoniec som si vybrala pedagogiku. Teraz stojim pred rozhodnutim, ci ostat v Anglicku, muklovat a cakat na lepsi job, ale zarobit si alebo ci ist na SVK vystudovat VS, kt. mi bude asi na nic ked mienim zit a pracovat v Anglicku. Bola by to len akasi poistka, keby som sa nahodou chcela vratit raz na SVK. A mozno aj uzitie si mladosti. Jedine co viem, ze keby som tu ostala a muklujem, tak zakopem svoj potencial, aj ked si zarobim, tak viem ze mam na viac, mam na tu VS. Neviem vobec ako je to s VS v zahranici a nemam sa koho spytat, ale viem ze by som to musela robit popri robote, co sa mi zda nemozne. Neviem ani aku VS by som si vybrala. Teraz v septembri mam zapis a 26. augusta by som letela s otcom s5 na SVK. Kvoli letenkam sa ma stale vypytuje ci tu teda ostanem alebo idem studovat. No ja sa neviem rozhodnut.
Som tu uz 3ti mesiac a docela sa mi tu paci. Ludia su tu mili, nezavidia si, neohovaraju sa, mam tu kompletnu anonymitu a mozete vyjst aj v pyzame a nikto sa za vami ani neobzrie, lebo su tu hocijaki ludia, mnoho kultur a nikto sa nad nicim nevzrusuje ako u nas, kde je akoby nadstaveny standard v tom ako vyzerat, ako sa obliekat, aky mat zivotny styl, majetok...
Ale uz zacinam vidiet aj obratenu stranu mince. Nemam tu kamaratov, lebo vsetci, s kt. som sa v robote skamaratila, odisli, casto sa tam menia ludia. A aj keby som mala, v baroch a kluboch je docela draho, pocasie ako iste viete, nie je najlepsie a aj ked je niekedy pekne, neda sa kde prilis ist...Bola som tu aj na diskoteke, ale znova, drahota a o nicom.
Mam 19 rokov a uz rada by som mala aj chlapca, no setrim si tu na istu operaciu, aby som konecne bola vysporiadana so svojim sebavedomim. A nie, nie su to prsia, sice aj tu operaciu by som potrebovala, kedze som chudunka a mam len nejake Acka. Ale na to kaslem, s tym som uz vysporiadana. Len sa citim tak trocha sama. A neviem ci by som si tu aj nasla muza, lebo su tu 2 extremy medzi Anglicanmi - jedni vzdy potetovani,casto skoro bezzubi, kt. by nemali problem podviest svoju priatelku, ziju si takym inym sposobom zivota, neradi cestuju, bohuzial vzdelanost je tu celkovo slaba a nie je to ich vina. Dalsi extrem su ti bohatsi kosielkovi namyslenci. Nemyslite si, ze ja ich teraz sudim alebo nieco, len vravim ako to je. Inak su to velmi mili ludia, ovela milsi nez zavistlivi a neprajni jedinci zo SVK, ved sa tu citim medzi nimi ako na inej planete. Na SVK som postretavala takych potencialnych zaujemcov len na diskotekach, ale im samozrejme ide vzdy len o sex. A v normale som sa vzdy pacila tym, kt. sa nepacili mne a mne sa pacili zasa ti, kt. som nemohla mat, vzdy boli zadani. Vratit sa na SVK, len aby som si niekoho nasla? A isiel by ten dotycny so mnou sem?
Dakujem za kazdu reakciu a za precitanie.